6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, June 2, 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ 4ΙΟΥΝΗ 11πμ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 3μμ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ.




Ένα χρόνο μετά το πρώτο μνημόνιο και τον καταιγισμό των μέτρων κυβέρνησης και τρόικας, με το οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο να είναι μεγαλύτερο από ποτέ। Παρά τη λεηλασία μισθών, συντάξεων, θέσεων εργασίας και δώρων και παρά τις βάρβαρες περικοπές στην υγεία, την παιδεία και το κοινωνικό κράτος, ο κίνδυνος χρεοκοπίας μεγαλώνει καθημερινά.
Δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές, εργαζόμενοι και νεολαίοι πλημμύρησαν το Σύνταγμα και όλες σχεδόν τις πλατείες σε ένα μαζικό ξέσπασμα οργής και αγανάκτησης την Τετάρτη 25 Μάιου και με κορύφωση την Κυριακή 29 Μαη, εδώ και δέκα μέρες στέλνουν το μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλες επιθέσεις ενάντια στα δικαιώματά μας για να γεμίσουν τα θησαυροφυλάκια τους οι τραπεζίτες ντόπιοι και ξένοι.
Το ίδιο μήνυμα έστειλαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, σε ένα τεράστιο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Μαη που κάλεσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.
Οι εργαζόμενοι από τα ορυχεία, οι εναερίτες, οι τεχνικοί, το υπαλληλικό προσωπικό αλλά και εκατοντάδες συμπαραστάτες που διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ είπαν το δικό τους όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όλων των δημόσιων υπηρεσιών. .
Δίπλα στην οικονομική αποτυχία έρχεται και το πολιτικό αδιέξοδο μιας κυβέρνησης με τους υπουργούς της να αλληλοκατηγορούνται και έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη της τρόικας να αναζητεί δεκανίκια συναίνεσης για να συνεχίσει.
Όμως παρ όλη την αποτυχία τους γίνονται όλο και πιο επικίνδυνοι καθώς συνεχίζουν να ανακοινώνουν νέα σκληρότερα μέτρα, 6 δις ευρώ ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να μαζέψουν για φέτος, ενώ πάνω από 22 δις ευρώ λογαριάζουν μέχρι το 2014-2015 και άλλα 50 δις από τις ιδιωτικοποιήσεις .
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΑΙ
Ο λογιστής υγείας Λοβέρδος αναδεικνύεται σε πρωτοπαλίκαρο των κυβερνητικών επιθέσεων επιχειρώντας να διαλύσει τη δημόσια υγεία. Η δραστική μείωση των «λειτουργικών εξόδων» και το τσεκούρωμα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει οδηγήσει σε τεράστιες ελλείψεις υλικών- φαρμάκων κάνοντας δύσκολή την επιτέλεση ακόμα και των πιο απλών και καθημερινών ιατρικών πράξεων βάζοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία των ασθενών και τινάζοντας στον αέρα την λειτουργία ολόκληρων νοσοκομείων.
Σε ένα ήδη υποστελέχωμένο και με χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σύστημα υγείας, έρχονται το 1 προς 5 που στην ουσία έχει γίνει πάγωμα των προσλήψεων
Έχουν βάλει ήδη μπροστά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κλινικών- τμημάτων, την μείωση των κλινών σε ΙΚΑ και ΕΣΥ, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες του λαού για υγεία
και μαζί με τον πρόσφατο νόμο (ΕΟΠΥ) ανοίγουν το δρόμο για την κατασπάραξη όλων των βαθμίδων της υγείας από τα αρπακτικά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην υγεία. Σύμφωνα με το νόμο του Λοβέρδου, με την ουσιαστική διάλυση του ΙΚΑ και τις απολύσεις των συμβασιούχων γιατρών, διαμορφώνεται ο μηχανισμός για περικοπές και τον περιορισμό στο ελάχιστο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου οι γιατροί και οι υπόλοιποι υγειονομικοί θα αποτελούν ένα φθηνό και ευέλικτο επιστημονικό δυναμικό με τα λιγότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Έχουν κηρύξει ήδη στάση πληρωμών σε εφημερίες και υπερωρίες ενώ με το ενιαίο μισθολόγιο και την κατάργηση επιδομάτων θέλουν να συρρικνώσουν ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομένο εισόδημα των εργαζόμενων στην υγεία.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχτούμε τον εκβιασμό για νέες μάταιες θυσίες στο βωμό της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους στους τραπεζίτες και τους κερδοσκόπους.
Υπάρχει άλλος δρόμος που τον βροντοφωνάζουν πολλοί από τους χιλιάδες απεργούς και διαδηλωτές στην πλ. Συντάγματος. Η παύση πληρωμών των τόκων–χρεολυσίων και η διαγραφή του χρέους, η κρατικοποίηση των τραπεζών με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, η φορολόγηση των καπιταλιστών και το σταμάτημα των εξοπλισμών. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα σταματήσουμε να δίνουμε 1 δις ευρώ κάθε βδομάδα στους πιστωτές μας, χρήματα αρκετά για να σώσουμε την παιδεία, την υγεία, τους μισθούς, τις δουλειές και τις συντάξεις μας. Μόνο έτσι θα επιβάλουμε γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό της δημόσιας υγείας σε όλες τις βαθμίδες της, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, υγειονομικών, και την μονιμοποίηση επικουρικών, συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ, το σταμάτημα των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων.
Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ κλιμάκωση.
ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ, ΔΙΠΛΑ ΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Τ., ΤΟΥ ΟΤΕ, ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ
ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ



ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΣ 4 ΙΟΥΝΗ, ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΚΟ, ΣΤΙΣ 15 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

No comments: