6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, June 23, 2015

ΑΣΚΥ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕUROMEDICA

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ
Τετάρτη 24/6 – Παρασκευή 26/6

Τριήμερη απεργία και συγκέντρωση - στα κεντρικά εργαστήρια της Εuromedica στην Αγία Παρασκευή (Κοντόπευκο) για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων

Πέμπτη 25 Ιουνίου

Στάση εργασίας σε Αθήναιον, Σύνταγμα από τις 15:00 έως τις 19:00 Στις 15:30 συνάντηση όλοι οι εργαζόμενοι του ομίλου στο Μετρό Ευαγγελισμός. Στις 16:00 συνάντηση με τη διοίκηση του ομίλου στη Ρηγίλλης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ
ΟΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΙ και η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Τα αφεντικά στην ιδιωτική υγεία επιβάλουν την εξαθλίωση σε εκατοντάδες εργαζόμενους με την απλήρωτη εργασία. Η μη κανονική καταβολή των μισθών ξεκινάει από μερικούς μήνες και φθάνει σε μερικά χρόνια. Στα χέρια των εργοδοτών των επιχειρήσεων στην ιδιωτική υγεία, η απλήρωτη εργασία γίνεται εκβιαστικό εργαλείο για να ρίχνουν συνεχώς το «εργασιακό κόστος», στην άγρια προσπάθεια που κάνουν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος για να αντρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Συγκεκριμένα στον κλάδο μας στον όμιλο Euromedica οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και δείχνουν τον δρόμο σε όλον τον κλάδο! Στα κεντρικά εργαστήρια του ομίλου στην Αγία Παρασκευή (Κοντόπευκο) προκηρύχθηκε 3ημερη απεργία, από την Τετάρτη 24 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου. Είναι μία σημαντική μάχη για όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους στον κλάδο μας αλλά και για τους 800.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Τα αφεντικά της ιδ.υγείας στηρίζονται σε όλο το πλέγμα των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, αλλά και την στήριξη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων κάτω απο το ιδεολόγημα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Γι αυτό οι συνεχείς συμβιβασμοί της κυβέρνησης και οι χιλιάδες "γκρίζες ζώνες", είναι η επιβεβαίωση ότι οι δικοί μας αγώνες είναι μονόδρομος και είναι η μόνη δύναμη που μπορούμε να στηριχθούμε.
Η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, παγώνει όλες τις διεκδικήσεις μας, συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων και ανοίγει το δρόμο για νέα μέτρα. Τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαϊκά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε τίποτε απο όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα παλεύοντας για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών, να επιβάλλει «μονομερείς ενέργειες» όπως τη διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, για να δούμε ακόμη και την στοιχειώδη βελτίωση της ζωής μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ξαναγυρίσουν όλοι οι απολυμένοι στις δουλειές τους, χωρίς «ναι μεν αλλά». Να ξανανοίξουν οι δομές, τα νοσοκομεία και τα σχολεία που έκλεισαν. Να ξανανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και ακόμη περισσότερο, να κερδίσουμε πίσω μισθούς, συντάξεις, συλλογικές συμβάσεις.
Δεν ξεχνάμε ότι η ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης καθορίστηκε απο τους αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τα τελευταία πέντε χρόνια. Ηταν οι μεγάλες πανεργατικές, η ΕΡΤ, οι καθαρίστριες και οι σχολικοί φύλακες, ήταν η Χαλυβουργία και η Κοκα Κόλα, ήταν τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια για τον Παυλο Φύσσα που έστειλαν στα σκουπίδια τους Σαμαροβενιζέλους. Αυτη η δύναμη της εργατικής τάξης αν οργανωθεί και συνεχίσει τους αγώνες, μπορεί να πάει την ανατροπή ακόμη πιο μακριά.
Καμιά αναμονή λοιπόν!
  • Χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα σε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς. Να συζητήσουμε για τα αιτήματα μας, να πάρουμε αποφάσεις για απεργία σε όλον τον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.
  • Στηρίζουμε όλα τα ανοιχτά μέτωπα και τις μάχες που συνεχίζουν. Την κινητοποίηση των νοσοκομείων, την οργάνωση όλων των σωματείων των συλλογικοτήτων και των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ που θρηνούν την θυσία τεσσάρων συναδέλφων στον βωμό του κέρδους, τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που νίκησαν και συνεχίζουν να παλεύουν για να τα πάρουν όλα.

...ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ...

Αγωνιστικη Συνδικαλιστικη Κινηση Υγειονομικων

No comments: