6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, April 1, 2014

2-3 ΑΠΡΙΛΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία


Στηρίξτε ψηφίστε


ΑΡΓΥΡΩ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗ νοσηλεύτρια
υποψήφια για ΔΣ και συνέδριο ΠΟΕΔΗΝ

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο μας και η εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για το υγειονομικό κίνημα και όλους τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο το τρίτο δηλαδή μνημόνιο, προετοιμάζοντας νέο γύρο απολύσεων, περικοπών και νέες «διαρθρωτικές αλλαγές» για να ξανά-σώσουν τις τράπεζες και τα μεγάλα συμφέροντα.
Το αντίπαλο δέος απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα ήταν και είναι οι αγώνες μας. Με τους αγώνες μας ρίξαμε απανωτά κυβερνήσεις, αναγκάσαμε σε υποχωρήσεις το υπουργείο. Δεν είχαμε απολύσεις παρά τα λουκέτα σε 11 νοσοκομεία, κρατήσαμε ανοιχτά νοσοκομεία στην επαρχία που θέλανε να τα κλείσουνε, σταματήσαμε το χαράτσι των 25 ευρώ. Σταματήσαμε την προσπάθεια των φασιστών να περάσουν την δηλητηριώδη και διχαστική προπαγάνδα τους στα νοσοκομεία. Οργανώσαμε μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ την παγκόσμια αντιφασιστική μέρα στις 22 Μάρτη,
Η προάσπιση των διακαιωμάτων μας και της δημόσιας Υγείας είναι πάνω από τα κέρδη τους και τις τράπεζες, πάνω από τo χρέος και τους τόκους, πάνω από το ευρώ και την ΕΕ. που απαιτούν θυσίες ξανά και ξανά απο εμάς και τα παιδιά μας. Η ΕΡΤ έδειξε ότι οι εργαζόμενοι μπορούμε καλύτερα, χωρίς διοικητές, υπουργούς και τραπεζίτες να βάλουμε σε λειτουργία τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες και όλη την κοινωνία.
Ήδη στις 22 Μάρτη, έληξε η διαθεσιμότητα χιλιάδων συνάδελφων και θα έχουμε τις πρώτες μαζικές απολύσεις στο δημόσιο εδώ και έναν αιώνα.
Στην Υγεία μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στέλνουν άρον –άρον σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΥΣ τους οδηγούς του ΕΣΥ, αλλά και όλους τους γιατρούς που ήρθαν στο ΕΣΥ απο τα νοσοκομεία του ΙΚΑ που τα έκλεισαν οι τροικανοί υπουργοί υγείας. Ταυτόχρονα προωθεί το ξεπούλημα διοικητικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων (μαγειρία, φύλαξη, καθαριότητα κλπ) και στην ουσία προετοιμάζει τις μαζικές διαθεσιμότητες απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτές.
Προχωρά στην άρση της μονιμότητας των επί θητεία γιατρών του ΕΣΥ ,συνεχίζει το πάγωμα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ετοιμάζει χιλιάδες νέες απολύσεις μέσω της πρόσφατα ψηφισμένης «αξιολόγησης» που προβλέπει ότι υποχρεωτικά το 15% των συναδέλφων σε κάθε υπηρεσία, θα θεωρούνται «κακοί» υπάλληλοι. Προετοιμάζει έτσι νέους γύρους μαζικών απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.
Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.
Συνάδελφοι/σες ήρθε η ώρα
  • Να ανατρέψουμε την αδράνεια, την παθητικότητα και την διάλυση που επικρατεί στο ΔΣ του σωματείου μας. Χρειαζόμαστε σωματείο αγωνιστικό, ανοιχτό σε όλους τους εργαζόμενους, που να οργανώνει και να στηρίζει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες των γενικών συνελεύσεων.

  • Να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Να στείλουμε αντιπροσώπους που θα παλέψουν για ένα αγωνιστικό ανατρεπτικό υγειονομικό κίνημα.Η στήριξη των υγειονομικών απο το Νυστέρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την προοπτική. 

No comments: