6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 19, 2009

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΑΜΕΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/5 ΠΟΕΔΗΝ, στάση εργασίας 10 π.μ.-3 μ.μ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Την Τετάρτη απεργούμε για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για λεφτά στα ασφαλιστικά ταμεία μας, για να υπερασπίσουμε την δημόσια υγεία.
Η ιδιωτικοποίηση και το χτύπημα του Δημόσιου Χαρακτήρα της Υγείας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας πολιτικής, που όχι μόνο χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών. Δραματικές ελλείψεις μονίμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, που αντικαθιστούνται με ιδιωτικά συνεργεία, στέιτζ, επικουρικούς γιατρούς. Εντατικοποίηση της εργασίας και δημιουργία σχέσεων εκμετάλλευσης και εξάρτησης, χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή.
Βήμα προς βήμα δημιουργούνται οι συνθήκες για να κυριαρχήσουν οι ιδιώτες στο χώρο του Νοσοκομείου. Είδαμε μέχρι σήμερα τα συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού, ήδη ο νόμος επιτρέπει ιδιώτες να αναλαμβάνουν και τα λογιστήρια, αύριο θα έρθει η σειρά των εργαστηρίων, των χειρουργείων των Εντατικών και πάει λέγοντας…
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας βλέπουμε να διαλύονται τα Ταμεία μας, να παγώνουν οι μισθοί μας, ενώ οι τιμές των προϊόντων αυξάνονται, αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα παίρνουν το χοντρό χρήμα και τη γλιτώνουν. Στα 5 χρόνια διακυβέρνησης Καραμανλή δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και απαιτούν από εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα για την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αυτοί δημιούργησαν.
Οι κινητοποιήσεις που εξάγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ, όπου οργανώθηκαν είχαν επιτυχία. Στις πύλες των νοσοκομείων οι εργαζόμενοι μαζικά έδιναν το μήνυμα για άπλωμα του αγώνα.
Χρειάζεται, μετά την 5ωρη στάση εργασίας στις 20/5, να δώσουμε απεργιακή συνέχεια, με περιοδείες, ενημερώσεις, συνελεύσεις, να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα την συνέχεια. Να συσπειρώσουμε όλους τους συναδέλφους στους συλλόγους μας, με απεργιακές επιτροπές αγώνα, να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία απεργιακά, στην προοπτική ενός παρατεταμένου δυνατού απεργιακού αγώνα.
Αγωνιστικά και ενωτικά μπορούμε να λυγίσουμε μια κυβέρνηση που παραπαίει, να διεκδικήσουμε λεφτά για αυξήσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία μας, μαζικές προσλήψεις, δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

ΝΥΣΤΕΡΙ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

No comments: