6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 29, 2019

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!

ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ Κ. ΔΙΟΙΚΗΤΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ
ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ! 

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Δυστυχώς στο νοσοκομείο μας ζούμε το δόγμα Τραμπ. Μια διοίκηση πλήρως εναρμονισμένη με τις φιλελεύθερες πολιτικές, πιστή στις αντιδημοκρατικές μεθόδους, με πνεύμα αλαζονείας , έπαρσης και κουτοπονηριάς αποφασίζει για την εργασιακή μας ζωή προκαλώντας συνεχώς όχι μόνο το κοινό μας αίσθημα αλλά κυρίως τη λογική μας.
Εδώ και καιρό, το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας διοικείται από έναν άνθρωπο ο οποίος ασκεί την θητεία του (ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα) με απόλυτο αυταρχισμό, χρησιμοποιώντας σαν όπλο, όχι την απαιτούμενη παιδεία και τον πολιτισμό που επιβάλλεται να διαπνέει τον χώρο της υγείας όπου το απόλυτο διακύβευμα είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά με την αντίληψη της καλλιέργειας του φόβου , της τρομοκράτησης και συκοφάντησης των εργαζομένων.
Η λογική του « ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ( έχοντας πλάτες βέβαια ) ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΩ … , ΜΕΘΟΔΕΥΟΝΤΑΣ Ή ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ » ενώ είναι η λογική των ανδρείκελων, βρίσκει έδαφος και πραγματώνεται μέσα σ’ ένα πολιτικό σύστημα που προάγει την κομματική ιεραρχία, την αναξιοκρατία και τοποθετεί σε θέσεις σημαντικές, άσχετα, ανίκανα άτομα, επιβραβεύοντας τα που εφαρμόζουν δουλικά ( όχι χωρίς ανταλλάγματα) μια πολιτική που προσβλέπει σταδιακά στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας και στην παράδοσή της στον ιδιωτικό τομέα.
Μια διοίκηση " του τσαμπουκά", με διαχείριση θεμάτων και απεμπολήσου ευθυνών που πετυχαίνεται με την δημιουργία και συγκρότηση επιτροπών στελεχωμένων όσο το δυνατόν με εργαζόμενους που έχουν άλλο αντικείμενο εργασίας από αυτό που απαιτείται για ευνόητους λόγους. Μια Διοίκηση που παραγκωνίζει κι εκδιώκει όσους έχουν λόγο και άποψη για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο κι αντιστέκονται στον εγωκεντρικό χαρακτήρα του Διοικητή της.
Παράλληλα στα τέσσερα χρόνια διοίκησης του , εκκρεμούν 200 ΕΔΕ εκβιάζονται Διευθυντές, Προϊστάμενοι ,Νοσηλευτές ,Γιατροί εργαζόμενοι συνολικά , με κάμερες να παρακολουθούν μέσω υπολογιστή ακόμα και από το σπίτι « τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας» και που το υλικό τους χρησιμοποιείται χωρίς καμία προκάλυψη μέχρι και για την απειλή απόλυσης ανθρώπων που παρέχουν με όλες τους τις δυνάμεις τον καιρό της κρίσης ένα πολύτιμο έργο προς όφελος των ασθενών.
Και όπως και σε κάθε δικτατορία το όπιο του λαού είναι " άρτος και θεάματα" έτσι και στο Νοσοκομείο τα εγκαίνια οι χειραψίες , οι αυτοπροβολές, είναι στην πρώτη γραμμή . Οι αναρτήσεις στα social media και η διαρκής ατάκα « η προσπάθεια συνεχίζεται...» δίνουν και παίρνουν ... με την αγαστή συνδρομή βέβαια και το χειροκρότημα κάποιων συνεργατών , αναπληρωτών και διευθυντών και προσωπάρχηδων που έχουν κι αυτοί εξίσου την ευθύνη για ότι γίνεται σήμερα στο νοσοκομείο μας . Για κάθε παράνομη απόφαση που βλάπτει τους εργαζόμενους και το νοσοκομείο.
Αλήθεια αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας Διοικητής Νοσοκομείου; Αλλά θα μας πείτε, αφού για τον διορισμό τους αρκεί μια κομματική ταυτότητα κι ένα πτυχίο... που πολλές φορές από όσα πρόσφατα έχουν καταγγελθεί στον τύπο και για κάποιους έχουν πάρει και το δρόμο της δικαιοσύνης ήταν και πλαστό... καταλαβαίνετε τι μας περιμένει αγαπητοί συνάδελφοι στο παρόν και στο μέλλον.
Κι ενώ οι μεγαλοεφοπλιστές δωρητές λατρεύουν τον κ. Διοικητή και χαρίζουν με φορολογικά ανταλλάγματα και άλλα .. για τους ίδιους προνόμια κι ελαφρύνσεις τα υπερσύγχρονα μηχανήματα στα φτωχά και παραμελημένα δημόσια νοσοκομεία μας ( βλέπε δωρεές ΝΙΑΡΧΟΥ – ΛΑΤΣΗ – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ –
ΔΙΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ η πιο πρόσφατη δωρεά ( μηχάνημα PET –ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ) την ίδια ώρα το προσωπικό των υπό διάλυση νοσοκομείων , γιατροί , νοσηλευτές, καθαριστές, τεχνικοί, διοικητικοί, δουλεύουν "σαν σκυλιά " κάθε μέρα με προσωπικό κόστος στην υγεία τους και στην προσωπική τους ζωή.
Και τι διαπιστώνουμε; Τα μηχανήματα αυξάνονται , το προσωπικό ,μειώνεται .
Ποιον κοροϊδεύετε κ. Δενδραμή με χαμόγελα τις χειραψίες, τις αγκαλιές και τις σελφι; Περαστικός είστε όσο κι αν μείνετε και ζημιά κάνετε. Εμείς είμαστε οι δωρητές του χρόνου και της ζωής μας με πενιχρούς μισθούς στα νοσοκομεία. Εμείς σηκώνουμε πρώτα από όλους στις πλάτες μας όλο το φορτίο, φροντίδας των ασθενών και λειτουργίας του Νοσοκομείου. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
Ξέρετε πόσα τέτοια μηχανήματα σε νοσοκομεία της Ελλάδας από άκρη σε άκρη στέκουν αχρησιμοποίητα και σαπίζουν εξαιτίας της έλλειψης τεχνικού και ιατρικού προσωπικού προς χάριν των ιδιωτικών κέντρων που θησαυρίζουν... κοστολογώντας ακριβά την πιο παραμικρή εξέταση;
ΞΕΡΕΤΕ ΒΕΒΑΙΑ. Και μείς ξέρουμε..." ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ : Ο Γ. ΔΕΝΔΡΑΜΗΣ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΞΑΝΘΟΥ ΠΟΛΛΑΚΗ" ο τίτλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 29/6/2016!
Και τώρα κι επί Μητσοτάκη καλά κρατάτε!
ΓΕΡΟ ΔΟΝΤΙ ΗΜΕΤΕΡΕ Κ. ΔΕΝΔΡΑΜΗ , ΑΥΤΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ. ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΕΠΑΡΣΗ ΣΑΣ.
Και για να τελειώνουμε , τώρα μαζί με τους άλλους γιατρούς που επιλέξατε( 12 από τους 22, με ποια κριτήρια;) να φύγουν από το Νοσοκομείο ( έχοντας ως πρόσχημα έναν νόμιμο λόγο... το τέλος της σύμβασης των επικουρικών γιατρών) βρήκατε την χρυσή ευκαιρία να απαλλαγείτε από τον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Αγίου Σάββα και Ακτινολόγου γιατρού, Κώστα Καταραχιά ( 3 φορές εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Εργαζομένων), που χρόνια τώρα μέσα στη κρίση και παράλληλα με την συνεχή εξειδίκευση του στους καρκινοπαθείς, αγωνίστηκε όσο κανείς -χωρίς να φοβηθεί και να κοιτάξει το ατομικό του συμφέρον- για τα δικαιώματα των εργαζομένων με κάθε σχέση εργασίας , καθαριστριών –φυλάκων-νοσηλευτών,τριών-γιατρών κ.λ.π. . Ένας αγωνιστής που δεν έχει φλερτάρει ποτέ με την εκάστοτε Διοίκηση και που τώρα για το λόγο αυτό ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ.
Τι προσπάθειες κάνατε κ. Διοικητικά για να κρατήσετε και τους 22 γιατρούς στο Νοσοκομείο; Τίποτα.
Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν, είναι να παλέψουμε για το δικό μας αυτονόητο ,το αυτονόητο να κρατήσουμε όλους τους νέους μας γιατρούς που με την επιστημονική τους επάρκεια ειδικεύτηκαν στο καρκίνο και που είναι κομμάτι της ψυχής του Νοσοκομείου μας και όχι ανταλλακτικά μιας χρήσης.
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ
ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ,ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 9.00 Π.Μ. . ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ "ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ"

No comments: