6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 29, 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΓ.ΣΑΒΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ 

ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr
Αθήνα 25-10-2019

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε τον Διοικητή του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» κ. Δενδραμή για την απόλυση 6 επικουρικών γιατρών στους οποίους εσκεμμένα συμπεριλαμβάνει τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Κώστα Καταραχιά.
Προκλητικά και επανειλημμένως, στο παρελθόν και τις τελευταίες μέρες επιμένει πως θέλει να διώξει τον Πρόεδρο του Σωματείου που βρίσκεται μονίμως στην πρώτη γραμμή και στέκεται σαν αγκάθι στα σχέδια λιτότητας της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης. Τον έχει απειλήσει προσωπικά και δεν χάνει ευκαιρία να τον συκοφαντεί, νομίζοντας πως έτσι θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του εργαζομένων.
Ο Διοικητής αυθαίρετα, αγνοώντας τα αιτήματα των 6 συντονιστών διευθυντών για ανανέωση των επικουρικών τους γιατρών, χωρίς την έγκριση του Επιστημονικού Συμβουλίου, του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και των Τομεαρχών, στα κρυφά αποφάσισε, χωρίς κανένα επιστημονικό κριτήριο, ποιοι και πόσοι επικουρικοί γιατροί θα συνεχίσουν από τους 12 των οποίων λήγουν οι συμβάσεις. Χαρακτηριστικά στην περίπτωση του Ενδοκρινολογικού μειώνει το προσωπικό κατά 50%. Στερεί από το νοσοκομείο έναν αναισθησιολόγο, γεγονός που θα σημάνει μείωση των χειρουργείων σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο με ασθενείς σε λίστα αναμονής, κοστίζοντας ζωές. Στην περίπτωση του ακτινολογικού, ο επικουρικός που βρίσκεται στον επεμβατικό καλύπτει κενά που προκύπτουν στον υπέρηχο και στις ακτινογραφίες αναλόγως τις ανάγκες. Ο ογκολόγος, η πνευμονολόγος, ο παθολογοανατόμος και ο βιοπαθολόγος, βρίσκονται επίσης σε τμήματα που σθενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, νευραλγικά για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
Είναι απαράδεκτο στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Ελλάδας, με τα τεράστια κενά στις οργανικές θέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις, να απολύει ο Διοικητής κι ουσιαστικά να κλείνει 6 θέσεις γιατρών! Είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του νοσοκομείου μας και θα πρέπει να λογοδοτήσει σε όλους τους συναδέλφους, σε εκείνους που διώχνει, σε όλους εμάς που μας τους στερεί και φυσικά στους ασθενείς. Όμως, δεν θα τον αφήσουμε.
Δεν θα περάσει ούτε η πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου, ούτε οι απολύσεις!!
Ζητάμε ψηφίσματα συμπαράστασης, ενάντια στην πολιτική δίωξη του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα Κώστα Καταραχιά και ενάντια στις απολύσεις. Να στείλει τώρα στο Υπουργείο Υγείας αίτημα ανανέωσης όλων των συναδέλφων και να προσληφθούν άμεσα!
Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και παντού! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                         ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

No comments: