6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 25, 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


Η ηγεσία του υπουργείου υγείας εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις επιταγές της τρόικας, συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πλήρη ισοπέδωση της υγείας. Το κλείσιμο του 1ου και 7ου ΙΚΑ και οι μετακινήσεις εργαζομένων από το «Αγία Βαρβάρα» στο «Αττικό» σηματοδοτούν την αρχή σε μια πορεία που θα οδηγήσει στο κλείσιμο και την υποβάθμιση δεκάδων νοσοκομείων της χώρας.
Ως εργαζόμενοι στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας αντιλαμβανόμαστε ότι έρχεται η σειρά μας. Οφείλουμε το επόμενο διάστημα να σηκώσουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στην προάσπιση του νοσοκομείου μας που από 1-1-2013 συγχωνεύεται με αυτό της Σάμου. Θέλουμε και εμείς να αποτελέσουμε κομμάτι του κόσμου που αντιστέκεται πανελλαδικά στην κατεδάφιση του ΕΣΥ.
Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην υγεία, αλλά πρέπει να γίνει κομμάτι όλης της κοινωνίας. Ύστερα από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκαν ομόφωνα:
  1. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη.
  2. Συνέχιση των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο σύλλογός μας στα χωριά του νησιού μας με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων για τις καταστροφικές αλλαγές που σηματοδοτούν για την υγεία οι πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας καθώς και τον τρόπο που πρέπει να αντιδράσουμε.
  3. Διακίνηση κειμένου υπογραφών σε όλη την Ικαρία και τους Φούρνους που να δηλώνεται η θέληση της τοπικής κοινωνίας για αυτοτελές-αυτόνομο νοσοκομείο. Oι υπογραφές που θα μαζευτούν θα κατατεθούν με τρόπο που θα αποφασιστεί στο υπουργείο υγείας.  
    ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝ ΣΑΜΟΥ.
  4. Διοργάνωση καλέσματος σε συλλόγους-σωματεία-φορείς των νησιών μας για να συντονίσουμε τα βήματά μας σε αγωνιστική-μαζική-ενωτική κατεύθυνση.
  5. Διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος για τους νοσηλευτές που είναι αποσπασμένοι σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Διεκδίκηση άδειας οθόνης για το μη διοικητικό προσωπικό που απασχολείται κατά τη διάρκεια του ωραρίου του με υπολογιστές (π.χ. γιατροί σε συνταγογράφιση).
Με το πέρας της συνέλευσης σχηματίστηκε λίστα με ονόματα συναδέλφων που θα συνδράμουν στην υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων.

No comments: