6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, September 25, 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μυτιλήνη 20/09/2012 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ


Αγαπητέ συμπολίτη, αγαπητή συμπολίτισσα,

Από τη ημέρα που ξέσπασε η οικονομική κρίση μέχρι σήμερα, διαπιστώνεται έντονα μια επιθετικότητα και μια δυσαρέσκεια απέναντι στους εργαζόμενους η οποία έντεχνα διαμορφώνεται από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για να εφαρμοστεί το «διαίρει και βασίλευε», να χωριστούν οι εργαζόμενοι σε στρατόπεδα.
Κατά καιρούς η διοίκηση του Νοσοκομείου μας προβαίνει σε διάφορες δηλώσεις που στόχο έχουν την υποβάθμιση της προσφοράς των εργαζομένων του Νοσοκομείου που εδώ και 77 χρόνια με περίσσιο φιλότιμο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους εσάς. Είναι τόσο μεγάλος ο οργανισμός του Νοσοκομείου μας, που σίγουρα κάποιος από εσάς ή έστω κάποιος συγγενής ή φίλος σας έχει εργαστεί σίγουρα στο Νοσοκομείο… Και αυτός ξέρει… Και εσείς πρέπει να ξέρετε πως άσχετα με τις διοικήσεις οι οποίες έρχονται και παρέρχονται, οι εργαζόμενοι είναι αυτοί σας περιθάλπουν.
Είναι απαράδεκτο λοιπόν, συνεχώς ο κάθε διοικητής που θέλει απλώς να προσθέσει μερικές αράδες στο βιογραφικό του, ή που έχει κάποιες άλλες φιλοδοξίες να χρησιμοποιεί το Νοσοκομείο ως πειραματόζωο.
Ως εργαζόμενοι λοιπόν του Νοσοκομείου είμαστε υποχρεωμένοι να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έτσι ώστε όταν κάποιος από εσάς ή συγγενής σας βρεθεί στην θέση να γίνει χρήστης των υπηρεσιών υγείας να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει.

Ελλείψεις προσωπικού
Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό ) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε στα όρια ή ακόμα και κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας. 
  
Οι εφημερίες των ειδικευμένων ιατρών είναι απλήρωτες, ενώ δεν είναι βέβαιο πως για κάθε πάθησή σας θα βρείτε ειδικευμένο γιατρό το απόγευμα να σας κουράρει.
Νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό ελλιπές σε κάθε βάρδια καταπατώντας κάθε έννοια επαγγελματικών δικαιωμάτων και εργατικού δικαίου προσπαθώντας να διατηρήσει το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς. Στα παραπάνω προσθέστε και τις μετακινήσεις προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα
.
Ελλείψεις υλικών
Σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης.
Αναλώσιμο υλικό που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Απλήρωτη εργασία
Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τον Μάρτιο για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.
Ο εργασιακός μεσαίωνας συνεχίζεται και στο Νοσοκομείο μας με την εισαγωγή ελαστικών μορφών εργασίας κοινώς «μπλοκάκι» έως ότου ισοπεδώσουν ότι απέμεινε.
Μια σειρά από υπηρεσίες του νοσοκομείου όπως φύλαξη, καθαριότητα, πλυντήρια, λογιστήριο, τεχνική υπηρεσία, μέρος τους έχει σε ιδιώτες με πολύ μεγαλύτερο κόστος από αυτό που θα είχαμε αν λειτουργούσαν με μόνιμο προσωπικό.
Με μία τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή, προσπαθούν να… ξορκίσουν τις λίστες αναμονής στο νοσοκομείο χρεώνοντας τον πολίτη για ένα απλό κλείσιμο ραντεβού το ποσό των 2 ευρώ πριν καλά καλά πατήσει το πόδι του στο Νοσοκομείο.
Καμιά εκφοβιστική ενέργεια της όποιας διοίκησης συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής δεν θα σταματήσει τους εργαζόμενους, να αγωνίζονται, για να έχουν οι ασθενείς δωρεάν και ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης και οι εργαζόμενοι σύγχρονα δικαιώματα, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, στους μηχανισμούς συναλλαγής, (πολιτικές επιταγές – και κομματικές φιλοδοξίες) και στη μεθοδική παραπλάνηση των κυβερνώντων μέσω των γνωστών τους τρόπων, τους οποίους χρησιμοποιεί και ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας.
Συμμετέχουμε με δράσεις και συμβολικά κλείνουμε τα ταμεία του Νοσοκομείου στις 20.9.12 για δίωρο από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 και συμμετέχουμε σε κοινή Γ.Σ. με τους γιατρούς που θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 13:00, για κοινή δράση.
Αγωνιζόμαστε για:
         το Δημόσιο και Κοινωνικό Χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας που είναι επιβεβλημένος σε περίοδο κρίσης που οι Έλληνες ζουν στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό
         τα μείζονα προβλήματα των Υγειονομικών
         την Ανατροπή των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που Συγχωνεύουν – Καταργούν Νοσοκομειακές και Προνοιακές Μονάδες, περικόπτουν μισθούς και συντάξεις, απολύουν Δημοσίους Υπαλλήλους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις, απαγορεύουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
         Έκδοση οργανισμών χωρίς περικοπές κλινών, κλινικών, προσωπικού και Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις Νοσοκομείων
         Εξόφληση δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών (Κυριακές, υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά)
         Ένταξη στα ΒΑΕ, επέκταση επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όλους τους Υγειονομικούς
         Κατάργηση των χαρατσιών
         Κούρεμα των δανείων
         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Όλα αυτά λοιπόν, σήμερα κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη, και οι εργαζόμενοι αλλά και οι πολίτες του ακριτικού μας νησιού, από κοινού να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας που να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.
ΤΟ ΔΣ

No comments: