6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, September 19, 2012

26/9 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -ΝΥΣΤΕΡΙ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

26/9 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Και να κλιμακώσουμε με απεργία διαρκείας
ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝΤΟΥ

20/9 Συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία 9πμ με 12μεσ

Στις 26 Σεπτέμβρη βάζουμε απεργιακό λουκέτο στα νοσοκομεία. Πάμε για την γενική απεργία μέσα σε βήματα γενικού ξεσηκωμού στα νοσοκομεία. Από της 17 Σεπτέμβρη ξεκίνησε η πανελλαδική επίσχεση εργασίας των γιατρών. Στις 20 Σεπτεμβρίου η ΠΟΕΔΗΝ καλεί 9πμ με 12μεσ. σε ανοιχτές συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία. Εκείνη την μέρα να γίνει χαμός σε κάθε νοσοκομείο. Με μαζική κινητοποίηση, καταλήψεις ταμείων, κλεισίματα δρόμων να στείλουμε το μήνυμα για τον πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας που έρχεται στης 26 Σεπτέμβρη.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε στην πρώτη πανεργατική απεργία ενάντια στην νέα τρόικα ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ και στο νέο μνημόνιο. Υποσχέθηκαν διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα κυνικά βάζουν μπροστά μια απίστευτη λεηλασία. Με τα νέα μέτρα βάζουν στόχο να μαζέψουν πάνω από 15 δις ευρώ το 2012-2014, πρόκειται για το χειρότερο από τα μέχρι τώρα Μνημόνια, πετσοκόβει συντάξεις και μισθούς, ρημάζει σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες, ανοίγει το δρόμο μαζικών απολύσεων. Δεν αφήνει κανένα κομμάτι της εργατικής τάξης που να μην το χτυπήσει. Ο κατάλογος της αρπαγής και της λεηλασίας δεν έχει τελειωμό. Και όλα αυτά τα λεφτά από το πλιάτσικο, θα συνεχίζουν να πηγαίνουν με τις ευλογίες της Τρόικας στις τσέπες των τραπεζιτών.

Το νέο πακέτο περικοπών έρχεται να δώσει το τελικό χτύπημα στα δημόσια νοσοκομεία. Την ώρα που καταρρέουν μέσα από την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εγκρίνονται οργανισμοί στα Νοσοκομεία με μείωση κλινών, κλινικών και οργανικών θέσεων. Ενώ το κλείσιμο 50 Νοσοκομείων παραμένει ανοιχτά διακηρυγμένος στόχος και προχωράει. Οι μαζικές απολύσεις και στα νοσοκομεία είναι προ των πυλών. Ταυτόχρονα οι μισθοί όλων των εργαζόμενων στην υγεία, γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών, περικόπτονται δραματικά. Ταυτόχρονα η απλήρωτη εργασία μας έχει γίνει «θεσμός».

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, ούτε θα σταματήσει με κινήσεις διαμαρτυρίας.

Μπορούμε να τους νικήσουμε. Ξέρουμε και ξέρουνε και στην κυβέρνηση ότι δύο χρόνια τώρα με τους αγώνες μας, γκρεμίσαμε δύο κυβερνήσεις πολύ πιο δυνατές από την σημερινή. Ήδη πολλά νοσοκομεία σε επαρχία και Αθήνα τα κρατήσαμε ανοιχτά, γιατί ξεδιπλώσαμε συντονισμένα τους αγώνες μας.

Να προχωρήσουμε σε γύρο συνελεύσεων για να οργανώσουμε την πανεργατική και να αποφασίσουμε για την απεργιακή συνέχεια καλώντας ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ να προχωρήσει σε κλιμάκωση με απεργία διαρκείας, να φτιάξουμε παντού ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ που να εξασφαλίσουν στις 26 Σεπτέμβρη ότι κλείνουν απεργιακά τα νοσοκομεία, με συγκεκριμένους καταλόγους προσωπικού ασφαλείας, περιφρούρηση της απεργίας και οργανωμένο κατέβασμα με τα πανό στην απεργιακή συγκέντρωση.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι ούτε ένα ευρώ από εμάς, δεν θα πάει στους τραπεζίτες, ανοίγοντας την προοπτική οργάνωσης από τα κάτω σε όλους τους εργατικούς χώρους και με τη δική μας δράση να ανοίξουμε τις δικές μας εργατικές αντικαπιταλιστικές λύσεις. Για την διαγραφή του χρέους, την σύγκρουση και την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ., για την κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο. Για την χρηματοδότηση των αναγκών μας και όχι των καπιταληστών, να διεκδικήσουμε λεφτά τώρα για το ΕΣΥ και τους εργαζόμενους στην υγεία.

Το επόμενο βήμα για όλους μας είναι στις 30 Σεπτέμβρη. Η πρωτοβουλία για μια Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, καλεί όλους τους αγωνιστές και τις απεργιακές επιτροπές από τους χώρους, σε μια πανελλαδική συνάντηση στο θέατρο Διάνα στις 10πμ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε ένα δίκτυο της βάσης που να μπορεί να στηρίζει τις μάχες που ξεσπάνε και να συντονίζει τους αγώνες. Να είμαστε όλοι εκεί.

Ο αγώνας για την ανατροπή της γενικευμένης καταστροφής που φέρνουν τα απανωτά μέτρα των μνημονίων είναι αγώνας για την επιβίωση της ίδιας της δημόσιας περίθαλψης, αλλά και των εργαζόμενων στην υγεία. Και στον αγώνα αυτόν θα νικήσουμε !


No comments: