6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 1, 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΥΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ, ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ ΕΣΥ, ΚΛΠ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΤΡΙΤΗ 1/4 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ 
ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΟΦΙΝ, 
6:00μμ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/4 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
11πμ ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 
προσυγκέντρωση 10:00πμ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ ΕΕ -ΔΝΤ!
Συναδέλφισσες-οι,
Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο αλλόκοτης προεκλογικής περιόδου. Η ξεφτιλισμένη κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου διαλέγει ακόμα και σήμερα την ολομέτωπη επίθεση στους εργαζόμενους με το «πολυνομοσχέδιο» της, βαφτίζει τις αλχημείες του Στουρνάρα πρωτογενές πλεόνασμα και βάζει το «κοινωνικό μέρισμα» να μοιραστεί σε μπάτσους και λοιπούς ένστολους ,στους δικαστικούς καθώς και στην τρύπα της περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία . Υπόσχεται τάχα αλλαγή σελίδας της χώρας και πάει στις εκλογές με βέβαιη την αποτυχία και το μαύρισμα της . Γιατί; Γιατί ο μόνος σύμμαχος της πλέον είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Ξέρουν, Σαμαράς και Βενιζέλος, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τους έχει γυρίσει για τα καλά την πλάτη και για αυτό, παρόλο που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, συμμαχούν με ΕΕ- ΔΝΤ (που είναι οι μόνοι που τους στηρίζουν) δίνοντας τους ως αντάλλαγμα τις απολύσεις ,τα πολυνομοσχέδια ,την διάλυση του κοινωνικού κράτους .
Σε αυτό το πλαίσιο, ο φασίστας υπουργός υγείας και αυτός με τη σειρά του επιτίθεται ξανά στη δημόσια δωρεάν υγεία Στέλνει άρον –άρον σε διαθεσιμότητα μηνός ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς του ΕΣΥ, αλλά και όλους τους γιατρούς που ήρθαν στο ΕΣΥ απο τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που έβαλαν λουκέτο οι τροικανοί υπουργοί υγείας. Προωθεί το ξεπούλημα διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (μαγειρία, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) και στην ουσία προετοιμάζει τις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτές.
Προχωρά στην άρση της μονιμότητας των επί θητεία γιατρών του ΕΣΥ ,συνεχίζει το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις μέσω της πρόσφατα ψηφισμένης «αξιολόγησης».
Προχωράει στη συγκρότηση επιτροπής εκπαίδευσης που θα προωθήσει τις εξετάσεις για έναρξη της ειδικότητας των γιατρών ακόμα και για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος!!!
Οι ομοσπονδίες της υγείας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ δεν μπορεί να παρακολουθούν τις αποφάσεις σφαγείο του Αδωνη Γεωργιάδη, χρειάζεται ΤΩΡΑ απεργία και αγώνας ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ τις διαθεσιμότητες απολύσεις και τις περικοπές.
Η εργατική αντίσταση συνεχίζεται και επιμένει… Αυτό έδειξαν οι πρόσφατες 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, αυτό δείχνουν οι λιμενεργάτες ,οι κάμεραμαν και άλλοι κλάδοι που απεργούν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, οι οδηγοί του ΕΣΥ που μας κάλεσαν σε παναττική- πανυγειονομική στάση εργασίας τη Δευτέρα 31/3 στο υπουργείο υγείας, αυτό δείχνουν οι γιατροί του ΕΣΥ που συντονίζονται την Τετάρτη 2/4 στο Αττικό νοσοκομείο ενάντια στην άρση της μονιμότητας των επί θητεία στο ΕΣΥ. Αυτό δείχνει πάνω από όλα η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΉ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9/4 αλλά και το κάλεσμα των συνδικάτων και όλης της αριστεράς σε διαδήλωση ανυπακοής στη σύνοδο των υπουργών οικονομικών του ΕΚΟΦΙΝ. Αυτό έδειξαν προφανώς και τα πρωτοφανή αντιφασιστικά –αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Ελλάδα και παγκοσμίως στις 22 Μάρτη. Την παραπάνω εικόνα της αντίστασης τη χρειαζόμαστε όλοι για να μπορούμε να απαντάμε επιθετικά στην κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ αλλά και στους γραφειοκράτες στα συνδικάτα

Συναδέλφισσες-οι, με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, να παλέψουμε για την οργάνωση της μαζικής επιτυχίας της πανεργατικής στις 9 Απρίλη και για την κλιμάκωση της απεργιακής σύγκρουσης ενάντια στις διαθεσιμότητες απολύσεις, τις περικοπές, την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες. 
31/3/2014

No comments: