6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 13, 2018

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΟΕΝΓΕ στις 16/7

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΟΕΝΓΕ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7/18 (11.30πμ λήξη της βάρδιας)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ στις 12.30μμ

ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2012, ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες -οι,
Η απόφαση της ΟΕΝΓΕ για στάση εργασίας μέσα στη μέση του καλοκαιριού είναι συνέχεια του αγώνα μας προκειμένου όλοι οι επικουρικοί να παραμείνουν στη δουλειά.  Οι συνάδελφοι επικουρικοί είναι απαραίτητοι στα νοσοκομεία. Έχουν προσφέρει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια των ελλείψεων και των μηδενικών προσλήψεων. Ένα τεράστιο κομμάτι της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων στηρίζεται πάνω τους. Δεν διαπραγματευόμαστε το αν και πόσοι θα απολυθούν μέσω διαγωνισμών και μοριοδοτήσεων. Χρειάζεται το σύνολο αυτών να παραμείνει στη δουλειά και οι προσλήψεις χιλιάδων ακόμα για να μπορέσουν τα δημόσια νοσοκομεία να εξυπηρετούν τις ανάγκες του κόσμου. Γι' αυτό και μόνος δρόμος είναι η μονιμοποίησή τους χωρίς προϋποθέσεις. Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία.
Στην συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τους υπουργούς επαναλήφθηκε το γνωστό μοτίβο των τελευταίων μηνών, αυτό δηλαδή της αοριστίας, των υπεκφυγών και του ψεύτικου "ρεαλισμού". H ΟΕΝΓΕ μετά την συνάντηση της 5/7 αναφέρει: "… εκτός από γενικόλογες υποσχέσεις, τόσες εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η πολιτική ηγεσία δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τον τρόπο που θα λυθεί το πρόβλημα των επί μήνες απλήρωτων συναδέλφων. Ο Υπουργός είπε ότι δεν είναι σε θέση, επί του παρόντος, να πει κάτι παραπάνω για μισθούς και μόνιμες προσλήψεις γιατί η κυβέρνηση «είναι σε φάση που προσπαθεί να σχεδιάσει τη μεταμνημονιακή περίοδο» επιχειρώντας για μία ακόμη φορά να καλλιεργήσει στάση αναμονής. Ωστόσο, και μετά από τα επίμονα ερωτήματα μας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί τελικά, ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών το «κόστος συμμόρφωσης με τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν ειδικά μισθολόγια υπολογίζεται στα 1,1 δις» και δεν υπάρχει προς το παρόν «συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των αποφάσεων». Παρέπεμψε δηλαδή στη «δευτέρα παρουσία» την ικανοποίηση του αιτήματός μας για άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, την ώρα που πάνω από 3 δις ευρώ δαπανώνται κάθε χρόνο για τις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. …Μείωσαν επίσης την κρατική χρηματοδότηση κατά 350 εκ. ευρώ για το 2018... Για τις Υπουργικές αποφάσεις περί ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων όσο και για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων ούτε κουβέντα...
  Η στάση εργασίας της Δευτέρας είναι η τρίτη απεργιακή κινητοποίηση από τότε που ανακοινώθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η οποία οδηγεί στην απόλυση χιλιάδες συναδέλφους. Η εργασιακή ανασφάλεια των συμβασιούχων γιατρών του Ε.Σ.Υ. , η απληρωσιά μερίδας αυτών και η εργασιακή τους εξουθένωση είναι κομμάτι της ευρύτερης εικόνας στα δημόσια Νοσοκομεία (συμβασιούχοι ΟΑΕΔ, επικουρικοί νοσηλευτές- τραυματιοφορείς- διοικητικοί, μπλοκάκια κτλ) .Και στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία έδινε υποσχέσεις ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, αυτές οι υποσχέσεις δεν άξιζαν τίποτα, και οι απολύσεις αποτελούν πραγματική απειλή. Ακόμα και οι δεσμεύσεις ότι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα προκηρυχθεί, θα δοθεί αυξημένη μοριοδότηση σε αυτό τον κόσμο, τελικά μεταφράζεται σε ελάχιστα μόρια, μετατρέποντας τη διαδικασία χειρότερη κι από αυτή που είδαμε στους ΟΤΑ. Εκεί που το Ελεγκτικό Συνέδριο έβγαλε αντίστοιχη απόφαση πέρυσι το καλοκαίρι και οι δεσμεύσεις του Σκουρλέτη για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ τελικά πέταξαν την πλειοψηφία όσων δούλευαν στην ανεργία. Ακόμα και η 'φόρμουλα' που υποτίθεται έχει βρει το Υπουργείο για την παραμονή των επικουρικών γιατρών (τα προηγούμενα ισχύουν για το μη ιατρικό επικουρικό προσωπικό) είναι στον αέρα, καθώς στηρίζονται σε προσφυγές που έκαναν από ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο, με αβέβαιη κατάληξη. 
Συναδέλφισσες-οι, είναι σωστό ότι οι ομοσπονδίες συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Χρειάζεται όμως ακόμα καλύτερη οργάνωση στα νοσοκομεία. Οι εξελίξεις αυτές έχουν εξοργίσει τους συναδέλφους. Πρέπει  να συσπειρώσουμε τόσο τους επικουρικούς όσο και τους μόνιμους συναδέλφους, τόσο τους γιατρούς όσο και τους υπόλοιπους εργαζόμενους με κοινό απεργιακό συντονισμό. Γιατί το να παραμείνουν οι συνάδελφοι στη δουλειά, σημαίνει καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους.
Παντού πρέπει να γίνουν συνελεύσεις, προκειμένου αυτός ο κόσμος να βρεθεί σε κάθε νοσοκομείο και να οργανώσει από τα κάτω, σε συνεργασία με τα σωματεία, την κλιμάκωση του αγώνα με απεργίες. Είναι πλέον προφανές ότι δεν αναγνωρίζει κανένας εργαζόμενος καμία "μεταμνημονιακή" περίοδο και άλλες τέτοιες ονειρώξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ . Αντίθετα όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι χωρίς την απαραίτητη διαγραφή του χρέους με αγώνες και χωρίς σύγκρουση με τις επιλογές των καπιταλιστών και της Ε.Ε. του ρατσισμού, της λιτότητας και του πολέμου δεν υπάρχει πραγματική διέξοδος από την κρίση.

No comments: