6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 17, 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ 12/7


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 12 Ιούλη στη συνεδρίαση του Συντονιστικού ,με τη συμμετοχή μόνιμων και συμβασιούχων συναδέλφων (επικουρικοί γιατροί και ειδικευόμενοι, ΟΑΕΔ, εργολαβικοί ,επικουρικοί ) από Άγιο Σάββα, Ογκολογικό Αγίων Αναργύρων, Γεννηματά, Σωτηρία ,Αγλαΐα Κυριακού, 1η ΥΠΕ, αποφασίστηκαν τα εξής :
-Συμμετοχή στην στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ την Δευτέρα 16 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι.
-Συνεχίζουμε την ανυπακοή- απειθαρχία- δυσπιστία στις «υποσχέσεις» της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας προχωρώντας σε συσκέψεις- επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο προκειμένου να γίνει ενημέρωση όλων (συμβασιούχων και μόνιμων) αλλά και να παρθούν αποφάσεις μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία για τοπικές δράσεις (κλεισίματα δρόμων , παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις ,συγκεντρώσεις κ.α.) με συντονισμό των όμορων νοσοκομείων ,το επόμενο διάστημα μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη.
-Προχωράμε σε συνεργασία με τις ομοσπονδίες μας ( ΠΟΕΔΗΝ ,ΟΕΝΓΕ) και τα πρωτοβάθμια σωματεία ( ΕΙΝΑΠ κτλ) σε μια μεγάλη ,πανελλαδική , μαχητική απεργία και διαδήλωση στα τέλη Σεπτέμβρη –αρχές Οκτώβρη. Προσπάθεια μας θα είναι μετά από τις τοπικές δράσεις στα νοσοκομεία μας να οργανώσουμε τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα απεργία στην Υγεία δίνοντας το μήνυμα ότι τα κολπάκια των παρατάσεων ,οι προκηρύξεις «προσλήψεων» μέσω ΑΣΕΠ -δηλαδή το πάγωμα των προσλήψεων -βρίσκουν τους εργαζόμενους του Ε.Σ.Υ. απέναντι τους οργισμένους αλλά ταυτόχρονα ενωμένους και μαχητικούς.
-Συμμετοχή στην εργατική διαδήλωση της ΔΕΘ.
-Τη συμμετοχή μας ,με αποφάσεις των σωματείων μας και των επιτροπών αγώνα στο αντιρατσιστικό –αντιφασιστικό συλλαλητήριο και τη συναυλία στις 15 Σεπτέμβρη ,στα 5 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ,αλλά και εν μέσω της ρατσιστικής υστερίας της Ε.Ε. όπως αυτή αποτυπώθηκε στις συνόδους κορυφής του καλοκαιριού.
Συμπερασματικά ,η οργή και η ανάγκη για κλιμάκωση της αντίστασης ήταν το κοινό συμπέρασμα των τοποθετήσεων στο συντονιστικό. Η δεδηλωμένη στρατηγική των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη για «ρεαλιστικές λύσεις» εντός του «ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου» , δηλαδή «λύσεις» προσλήψεων ΜΟΝΟ συμβασιούχων και ανακύκλωσης της ανεργίας , η αναδίπλωση τους μετά από τις τελευταίες μας κινητοποιήσεις οδηγούν σε ένα μόνο δρόμο… Αυτόν του απεργιακού ξεσηκωμού, του συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και της λύσης έξω και πέρα από τα μνημόνια ,με τη διαγραφή του χρέους , μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και τις 35.000 προσλήψεις για να σώσουμε το Ε.Σ.Υ. και τις δουλειές μας.


No comments: