6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Saturday, July 13, 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10πμ ...Απεργιακή συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος11πμ

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ
ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ

Ούτε μια απόλυση δεν πρέπει να περάσει, οι μόνοι που πρέπει να απολυθούν είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι υπουργοί τους. Αυτή είναι η απαίτηση που βγαίνει μαχητικά από κάθε κομμάτι της εργατικής τάξης και θα εκφραστεί πανεργατικά με τη
γενική απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη.
Όταν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου σχημάτισε τη νέα συγκυβέρνηση, έλεγαν ότι δεν θα πάνε για νέα μνημόνια – και πριν στεγνώσει το μελάνι της δήλωσης τους, συμφώνησαν με την Τρόικα το χειρότερο από όλα τα Μνημόνια, αυτό που προβλέπει χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο την ώρα που οι άνεργοι ξεπερνούν το ενάμισυ εκατομμύριο. Κατεβάζουν Πολυνομοσχέδιο με μορφή επείγοντος στη Βουλή και θέλουν να ρημάξουν σχολεία, νοσοκομεία, δημοτικές υπηρεσίες, όλα όσα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
Γι' αυτό, χρειάζεται να μετατρέψουμε την πανεργατική της Τρίτης στην μεγαλύτερη μάχη που έχει δώσει μέχρι τώρα το εργατικό κίνημα – και μπορούμε.
Η κατάληψη της ΕΡΤ συμπλήρωσε μήνα και ακόμα συνεχίζει. Κανένας Καψής και καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Είναι η κατάληψη που έριξε την τρικομματική Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, και γι’ αυτό λειτουργεί σαν φάρος για κάθε χώρο που παλεύει ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις.
Πάμε σ’ αυτή την απεργία με τους δήμους σε απεργίες και καταλήψεις, τα νοσοκομεία σε συντονισμό και κινητοποιήσεις ενάντια στα κλεισίματα. Οι εργαζόμενοι στο Βουγιουκλάκειο κατάφεραν μετά από τρίμηνη μάχη να γυρίσουν πίσω νικητές. Εάν αυτό το καταφέρνουν σε μια ιδιωτική κλινική, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπορούν όχι μόνο να πετάξουν τον Γεωργιάδη στη θάλασσα αλλά μαζί του και όλη την κυβέρνηση.
Αυτή η απεργία είναι κοινή και για όλο το δημόσιο και για τις ΔΕΚΟ και για όλα εργοστάσια (ιδιωτικά και κρατικά). Από τον Κατσέλη μέχρι τα Τσιμέντα Χαλκίδας και από την ΠΥΡΚΑΛ, την ΕΒΟ, την ΕΑΒ, την ΕΛΒΟ και τα Ναυπηγεία, υπάρχει ένας τεράστιος εργατικός ξεσηκωμός.
Όλοι μαζί οργανώνουμε την απεργία και τα απεργιακά συλλαλητήρια την Τρίτη στη πανελλαδική απεργία έτσι ώστε να μην γυρίσει γρανάζι πουθενά και να “βουλιάξουν” οι πόλεις από απεργούς διαδηλωτές. Και παντού δίνουμε τη μάχη για τη συνέχεια. Αυτή η απεργία μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. Εάν η ΕΡΤ το κατάφερε με την τρικομματική, γιατί να μην τα καταφέρουμε όλοι μαζί κόντρα στα απομεινάρια της.
Οργανώνουμε παντού την πανεργατική απεργία της Τρίτης 16 Ιούλη: πάρτε το πολυνομοσχέδιο και φύγετε.
• Δίνουμε μάχη σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο για να μην περάσουν οι απολύσεις και τα κλεισίματα. Σε κάθε κλείσιμο απαντάμε όπως η ΕΡΤ: κατάληψη και εργατικός έλεγχος.
• Συμπαραστεκόμαστε στην κατάληψη της ΕΡΤ μέχρι
τη νίκη.
• Παλεύουμε για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και το συντονισμό τους. Δήμοι, εργοστάσια, νοσοκομεία, τράπεζες, λιμάνια, συγκοινωνίες μαζί έχουμε τη δύναμη για απεργιακό κίνημα διαρκείας μέχρι να ξηλώσουμε τρόικες και μνημόνια.

Ελάτε να δουλέψουμε μαζί για την επιτυχία της απεργίας και για τη συνέχεια.


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟ 10πμ
Απεργιακή συγκέντρωση πλ. Κλαυθμώνος 11πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ EΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΣΕΑ

No comments: