6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, July 6, 2012

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ - ΕΠΙΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1

Στη συνέλευση των ιατρών του Λαϊκού που έγινε σήμερα στις 03-07-2012 διαπιστώνεται ότι παρά τις υποσχέσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών αυτές παραμένουν απλήρωτες όπως απλήρωτες παραμένουν και όσες πρόσθετες εφημερίες έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2012.

Επίσης διαπιστώνεται πως ότι ποσό από εφημερίες του 2012 καταβλήθηκε μέχρι σήμερα είναι κουτσουρεμένο κατά τουλάχιστον 20%, και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να εξοφληθεί αυτό το παράνομα παρακρατημένο ποσό.

Επειδή το κονδύλι που έχει εγκρίνει το Υπουργείο για εφημερίες για το 2012 είναι μειωμένο σημαντικά σε σχέση με το 2011 αντί να αυξηθεί αυτό το ποσό, μας ζητήθηκε να μειώσουμε τον αριθμό των εφημεριών ώστε να γίνει επαρκές.

Το αποτέλεσμα είναι λιγότεροι ιατροί σε κάθε εφημερία να αντιμετωπίζουν την αυξημένη τον τελευταίο καιρό κίνηση του νοσοκομείου.

Ουσιαστική λοιπόν υποβάθμιση των παρερχόμενων υπηρεσιών από το Νοσοκομείο μας με καταπόνηση όλου του προσωπικού και ταλαιπωρία των ασθενών.

Η κατάσταση αυτή μας έχει φέρει σε οριακή κατάσταση επιβίωσης καθώς οι οικονομικές απαιτήσεις (φορολογία, κόστος ζωής κ.λ.π.) έχουν αυξηθεί και αδυνατούμε να ανταποκριθούμε πλέον σ’ αυτές.

Σ’ αυτές τις συνθήκες εργασίας και με αίσθημα ευθύνης προς τους ασθενείς μας, αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στις παρακάτω ενέργειες:

- Την παράσταση διαμαρτυρίας στην έναρξη της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου στις 04-07-2012

- Την έναρξη επίσχεσης εργασίας από τις 16-07-2012 εάν δεν έχει γίνει εξόφληση των οφειλόμενων έως τότε

- Την διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας με κάθε νόμιμο μέσο

- Να μην επιτρέψουμε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας

ΕΙΝΑΠ ΛΑΪΚΟΥ

No comments: