6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 18, 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας οδυνηρής κατάστασης στο χώρο των νοσοκομείων. Η ιδιωτικοποίηση και το χτύπημα του Δημόσιου Χαρακτήρα της Υγείας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας πολιτικής που όχι μόνο χειροτερεύει τις συνθήκες εργασίας αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών. Δραματικές ελλείψεις μονίμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες που αντικαθιστούνται με ιδιωτικά συνεργεία, στέιτζ, επικουρικοί γιατροί. Έχουμε ακόμα εντατικοποίηση της εργασίας και δημιουργία σχέσεων εκμετάλλευσης και εξάρτησης. Περισσότερα από 3000 οφειλόμενα ΡΕΠΟ και ακόμα δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία για το ωράριο εργασίας με ανθρώπινες συνθήκες!!!
Βήμα προς βήμα δημιουργούνται οι συνθήκες – όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί - για να κυριαρχήσουν οι ιδιώτες στο χώρο του Νοσοκομείου. Είδαμε μέχρι σήμερα τα συνεργεία φύλαξης και καθαρισμού, ήδη ο νόμος επιτρέπει ιδιώτες να αναλαμβάνουν και τα λογιστήρια, αύριο θα έρθει η σειρά των εργαστηρίων, των χειρουργείων, των Εντατικών και πάει λέγοντας…
Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας βλέπουμε να διαλύονται τα Ταμεία μας, να παγώνουν οι μισθοί μας ενώ οι τιμές των προϊόντων να αυξάνονται, αυτοί που εμπλέκονται στα σκάνδαλα παίρνουν το χοντρό χρήμα και τη γλιτώνουν.
Στα 5 χρόνια διακυβέρνηση της δεξιάς δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο και απαιτούν από εμάς να πληρώσουμε τα σπασμένα για την παγκόσμια οικονομική κρίση που αυτοί δημιούργησαν.
Ένα κράτος παρανόμων μας κυβερνά. Από τα υψηλά στα χαμηλά, η παρανομία, πολιτική μιας ολόκληρης κυβέρνησης.
Δεν είναι τυχαίο εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο δεν λειτουργεί το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο Νοσοκομείο μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα θέματα που μας αφορούν. Με απόφαση Δ. Σ. του Νοσοκομείου συγκροτήθηκε και η σύστασή του δεν είναι σύμφωνη με τους σχετικούς Νόμους και έγινε αποκλειστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων της Διοίκησης.
Εμείς σαν Πρωτοβουλία Γένοβα-Νυστέρι πιστεύουμε σε ένα νέο συνδικαλισμό που δεν θα κάνει συνδιαχειρίση μαζί με την διοίκηση αλλά θα δραστηριοποιείται και θα διεκδικεί κάθε ζήτημα μέσα και έξω από τον χώρο του νοσοκομείου. Από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Δεκεμβρίου και μετά έχουμε συμμετάσχει σε δραστηριότητες όπως η υπεράσπιση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα ενάντια στην ασυδοσία των αφεντικών. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή σε όλες τις απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στα αντεργατικά μετρά της κυβέρνησης. Ήμασταν συμπαραστάτες σε συναδέλφους που απειλούνταν με απόλυση στην περιοχή μας όπως στην Altectelecoms και στον Δήμο Ν. Ηρακλείου. Ζητήσαμε και απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων από τα συνεργεία στην καθαριότητα και την φύλαξη. Δώσαμε ζωντάνια στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και με δυναμικό τρόπο μαζί με όλους τους συναδέλφους απαιτήσαμε άμεση καταβολή των 176 ευρώ, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις εφαρμογή του ωραρίου. Συμμετείχαμε σε όλες τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις και συμπαρασταθήκαμε στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων. Βρεθήκαμε μαζί με τους γιατρούς στους αγώνες για αυξήσεις και ανθρώπινο ωράριο. Εναντιωθήκαμε με όλα τα νόμιμα μέσα στις επιλογές της διοίκησης και του υπουργείου. Ζητήσαμε και ζητάμε να αξιοποιηθούν συνάδελφοι με επιστημονική κατάρτιση που οι διοικήσεις λόγο πολιτικών σκοπιμοτήτων τους έχουν βάλει στο πάγο!
Είμαστε ενάντια στην αποχή από τις εκλογές του συλλόγου γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να δώσουμε την μάχη για την κατάκτηση ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς. Πιστεύουμε ότι αγωνιστικά και δημοκρατικά μπορούμε να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον κόσμο.
Ούτε μια ψήφος χαμένη. Ψηφίστε-στηρίξτε ΝΥΣΤΕΡΙ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ!

No comments: