6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, February 15, 2013

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εισβολή της Χρυσής Αυγής στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ Νοσοκομείο



ΑΘΗΝΑ 11/02/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1219
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εισβολή «μπράβων» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Τρίπολης, οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμό ζητούσαν από τους εργαζόμενους νομιμοποιητικά έγγραφα.


Η απρόκλητη αυτή εισβολή (η οποία βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου) επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις πολιτικές που εκφράζει το φασιστικό αυτό κόμμα.
Τρομοκρατία και βία απέναντι σε όσους δεν είναι αρεστοί σ' αυτούς και στις φασιστικές ιδέες που εκφράζουν και η αγωνιώδη προσπάθειά τους να αποκτήσουν το «θεσμικό ρόλο προστάτη».
Η απάντηση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που πιθανόν θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είναι μόνο μία.
Υπεράσπιση του Δημοκρατικού Δικαιώματος της εργασίας και της παροχής Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής.
Καλούμε τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους Πολίτες στο χώρο των Νοσοκομείων και να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης τέτοιων φαινομένων όπου ξαναπαρουσιαστούν.
Δηλώνουμε δε ότι θα βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους με δυναμικές κινητοποιήσεις σε όσους θα προσπαθήσουν να ασκήσουν ξανά τέτοιες παρεμβάσεις.
Η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν θα περάσει.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ

No comments: