6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 16, 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ!

ΟΧΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 24/7, 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ 11.30πμ

Απεργιακή Κλιμάκωση ΤΩΡΑ!
μαζί με όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν
για να απολύσουμε κυβέρνηση Τρόικα και μνημόνια.
Όταν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου σχημάτισε τη νέα συγκυβέρνηση θεωρούσε πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν θα άντεχαν και θα λύγιζαν στις πιέσεις των Καψήδων αλλά το ραδιομέγαρο είναι ακόμα κατειλημμένο και η πειρατική ΔΤ εκπέμπει από τα στούντιο του Μπόμπολα αποδεικνύοντας την απομόνωση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν και το ελεύθερο ραδιομέγαρο αποτελεί κέντρο για όλους τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη από τον Κατσέλη, τα τσιμέντα Χαλκίδας, την Πυρκαλ, την ΕΒΟ, την ΕΑΒ, την ΕΛΒΟ μέχρι τα Ναυπηγεία.
Η δικομματική θεώρησε εύκολη λεία τους εργαζόμενους στους δήμους αλλά μπροστά της βρήκε μια νέα ΕΡΤ και το κέντρο καθημερινά πλημμυρίζει με χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους για τους οποίους ήταν πραγματικά εύκολη λεία τα δημαρχία που βρίσκονται το ένα μετά το άλλο πλέον σε κατάληψη.
Ο επίδοξος συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης Κυριάκος έβαλε μπροστά τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα των σχολείων και πριν ακόμα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο ανακοινώνουν τους πλεονάζοντες μετά και την κατάργηση ειδικοτήτων από την τεχνική εκπαίδευση. Οι καθηγητές απαντούν με μαζικές συνελεύσεις, διαδηλώσεις μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ και καταλήψεις στις δευτεροβάθμιες, έχοντας πρόσφατα αποφασίσει στο συνέδριο τους απεργία διαρκείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Ο φασίστας υπουργός υγείας ανακοινώνει τον αριθμό των 2500 εργαζομένων στην υγεία που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας ενώ βάζει και χρονοδιάγραμμα για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, το κλείσιμο δηλαδή νοσοκομείων και τμημάτων. Τώρα είναι η ώρα εμείς οι υγειονομικοί να βγούμε μπροστά.
Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις στις γειτονιές και συντονιζόμαστε με τα κατειλημμένα δημαρχία και σχολεία και ξεδιπλώνουμε τον δικό μας απεργιακό σχεδιασμό:
  • Οργανώνουμε την συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία στις 16/7. Προσυγκέντρωση 10.30 υπουργείο υγείας. Το ίδιο βράδυ περικυκλώνουμε τη βουλή μαζί με την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

  • Απαιτούμε την επέκταση της απεργίας στις 17/7, ημέρα ψήφισης του πολυ- νομοσχεδίου- νέου μνημονίου και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

  • Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις και μετατρέπουμε την προκηρυγμένη απεργία για τις 24/7 (ΟΕΝΓΕ- ΠΟΕΔΗΝ), σε τριήμερη από Δευτέρα 22/7.

Μονόδρομος νίκης είναι η κλιμάκωση στη συνέχεια με απεργία διαρκείας στο χώρο της υγείας. Παίρνουμε παράδειγμα από τους συναδέλφους μας στο Βουγιουκλάκειο που κατάφεραν μετά από τρίμηνη μάχη να γυρίσουν πίσω νικητές. Εάν αυτό το καταφέρνουν σε μια ιδιωτική κλινική, τότε εμείς μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο δρόμο μπορούμε όχι μόνο να πετάξουμε τον Γεωργιάδη στη θάλασσα αλλά μαζί του και όλη την κυβέρνηση. Εάν η ΕΡΤ το κατάφερε με την τρικομματική, γιατί να μην τα καταφέρουμε όλοι μαζί κόντρα στα απομεινάρια της.

νυστερι 16 IΟΥΛΙΟΥ

No comments: