6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 2, 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟΥ

Από την 1η Ιουνίου 2011 οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου μπαίνουν σε καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης. Μετά από μονομερή απόφαση της διοίκησης και παρά την πλήρη αντίθεση των εργαζομένων και του σωματείου τους, εφαρμόζεται πρόγραμμα 4ήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης.
Το Ευγενίδειο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο και ορίζει τη διοίκησή του.
Την απόφαση για εφαρμογή εκ περιτροπής απασχόλησης, που προβλέπεται από το μνημονιακό νόμο 3846/2010, πήρε το Δ.Σ. του Θεραπευτηρίου, του οποίου επικεφαλής είναι οι αντιπρυτάνεις Θ. Λιακάκος, πρόεδρος & διευθ. σύμβουλος, και Θ. Σφηκόπουλος, αντιπρόεδρος.
Με την απόφαση αυτή, το Πανεπιστήμιο Αθηνών πρωτοπορεί στην εφαρμογή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών από φορείς του δημοσίου τομέα.
Οι πρυτανικές αρχές ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους.
Εμείς που υπογράφουμε, συνδικαλιζόμενοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιτροπής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου, με στόχο την έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση του αγώνα τους, προκειμένου να αποκρουστούν οι αντεργατικές επιλογές εις βάρος τους και ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ το μέτρο της εκ περιτροπής απασχόλησης.
Καλούμε σε σύσκεψη την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, στις 14.30, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια).
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ευγενιδείου
Η ανάγκη όλων μας για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης δεν είναι «εκ περιτροπής»
Είναι μόνιμη και διαρκής

Φορείς, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων

No comments: