6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, June 8, 2011

Στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΙΣΠ στις 19-20 Ιούνη

Στηρίξτε ψηφίστε ΝΥΣΤΕΡΙ πρωτοβουλία Γένοβα Ιατρών, το αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο στην υγεία.
Με τους αγώνες μας και τις απεργίες διαρκείας να ανατρέψουμε τα μνημόνια στην υγεία!

Οι εκλογές του ΙΣΑ στις 19-20 Ιούνη γίνονται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, με το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο να είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Παρά τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας και δώρων και παρά τις βάρβαρες περικοπές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει καθημερινά. Δίπλα στην οικονομική αποτυχία έρχεται και το πολιτικό αδιέξοδο μιας κυβέρνησης με τους υπουργούς της να αλληλοκατηγορούνται και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της τρόικας να αναζητεί δεκανίκια συναίνεσης για να συνεχίσει. Όμως παρ όλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι καθώς συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα σκληρότερα μέτρα, 6 δις ευρώ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μαζέψουν για φέτος, ενώ πάνω από 22 δις ευρώ λογαριάζουν μέχρι το 2014-2015 και άλλα 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις και δε διστάζουν να καταφύγουν στην ωμή αστυνομική βία σε βάρος απεργών διαδηλωτών ή στην κάλυψη των φασιστικών πογκρόμ σε βάρος μεταναστών.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ
Ο λογιστής υγείας Λοβέρδος αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις υλικών- φαρμάκων κάνοντας δύσκολή την επιτέλεση ακόμα και των πιο απλών και καθημερινών ιατρικών πράξεων βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση, οι επιτροπές σοφών, οι πάσης φύσεως πρετεντέρηδες και τα λοιπά παπαγαλάκια συκοφαντούν περί "συνωμοσιών" και "πληθώρας" γιατρών και προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν στέλνοντας γιατρούς στο αυτόφωρο. Σε ένα ήδη υποστελέχωμένο και με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σύστημα υγείας, έρχονται το 1:5 που στην ουσία έχει γίνει πάγωμα των προσλήψεων και πρακτικά κλείνει την πόρτα του ΕΣΥ για τους νέους γιατρούς, οι απολύσεις των συμβασιούχων του ΙΚΑ, οι απειλές για επερχόμενες μετατάξεις- απολύσεις και οι προσπάθειες για τοποθέτηση φραγμών στη λήψη ειδικότητας να συμπληρώσουν την εικόνα της ερημοποίησης.
Έχουν κηρύξει ήδη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση επιδομάτων θέλουν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομένο εισόδημα του γιατρού. Έχουν βάλει ήδη μπροστά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών- τμημάτων, την μείωση των κλινών σε ΙΚΑ και ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού για υγεία και μαζί με τον πρόσφατο νόμο (ΕΟΠΥ) ανοίγουν το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία. Σύμφωνα με το νόμο του Λοβέρδου, με την ουσιαστική διάλυση του ΙΚΑ και τις απολύσεις των συμβασιούχων γιατρών, διαμορφώνεται ο μηχανισμός για περικοπές και τον περιορισμό στο ελάχιστο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου οι γιατροί θα αποτελούν ένα φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό με τα λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η παράδοση εξ' ολοκλήρου της υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι προφανές ότι θα οδηγήσει στην εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων γιατρών.
Η πλειοψηφία των συναδέλφων γιατρών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα αντιμετωπίζουν ήδη εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα με πενιχρούς μισθούς, υποαπασχόληση και ελαστικά ωράρια. Τον τελευταίο καιρό μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, την κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, το σκάσιμο της φούσκας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές και τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα έχουν προχωρήσει σε περικοπές μισθών, απολύσεις προσωπικού, απειλώντας τους εργαζόμενους να αποδεχθούν αυτές τις επιθέσεις, τη στιγμή που όλη την τελευταία δεκαετία το πάρτυ των δισεκατομμυρίων κερδών τοποθετούσε τις επενδύσεις στην υγεία στις πρώτες θέσεις της κερδοφορίας. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση των σωματείων του ιδιωτικού τομέα και η συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από αυτά για να παλέψουν συντονισμένα με τους εργαζομένους στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας απαγόρευση των απολύσεων, αυξήσεις στους μισθούς , πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι ώριμο πλέον στα διλήμματα και τις απειλές που προβάλλουν τα αφεντικά του ιδιωτικού τομέα μέσα στην κρίση να προβάλλουμε το αίτημα της κρατικοποίησης των ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση και της απορρόφησης όλων των γιατρών σε ένα ενιαίο πλήρως ανεπτυγμένο δημόσιο σύστημα α'βάθμιας, β΄βαθμιας, γ΄βάθμιας φροντίδα υγείας με σταθερή εργασιακή σχέση και σταθερό αξιοπρεπή μισθό.
Για τον νέο γιατρό που έχει υποστεί την ανεργία την υποαπασχόληση στα ιδιωτικά κέντρα σε συνθήκες γαλέρας,περιμένοντας πολλά χρόνια για την έναρξη της ειδικότητάς του, με τις νέες επιθέσεις διαλύεται κάθε προοπτική αξιοπρεπούς εργασίας.Με φόντο την πρόταση της επιτροπής για τις ειδικότητες και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τη διάλυση του ΕΣΥ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας σχεδιάζουν το μέλλον του νέου γιατρού. Ένα μέλλον στα κάτεργα του ιδιωτικού τομέα, την εργασιακή ανασφάλεια, τη ελαστικές σχέσεις εργασίας και τους μισθούς πείνας.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τον εκβιασμό για νέες μάταιες θυσίες στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους, ούτε να τσιμπάμε στην προπαγάνδα τους ότι "μαζί τα φάγαμε" ή ότι η "διαφθορά του δημοσίου" φταίει για τα ελλείμματα. Η πραγματική σπατάλη είναι τα πάνω από 50 δις ευρώ που δίνει ο προϋπολογισμός για την αποπληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Η παύση πληρωμών των τόκων–χρεολυσίων και η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, η φορολόγηση των καπιταλιστών και το σταμάτημα των εξοπλισμών, η γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας σε όλες τις βαθμίδες της, οι μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, η απαγόρευση των απολύσεων και η μονιμοποίηση επικουρικών, συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, το σταμάτημα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων είναι η απάντηση μας. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσουμε να δίνουμε 1 δις ευρώ κάθε βδομάδα στους πιστωτές μας, χρήματα αρκετά για να σώσουμε την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς, τις δουλειές και τις συντάξεις μας.
Οι αντιστάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πήγαν χαμένες.
Οι επισχέσεις εργασίας, το συντονιστικό των ειδικευομένων και η ανατροπή στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ, η κατάληψη του υπουργείου υγείας και η 11μερη πανιατρική απεργία, με τις μαζικές γενικές συνελεύσεις, τις εκδηλώσεις συμπαράστασης και το πρωτοφανές πανιατρικό συλλαλητήριο. Ο συντονισμός με τις συγκοινωνίες, τους εκπαιδευτικούς, το μέτωπο παιδεία-υγεία-συγκοινωνία και η κοινή απεργία. Η συμμετοχή στις πανεργατικές απεργίες όλης της χρονιάς αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι εκείνο το κόκκινο νήμα που πρέπει να ξαναπιάσουμε. Καταφέραμε όχι μόνο να σώσουμε προγράμματα εφημεριών και να εξασφαλίσουμε την πληρωμή δεδουλευμένων αλλά και να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία διοικήσεων και υπουργείου. Καταφέρουμε να αναδείξουμε την επίθεση στην υγεία, να απαντήσουμε στη λασπολογία, να κερδίσουμε τη συμπαράσταση του κόσμου και να ανοίξουμε δρόμους κοινής δράσης και απεργιακού συντονισμού με άλλα μαχόμενα κομμάτια εργαζομένων. Είμαστε ένα ζωντανό κομμάτι της αντίστασης. Χωρίς τις μάχες που προηγήθηκαν δεν θα έσπαγε το κλίμα συναίνεσης και αποδοχής των μέτρων και δε θα αποδυναμωνόταν τόσο γρήγορα η κυβέρνηση.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε τις επόμενες εξαγγελίες του Λοβέρδου, ούτε απλά να καταγγέλλουμε το υπουργείο. Με γενικές συνελεύσεις και απεργιακές επιτροπές μπορούμε να οργανώσουμε τη βάση των γιατρών αλλά και το συντονισμό μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους βάζοντας μπροστά ένα πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης με απεργίες διαρκείας.
Η δήθεν "μικρή συμμετοχή" των γιατρών στις απεργίες δεν είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα αλλά αποτέλεσμα της άρνησης της αριστεράς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών να τις οργανώσουν και να τις περιφρουρήσουν αφήνοντας τους συναδέλφους έκθετους στον ρεαλισμό των "χαμένων μεροκάματων" και τα άλλοθι περί "προσωπικού ασφαλείας" την ώρα που οι μόνιμοι απεργοσπάστες κάνουν τη δουλειά τους βαφτίζοντάς "επείγοντα" όλα τα περιστατικά. Η κινητοποίηση της βάσης μπορεί να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση της βάσης σε αποφασισμένο απεργιακό αγώνα διαρκείας που μπορεί να παρασύρει τους γιατρούς και τους άλλους κλάδους των εργαζόμενων στην υγεία σε ένα συντονισμένο και νικηφόρο αγώνα.
Συνάδελφοι, στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου χρειάζεται να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι αρνούμαστε να δεχτούμε τη διάλυση του ΕΣΥ, τη διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας και τον ενταφιασμό των δικαιωμάτων των γιατρών. Η Πρωτοβουλία Γένοβα -Νυστέρι σας καλεί να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της για να δυναμώσουμε τη δύναμη της βάσης και να δώσουμε αγωνιστική συνέχεια κόντρα στην παραλυτική στάση του ΔΣ και της ηγεσίας της ΟΕΝΓΕ. Όπως βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων στα νοσοκομεία και δώσαμε τη μάχη για αγωνιστικές αποφάσεις στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ όλα τα τελευταία χρόνια έτσι και τώρα σας καλούμε να μας στηρίξετε για να δυναμώσουμε το δίκτυο των ακτιβιστών γιατρών.

· ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
· ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ
· ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΛΙΚΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ 5 ΕΥΡΩ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
· ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
· ΟΧΙ ΣΤΟ 1 ΠΡΟΣ 5 - ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
· ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
· 48ΩΡΟ (5ΜΕΡΟ, 6ΩΡΟ, 30ΩΡΟ, 1 ΕΦΗΜΕΡΙΑ)
· ΟΧΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ - ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
· ΣΥΝΤΑΞΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ
· ΑΣΦΑΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ
· ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ
· ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ 1400 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
· ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Στις εκλογές του ΙΣΑ και του ΙΣΠ στις 19-20 Ιούνη Στηρίξτε – ψηφίστε το αγωνιστικό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλία Γένοβα – Νυστέρι

No comments: