6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 21, 2016

ΑΣΚΥ:“Euromedica”: Μετά την απλήρωτη εργασία, κλεισίματα και απολύσεις

Μάρτιος 2016

Euromedica”: Μετά την απλήρωτη εργασία, κλεισίματα και απολύσεις


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η εργοδοσία της “Euromedica” ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν έφτανε η απλήρωτη εργασία τόσα χρόνια στα διαγνωστικά και τις κλινικές του ομίλου, τώρα προχωρά σε κλεισίματα υποκαταστημάτων και απολύσεις, χωρίς να εγγυάται ούτε καν τις αποζημιώσεις, πόσο μάλλον τα δεδουλευμένα.

Στο τέλος Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους στο υποκατάστημα του Συντάγματος ότι το υποκατάστημα κλείνει και οι 6 από τους 7 θα απολυθούν και μάλιστα με προειδοποίηση, ώστε η αποζημίωση να μειωθεί στο μισό.
Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους του Κλαδικού Σωματείου Ιδιωτικών Κλινικών και εκπροσώπους της επιχείρησης, οι εκπρόσωποι της “Euromedica” δήλωσαν ότι θα κλείσουν και άλλα υποκαταστήματα και η πλειοψηφία των θέσεων εργασίας θα χαθεί, ενώ δεν δεσμεύτηκαν ούτε για την καταβολή των αποζημιώσεων απόλυσης, καθώς είπαν ότι εφόσον τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, θα καταβάλλουν κι εκείνοι τις αποζημιώσεις. Φυσικά για τα δεδουλευμένα ούτε λόγος!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής. Ούτε μια ώρα ακόμα απλήρωτης δουλειάς! Τώρα πρέπει οι κλινικές και τα υποκαταστήματα του ομίλου της “Euromedica” να γίνουν εστίες αντίστασης και αγώνα. Οι κινητοποιήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα στις κλινικές και τα εργαστήρια της “Euromedica” ήταν απλά η αρχή. Να προχωρήσουμε πιο θαρρετά, αξιοποιώντας την εμπειρία μας με στάσεις εργασίας, απεργίες, καταλήψεις των υποκαταστημάτων που κλείνουν.

Το παράδειγμα της “Euromedica”, όπως και η περίπτωση του Κυανού Σταυρού μας δείχνουν πώς η ανοχή στην απλήρωτη εργασία δεν έχει κανένα νόημα, ίσα-ίσα τους ανοίγει την όρεξη για περισσότερα. Να γίνει η Euromedica εφαλτήριο του αγώνα του κλάδου ενάντια στην απλήρωτη εργασία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών και συλλογικά να αντιπαλέψουμε τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τις μειώσεις μισθών στον κλάδο.

Να οργανώσουμε τους αγώνες μας απέναντι στην εργοδοσία, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που ετοιμάζουν νέα αντεργατικά μέτρα με αποκορύφωμα τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Οι συλλογικοί αγώνες μπορούν να νικήσουν!

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

No comments: