6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, February 26, 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Εδώ και ένα χρόνο στο Νοσοκομείο μετά την διοικητική συγχώνευση με το τέως1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ (τέως Σισμανόγλειο Παράρτημα), Βιώνουμε μια απίστευτη κατάσταση με την πληρωμή των εφημεριών, τόσο εμείς όσο και οι συνάδελφοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και οι ειδικευόμενοι που ανήκαν στο Παράρτημα.

Λόγω του ανεπαρκέστατου κονδυλίου 400.000 Ε (12μόριο) που κατανεμήθηκε στο Νοσοκομείο από την προηγούμενη Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ( κος Μουσιώνης βεβαίως βεβαίως) για το 2012,που δεν έφτανε και για τα 2 Νοσοκομεία, μπήκαμε σε μία απίθανη διελκυστίνδα πληρωμής των εφημεριών, άλλοτε μόνον οι ειδικευόμενοι (Φεβρουάριος 2012),άλλοτε το 60% όλοι μαζί (Μάρτιος 2012) άλλοτε και τα δύο Νοσοκομεία μαζί (Απρίλιος, Μάιος 2012) λόγω της συμπληρωματικής επιχορήγησης που δόθηκε σε όλα τα Νοσοκομεία για το 1ο εξάμηνο του 2012.

Και όλα αυτά ύστερα από 2 μεγάλες επισχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο, που κράτησαν από ενάμιση μήνα η κάθε μία, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο του 2012.Μετά από όλα αυτά η Διοίκηση του Νοσοκομείου, που φέρει ακέραια την ευθύνη για την καθυστέρηση της να αναδείξει έγκαιρα (Φεβρουάριος 2012) σε όλους τους τόνους το πρόβλημα στο Υπουργείο αλλά και να διεκπεραιώσει ταχύτατα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες αποπληρωμής των εφημεριών που δημιουργήθηκαν από την συγχώνευση, αναγκάσθηκε να ζητήσει πρόσθετη επιχορήγηση και της εγκρίθηκαν 1.751.000 ευρώ για αποπληρωμή των οφειλομένων δεδουλευμένων εφημεριών του 2012 που κατανέμονται σε 410 .000 ευρώ για το Σισμανόγλειο και 1.341.000 ευρώ για το τέως Παράρτημα. (απόφαση 2/87283/19-12-12 ΓΛΚ) Αυτή την στιγμή οφείλονται 1μήνας και το 40% του Μαρτίου στους ειδικευόμενους, 2μήνες και το 40% του Μαρτίου στους ειδικευμένους και 6 έως 7 μήνες και το 40% του Μαρτίου στους ειδικευόμενους και τους γιατρούς του τέως Παραρτήματος.

Ύστερα από Απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης πραγματοποιήσαμε 2 συναντήσεις με τον Διοικητή της 1ης ΥΠΕ κο Κοντοζαμάνη όπου Θέσαμε το πρόβλημα μεταξύ άλλων και ο ίδιος το αποδέχθηκε και υποσχέθηκε την λύση του.

Δίνουμε διορία 10 ημερών στην Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την γραφειοκρατία του Υπουργείου, να διεκπεραιώσουν στην αρμόδια ΥΔΕ το συμπληρωματικό ένταλμα αποπληρωμής των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του Σισμανογλείου και του τέως Παραρτήματος του 2012, αλλιώς θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ζητάμε επίσης την έγκαιρη καταβολή των πρόσθετων εφημεριών που φθάνει τον ένα χρόνο.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25-28 ΦΛΕΒΑΡΗ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

No comments: