6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Sunday, December 14, 2008

24ωρη Πανελλαδική Απεργία ΠΟΕΔΗΝ 18 Δεκέμβρη, 11 στο Υπουργείο Υγείας


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!

Στην Πανεργατική απεργία στις 10 ∆εκέµβρη χιλιάδες εργαζόµενοι βγήκαµε στους δρόµους ενώνοντας τη φωνή μας µε την οργή των µαθητών, των φοιτητών, της εργαζόµενης νεολαίας που διαδηλώνει όλες αυτές τις µέρες ενάντια στην δολοφονία του 15χρονου µαθητή απαιτώντας να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων. Χιλιάδες εργαζόµενοι διαδήλωσαν µε τα συνδικάτα και την αντικαπιταλιστική αριστερά που καλούσαν στο Μουσείο και βάδισαν προς το Σύνταγµα, κάνοντας πράξη την διαδήλωση που δεν ήθελε ο Καραµανλής.
Ηταν η οργισµένη απάντηση απέναντι σε µια κυβέρνηση που είναι εκτός ελέγχου. Βουτηγµένη στα σκάνδαλα και τα ψέµατα, συνεχίζει το άγριο πλιάτσικο στους µισθούς, τα ταµεία, τις συντάξεις και τις δουλειές µας.

∆ίνει λεφτά στους τραπεζίτες και σφαίρες για τα 15χρονα παιδιά µας.
Στις 18 ∆εκέµβρη απεργούµε και διαδηλώνουµε, είναι ο επόµενος απεργιακός σταθµός.
Η κατάσταση στα νοσοκοµεία είναι ένα ηφαίστειο έτοιµο να εκραγεί.
H νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Καραµανλή και η παρέα Αλογοσκούφη-Αβραµόπουλου έχουν οδηγήσει τα δηµόσια νοσοκοµεία σε πλήρη διάλυση και έχουν µετατρέψει τις συνθήκες εργασίας σε κόλαση.
Οι απίστευτες ελλείψεις σε µόνιµο προσωπικό σπρώχνουν να βγαίνει η δουλειά µε όλο και λιγότερους εργαζόµενους µε αποτέλεσµα την τροµερή εντατικοποίηση (χιλιάδες χρωστούµενα ρεπό και απλήρωτη εργασία) και επικίνδυνες συνθήκες για τους ασθενείς.
Την ίδια ώρα που οι πολιτικές τους ροκανίζουν το δηµόσιο σύστηµα υγείας, επιβάλλουν τους ιδιώτες , το κέρδος και τον ανταγωνισµό µέσα από τα Σ∆ΙΤ, τα ιδιωτικά συνεργεία και την υποχρηµατοδότηση.
Την ίδια στιγµή µισθοί και προσλήψεις παγώνουν, το ίδιο και τα κονδύλια του προϋπολογισµού για την υγεία.
Η 24ωρη απεργία έρχεται να συντονίσει µια σειρά από νοσοκοµεία που ήδη βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα και στην Αττική. Έρχεται να πάρει την σκυτάλη από την εξέγερση των νοσοκοµειακών γιατρών. Μπορεί να γίνει αφετηρία για ένα µαζικό απεργιακό νοσοκοµειακό κίνηµα διαρκείας που θα σταµατήσει την διάλυση του δηµόσιου νοσοκοµείου και τις επιθέσεις της κυβέρνησης.
Να οργανώσουµε την επιτυχία της απεργίας και την συνέχεια της.
Να ξεσηκώσουµε κάθε νοσοκοµείο, τµήµα, κλινική µε περιοδείες, ενηµερώσεις, συζητήσεις και γενικές συνελεύσεις.
Να κατέβουµε µαζικά µε τα πανώ των σωµατείων µας στην απεργιακή συγκέντρωση.
Να ενώσουµε και την δική µας οργή µαζί µε τους υπόλοιπους εργαζόµενους και την νεολαία, ενάντια σε µια κυβέρνηση που έχει λεφτά για τους τραπεζίτες , λιτότητα, φτώχεια, καταστολή και δολοφονίες για τους εργαζόµενους και την νεολαία.
Όλοι στην απεργία και την πανελλαδική συγκέντρωση στις 11πμ στο Υπουργείο Υγείας.

Αθήνα και Πειραιάς: 6ωρη Στάση Εργασίας 9πμ-3μμ.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ!

No comments: