6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 26, 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ !
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ!

Την Πέμπτη 24-7 μετά το τέλος της απεργιακής διαδήλωσης των υγειονομικών, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη του συντονιστικού σωματείων κι επιτροπών αγώνα Αθήνας- Πειραιά στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ. 
Ξεκινήσαμε με τις τοποθετήσεις της προέδρου του νοσοκομείου Λοιμωδών Αγίας Βαρβάρας και μελών του ΔΣ του Γενικού Πατησίων, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για το επείγον της κατάστασης στην οποία βρίσκονται λόγω του επικείμενου κλεισίματος των νοσοκομείων τους από τον Γεωργιάδη. Συγκεκριμένα, μας πληροφόρησαν ότι λίγες ώρες πριν τους ζητήθηκαν από το υπουργείο οι καταστάσεις του προσωπικού, ημερομηνία και ηλικία πρόσληψης του καθενός. Αυτό σημαίνει ότι από ώρα σε ώρα τα νοσοκομεία αυτά (όπως και το Φλέμινγκ, το Σπηλιοπούλειο κ.α.) ''αλλάζουν χαρακτήρα'', δηλαδή κλείνουν.
Οι συνάδελφοι του Λοιμωδών και του Γενικού Πατησίων μας μετέφεραν, επίσης, το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί μέσα στα σωματεία τους. Απ' τη μία οργή, ανασφάλεια κι απ' την άλλη διάθεση σε όλο και περισσότερους για αγώνα διαρκείας, απεργία διαρκείας, έως και κατάληψη των νοσοκομείων τους.
Οι συνάδελφοι από Άγιο Σάββα, Γεννηματά, Αττικό, Θριάσειο, ΨΝΑ Δαφνί, αφού εκφράσαμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και ότι ο αγώνας μας είναι κοινός, μαζί με τους συναδέλφους από Αγία Βαρβάρα και Πατήσια, αποφασίσαμε τα εξής:

􀀗 Να στηρίξουμε με ψηφίσματα, οικονομική ενίσχυση και πάνω απ όλα φυσική παρουσία, την οποιαδήποτε μορφή πάλης αποφασίσουν από αύριο στις συνελεύσεις τους τα σωματεία των νοσοκομείων που κλείνουν .

􀀗 Τη δημιουγία κοινών επιτροπών από τα νοσοκομεία που κλείνουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία, οι οποίες θα επισκέπτονται από την επόμενη βδομάδα όλα τα νοσοκομεία για συμπαράσταση και ενημέρωση.

􀀗 Την πραγματοποίηση, σε συννενόηση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ανοιχτής εκδήλωσης για την υγεία την Τρίτη 30-7 στο προαύλιο της ΕΡΤ.

􀀗 Την πραγματοποίηση συναυλίας αλληλεγγύης στα νοσοκομεία που κλείνουν την Πέμπτη 1- 8, 7.30μμ στα Προπύλαια, στην οποία θα καλέσουμε τις υπόλοιπες ομοσπονδίες όπως ΟΛΜΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, φορείς, κόσμο από τις γειτονιές.

􀀗 Την απαίτηση απεργιακής κλιμάκωσης από ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ τις επόμενες μέρες κι όχι αναβολή αυτής για τον Σεπτέμβρη.

􀀗 Την πραγματοποίηση άμεσα γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου όπου καλεσμένους θα έχουμε συναδέλφους( εκλεγμένους και μη) από τα νοσοκομεία που κλείνουν με στόχο τη μαζικοποίηση της αντίστασης.

􀀗 Τέλος, αποφασίσαμε να συντονιστούμε και πανελλαδικά ώστε από 2 Σεπτέμβρη που ξεκινάει και η απεργία διαρκείας των καθηγητών, τα νοσοκομεία να βρίσκονται κι αυτά στο δρόμο.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ

No comments: