6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, September 13, 2012

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ ΣΕ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

Η τρόικα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ υποσχέθηκε διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα κυνικά βάζει σε εφαρμογή μια απίστευτη λεηλασία. Με τα νέα μέτρα βάζει στόχο να μαζέψει πάνω από 15 δις ευρώ το 2012-2014, Πρόκειται για το χειρότερο από τα μέχρι τώρα Μνημόνια, πετσοκόβει συντάξεις και μισθούς, ρημάζει σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ανοίγει το δρόμο μαζικών απολύσεων. Δεν αφήνει κανένα κομμάτι της εργατικής τάξης που να μην το χτυπήσει. Από την υγεία θέλει να αρπάξει σχεδόν 1,4 δις ευρώ, από τις συντάξεις σχεδόν 4,6 δις ευρώ, από τα προνοιακά επιδόματα 930 και ο κατάλογος της αρπαγής και της λεηλασίας δεν έχει τελειωμό. Και όλα αυτά τα λεφτά θα συνεχίζουν να πηγαίνουν με τις ευλογίες της Τρόικας στις τσέπες των τραπεζιτών.

Το νέο πακέτο περικοπών έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα στα δημόσια νοσοκομεία Την ίδια ώρα που καταρρέουν μέσα από την υποχρηματοδότηση, που έχει σαν αποτέλεσμα την αναστολή βασικών λειτουργιών, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό που κάνει σχεδόν αδύνατη την λειτουργία των υπηρεσιών.

Το κλείσιμο 50 Νοσοκομείων παραμένει ανοιχτά διακηρυγμένος στόχος και προχωράει, ενώ ταυτόχρονα εγκρίνονται οργανισμοί στα Νοσοκομεία με μείωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων.

Προετοιμάζεται έτσι το έδαφος όχι μόνο για την συρρίκνωση και την υποβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης και υγείας προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και για την υλοποίηση του στόχου των 15000 απολύσεων στο δημόσιο ως τέλος του χρόνου που περιλαμβάνει και υγειονομικούς με δήλωση και του υπ.υγείας.

Ελαστικοποιούνται οι εργασιακές σχέσεις με προσλήψεις από Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (κοινωνική εργασία) και με μπλοκάκι. Ο Υπουργός ανακοίνωσε νέο θεσμό προσλήψεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των Νοσοκομείων, με εργόσημο. Ενώ οι μισθοί όλων των εργαζόμενων στην υγεία, γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών, περικόπτονται δραματικά.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ούτε θα σταματήσει με κινήσεις διαμαρτυρίας.

Ούτε μια ώρα αναμονής να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες μας για να σταματήσουμε τις περικοπές και να ξηλώσουμε τα μνημόνια. Το μαζικό συλλαλητήριο στην ΔΕΘ αλλά και η απεργία στις 12 Σεπτέμβρη έδωσαν το σύνθημα, όπου μια μαζική απεργιακή κινητοποίηση ένωσε εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, εργαζόμενους στα υπουργεία και τους ΟΤΑ σε μια μίνι απεργία δημοσίου οργανωμένη από τα κάτω.

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Ξέρουμε και ξέρουνε και στην κυβέρνηση ότι δύο χρόνια τώρα με τους αγώνες μας, γκρεμίσαμε δύο κυβερνήσεις πολύ πιο δυνατές από την σημερινή. Μπαίνουμε στη νέα περίοδο κουβαλώντας την εμπειρία και τα προχωρήματα από 19 πανεργατικές απεργίες, δεκάδες κλαδικές απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, απεργιακές επιτροπές και συντονισμούς από τα κάτω, μεγάλη οργή και μαχητικότητα.

Το ΝΥΣΤΕΡΙ αναλογιζόμενο το πόσο σημαντικές και βαθιά αντιδραστικές είναι οι επιθέσεις που έρχονται, καλεί όλους τους συναδέλφους σε κάθε νοσοκομείο σε όλη τη χώρα σε πρώτο γύρο συνελεύσεων με στόχο απεργιακό βηματισμό που να οδηγεί στην οργάνωση και προετοιμασία μιας ανοιχτής σύγκρουσης με αυτές τις επιλογές και την κυβέρνηση μέχρι την απόσυρση των μέτρων και την πραγματική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας της.

Καλούμε κάθε σωματείο αλλά και την ΠΟΕΔΗΝ να πάρουμε απόφαση για 24ωρη απεργία στις 20/9 και 48ωρη στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου σαν βήματα για να προχωρήσουμε σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αρχές Οκτώβρη, με συγκεκριμένους καταλόγους προσωπικού ασφαλείας, περιφρούρηση της απεργίας και άμεση δημιουργία ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Την πρόταση αυτή θα κάνουμε και στα όργανα της ΟΕΝΓΕ και των ενώσεων

Να στείλουμε το μήνυμα στον Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από εμάς, για να το δώσει στους φίλους του, τους τραπεζίτες. Ανοίγοντας την προοπτική οργάνωσης από τα κάτω σε όλους τους εργατικούς χώρους, για να σταματήσουμε αυτή την βάρβαρη πολιτική, αλλά πολύ περισσότερο για να αρχίσουμε με τη δική μας δράση να ανοίξουμε τις δικές μας εργατικές αντικαπιταλιστικές λύσεις

Για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Για την χρηματοδότηση των αναγκών μας και όχι των καπιταληστών, λεφτά τώρα για το ΕΣΥ και τους εργαζόμενους στην υγεία.

Ο αγώνας για την ανατροπή της γενικευμένης καταστροφής που φέρνουν τα απανωτά μέτρα των μνημονίων είναι αγώνας για την επιβίωση της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης, αλλά και των εργαζόμενων στην υγεία. Και στον αγώνα αυτόν θα νικήσουμε !




ΝΥΣΤΕΡΙ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

No comments: