6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 17, 2018

ΨΗΦΙΣΜΑ -Στη φυλακή οι φασίστες, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες!


ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη φυλακή οι φασίστες, ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες!
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριo και συναυλία στις 15 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα
Η πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση να καλέσει σε πραξικόπημα, είναι μια τεράστια επίθεση κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων μας, σε μια χώρα που αγωνιστές βασανίστηκαν στα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ και βρέθηκαν σε εξορίες. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι και νοσταλγοί της Χούντας των συνταγματαρχών που ματοκύλησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973. Καθώς η δίκη της ναζιστικής συμμορίας πλησιάζει στο τέλος της και καθημερινά αποδεικνύεται ο εγκληματικός της χαρακτήρας, είναι ανάγκη να απαιτήσουμε να μπει επιτέλους στη φυλακή όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, πριν αποκτήσουν τη δύναμη για να υλοποιήσουν τις απειλές του Μπαρμπαρούση.
Την ίδια ώρα, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν να μετατρέψουν κυριολεκτικά την Ευρώπη σε Φρούριο, αντιγράφοντας βήμα-βήμα τις απάνθρωπες ρατσιστικές πολιτικές του Τραμπ: «πλωτά τείχη» και «πλατφόρμες αποβίβασης» στη Μεσόγειο, κλειστά «κέντρα υποδοχής» δηλαδή νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτά τα μέτρα ανοίγουν το δρόμο στην ακροδεξιά και τους φασίστες στην Ιταλία, στην Αυστρία, στη Γερμανία, σε όλη την Ευρώπη.
Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τη ρατσιστική ατζέντα της ΕΕ, συμβαδίζοντας με την αντιρατσιστική πλειοψηφία του κόσμου που επιμένει να δείχνει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Στις 15 Σεπτέμβρη βγαίνουμε όλες και όλοι μαζί στους δρόμους, στη μεγάλη διαδηλωση – συναυλία που θα καταλήξει στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή που απειλούν ότι θα καταργήσουν με πραξικόπημα οι ναζιστές. Απαιτώντας:
  • Ποτέ ξανά φασισμός - στη φυλακή οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής
  • Ελεύθερη μετακίνηση, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις και στρατόπεδα σγκέντρωσης, ανοιχτές πόλεις –σχολεία και νοσοκομεία για όλους/ες.
Και συνεχίζουμε στις 18 Σεπτέμβρη, στις κινητοποιήσεις στο Κερατσίνι, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα, στην επέτειο των 5 χρόνων από τη δολοφονία του.
Συμμετέχουμε στις παραπάνω κινητοποιήσεις και ενισχύουμε οικονομικά την ΚΕΕΡΦΑ για την καμπάνια που οργανώνει.

No comments: