6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, July 3, 2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 4/7 συγκέντρωση 7μμ στην πύλη του νοσοκομείου


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Η «νέα» κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, μάζεψε όλα τα παλιά και νέα τροικανά ανδρείκελα και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την καταστροφική πολιτική των μνημονίων.  Με μπροστάρη τον νέο ακροδεξιό υπουργό, ετοιμάζεται να προχωρήσει στο κλείσιμο νοσοκομείων, σε πιο βαθιές περικοπές στη χρηματοδότηση του ΕΣΥ και στην δραματική μείωση κλινικών και κρεβατιών. Στην Αθήνα, Πολυκλινική, ΓΝ Πατησίων, Λοιμωδών, Σπηλιοπούλειο, αλλά και  πολλά νοσοκομεία στην επαρχία μπαίνουν στο στόχαστρο του Άδωνι για να βάλουν λουκέτο.
Το κλείσιμο νοσοκομείων σε κρίσιμες περιοχές με μεγάλες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης, είναι μια καταστροφική επιλογή που  θα έχει τραγικά αποτελέσματα για την υγεία και την περίθαλψη την δική μας και των παιδιών μας, ιδιαίτερα τώρα που οι πολιτικές των μνημονίων σπρώχνουν στην  φτώχια και την εξαθλίωση σημαντικά τμήματα του πληθυσμού.
Ήδη  η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία επιδεινώνεται μέρα με την μέρα! Οι εφημερίες στα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πραγματική κόλαση, ενώ με τους φραγμούς και τα ολοένα αυξανόμενα χαράτσια που επιβάλλει το υπουργείο υγείας, εκατομμύρια ανασφάλιστοι, φτωχοί, μετανάστες αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση τους στα δημόσια νοσοκομεία και την περίθαλψη. Τα λουκέτα θα επιδεινώσουν δραματικά αυτή την κατάσταση.
Για τον φασίστα υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τους τροικανούς, δεν σημαίνουν τίποτα οι ανάγκες των εργαζομένων για δωρεάν υγεία και περίθαλψη.
Δεν θα τους αφήσουμε! Η υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων ξεσηκώνει όλους τους εργαζόμενους παντού. Οι εργαζόμενοι  στο Πατησίων, στην Πολυκλινική, στο Λοιμωδών, σε πολλά νοσοκομεία της επαρχίας, με μαζικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις, που στηρίχθηκαν από δεκάδες, φορείς, συνδικάτα και εργαζόμενους ξεκαθάρισαν ότι το νοσοκομεία θα μείνουν ανοιχτά και καλούν σε αγώνα διαρκείας. Είμαστε μαζί τους μέχρι την νίκη.
Να στηρίξουμε τις κινητοποιήσεις που καλούνε οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική, στο ΓΝ Πατησίων, στο Λοιμωδών και κάθε νοσοκομείο στην περιφέρεια. Να ξεσηκώσουμε τις γειτονιές μας, κάθε σχολείο, σχολή, δήμο, υπηρεσία, να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Να οργανώσουμε επιτροπές συμπαράστασης για το συντονισμό και το άπλωμα του αγώνα. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους να απαιτήσουμε από τα σωματεία μας να αποφασίσουν την συμμετοχή τους στην κινητοποιήσεις που καλούν τα νοσοκομεία που μπαίνουν στο στόχαστρο των τροικανών.
Η συμπαράσταση, ο συντονισμός, η κλιμάκωση των αγώνων μας με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις είναι ο τρόπος για να μην εφαρμοστεί τίποτα από τα μνημόνια που διαλύουν τις ζωές μας. Να μην προχωρήσει κανένα λουκέτο στα νοσοκομεία.
Οι αγώνες μας ρίξανε τρεις κυβερνήσεις, έχουμε την δύναμη να ρίξουμε και την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου. Είναι ώρα να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού. Η ΕΡΤ δείχνει το δρόμο. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ!

No comments: