6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, July 12, 2012

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

για να ξηλώσουμε τα μνημόνια στην υγεία

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


Oι προγραμματικές δηλώσεις του Σαμαρά κυνικά ξεκαθάρισαν, η λιτότητα διαρκείας θα συνεχιστεί για μας και όλα τα λεφτά θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στους τραπεζίτες.

Με τις εντολές της Ε.Ε. και της τρόικα η κυβέρνηση φέρνει νέες επιθέσεις και μνημόνια, νέα οικονομική ύφεση που υπολογίζεται να φτάσει κοντά στο 7%. Και ο τομέας της δημόσιας υγείας παραμένει βασικός στόχος των τροικανών για νέες περικοπές.

Τα νοσοκομεία μπαίνουν πρώτα στο στόχαστρο της τρόικας. Ο νέος υπουργός Λυκουρέντζος βάζει πλώρη να συνεχίσει να κατεδαφίζει ότι απέμεινε από την ¨υγειονομική βόμβα¨ που έριξε με τις πολιτικές του στην υγεία ο Λοβέρδος. Θα συνεχίσουν τις περικοπές στην χρηματοδότηση για την αναγκαία λειτουργία των νοσοκομείων, σε μισθούς και προσωπικό. Και είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος τους να κλείσουν δεκάδες νοσοκομεία παραμένει και προχωράει εδώ και τώρα πέρα από τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις.

Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εξέδωσε εντολή άμεσης μετακίνησης 30 νοσηλευτών από το Νοσοκομείο Δ. Αττικής, στο Αττικό, προκειμένου να ενισχύσει Τμήματα και Μονάδες του. Βάζει στόχο δηλαδή να διαλύσει ένα νοσοκομείο που στηρίζονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, ιδιαίτερα στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Δ. Αττικής.

Αυτή η επίθεση είναι κομμάτι της συνολικής προσπάθειας να κλείσουν νοσοκομεία όπως το ΕΛΠΙΣ, το ΓΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, το Π. ΠΕΝΤΕΛΗΣ και δεκάδες άλλα νοσοκομεία στην Αθήνα και στην επαρχία. Μόνο η αντίσταση και οι αγώνες των υγειονομικών και των υπόλοιπων εργαζόμενων έχουν αναγκάσει τα επιτελεία των τροικανών σε αναδίπλωση.

Αυτός είναι και ο δρόμος για να κρατήσουμε ανοιχτό και το νοσοκομείο της Δ.Αττικής στην Αγ.Βαρβάρα. Ενωτικά και συντονισμένα όλοι οι σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία, το συντονιστικό των υγειονομικών, τα συνδικάτα (δήμοι, σχολεία κλπ), οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς και κινήσεις να στήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο που δεν θα αφήσει να κλείσει το νοσοκομείο.

Ανοίγοντας ταυτόχρονα την προοπτική να ενώσουμε όλες τις διάσπαρτες αντιστάσεις που δίνονται νοσοκομείο το νοσοκομείο, και συντονισμένα να απλώσουμε ένα μεγάλο νικηφόρο απεργιακό πανυγειονομικό κίνημα που θα ξηλώσει όλες αυτές τις επιθέσεις.

Να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω τα σχέδια ότι μέχρι το Γενάρη του 2013 θα κλείσουν 53 νοσοκομεία. Αλλά και θα δώσει λύσεις, διεκδικώντας λεφτά για την υγεία, χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να λειτουργήσει το δημόσιο σύστημα υγείας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Ξέρουμε πια ότι λεφτά υπάρχουν, όταν είναι να πληρώσουν τα ομόλογα των δανειστών, να ξεχρεώσουν τους τόκους και να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών με δισεκατομμύρια ευρώ για την «ανακεφαλαιοποίησή» τους. Ας κόψουν το λαιμό τους να βρούνε και για τα νοσοκομεία. Οι αγώνες μας θα επιβάλουν λύσεις με στάση πληρωμών για τους τόκους και μονομερή διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, βαριά φορολογία στους καπιταληστές.

Η υπεράσπιση των δημόσιων νοσοκομείων ξεσηκώνει όλους τους εργαζόμενους παντού. Με τους αγώνες μας κρατήσαμε μέχρι τώρα ανοιχτά μια σειρά νοσοκομεία, το ΓΝ Πατησίων, της Καρύστου, της Ιεράπετρας, το Σωτηρία, το ΕΛΠΙΣ και πολλά ακόμα. Με τον αγώνα μας ενωμένοι θα κρατήσουμε και το νοσοκομείο Δυτ.Αττικής. Η συμπαράσταση από κάθε συνδικάτο και εργαζόμενο, ο συντονισμός, η κλιμάκωση των αγώνων μας με απεργίες και καταλήψεις διαρκείας είναι ο τρόπος για να τους σταματήσουμε.

Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε. Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία μας.


No comments: