6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, September 10, 2012

ΓΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου

προς το Ιατρικό προσωπικό

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου στην τελευταία του Γενική Συνέλευση στις 7-9-2012 αποφάσισε δυναμικές κινητοποιήσεις επειδή η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Οι ελλείψεις αυτή την στιγμή σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπές κατηγορίες) είναι τόσες πολλές που λειτουργούμε κάτω από τα όρια του προσωπικού ασφαλείας.

Οι σοβαρές ελλείψεις υλικών πρώτης ανάγκης (Συσκευές ορού, σεντόνια , σύριγγες , μάσκες οξυγόνου, ουροσυλέκτες κλπ.) είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αναλώσιμο υλικό (ποτήρια μιας χρήσεως , χαρτί υγείας, κλπ) αναγκάζονται οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο οργανισμός του Νοσοκομείου «βρίσκεται στον αέρα» χωρίς να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας του προσωπικού και αφήνει Κλινικές όπως την Ορθοπεδική κλινική εκτός.

Κλινικές που δουλεύουν με 2 γιατρούς και μένουν τουλάχιστον τις μισές μέρες του μήνα ακάλυπτες.

Κλινικές που είναι κλειστές όπως η Παιδιατρική , και κλινικές οι οποίες κινδυνεύουν το επόμενο διάστημα (όπως η Παθολογική) να μείνουν χωρίς γιατρούς , γιατί αυτοί που υπάρχουν δεν είναι μόνιμοι και είναι αποσπασμένοι από τα Κέντρα Υγείας.

Προσωπικό το οποίο συνεχίζει να εργάζεται χωρίς να έχει πληρωθεί από τις αρχές του έτους για τις αργίες και τις νυχτερινές βάρδιες του και παρ όλα αυτά να δίνει τον καλύτερό του εαυτό για να παράσχει τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους συμπολίτες μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που εσείς οι ίδιοι χωρίς να εφημερεύετε όταν υπάρχει ανάγκη (τροχαία , σοβαροί τραυματισμοί ) σπεύδετε στο Νοσοκομείο να βοηθήσετε.

Η κατάσταση που έχει προκληθεί στην εφημέρευση των Νοσοκομείων είναι απερίγραπτη. Οι Διοικητές Νοσοκομείων υπό την εποπτεία ΔΥΠΕαρχών και τις εντολές του υπουργού Υγείας έχουν πέσει ως αρπακτικά και κατακρεουργούν τα προγράμματα εφημέρευσης, προκειμένου να τα προσαρμόσουν στο ελλιπέστατο κονδύλιο που διανέμεται στάγδην σε κάθε Νοσοκομείο.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποτελούν το πλέον εξειδικευμένο προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό δημόσιο. Είναι όλοι μάχιμοι και εργάζονται σε αντίξοες και άκρως ανθυγιεινές συνθήκες ώστε να διασφαλίζουν την περίθαλψη του ελληνικού λαού, έχοντας υποστεί μέχρι στιγμής σφαγιαστικές απώλειες στις αποδοχές τους που αγγίζουν το 40%. Κι αυτό συμβαίνει διότι κάθε περικοπή στις τακτικές αποδοχές των γιατρών αντανακλά αυτόματα και στις εφημερίες, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική και εξουθενωτική υπερωριακή εργασία, την οποία η πολιτεία αμείβει με τρόπο ευτελή έως και εξευτελιστικό.

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να περικόψει επιπλέον 18% το ειδικό ιατρικό μισθολόγιο, αποδεικνύει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, ποιά πολιτική θα ακολουθήσουν στην υγεία.Δεν πρέπει να διαπραγματευθούμε ούτε ένα ευρώ από το μισθό μας και δεν χρωστάμε χάρη σε κανέναν.

Γίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη σήμερα κάτω από αυτές τις συνθήκες, όλοι οι εργαζόμενοι όλων των κατηγοριών του Νοσοκομείου από κοινού να οργανωθούμε και να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας που να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους πολίτες (τις οποίες ήδη άλλωστε όλοι έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα Ταμεία μας) και να μας εξασφαλίζει ικανοποιητικούς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Τα προβλήματα είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας.

Ήδη η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την Τετάρτη 12/09/12.

Σας καλούμε από την Δευτέρα 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 7:00 το πρωί να συμμετέχετε στην κατάληψη διαρκείας ΟΛΩΝ των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μέχρι να δοθούν λύσεις.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κοινός αγώνας μας θα φέρει αποτελέσματα


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥNo comments: