6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, November 9, 2017

ΠΟΕΔΗΝ:4ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 9/11, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

ΑΘΗΝΑ 9/11/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.:3828
ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 9/11/2017
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙ
ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 11ΠΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Προκηρύσσουμε 4ωρη Παναττική στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη 9/11/2017 11πμ έως 3μμ και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση 11 πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας με αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου που ελαστικοποιεί το ωράριο και αυξάνει τις ώρες εργασίας των γιατρών.
Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά «ξεβρακώνεται» στην ΤΡΟΪΚΑ για να κλείσει την δημοσιονομική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα ο κος Πολάκης πουλάει αριστεροσύνη. Ο Αν. Υπουργός Υγείας με τις συκοφαντικές επιθέσεις στους γιατρούς ότι τα παίρνουν προετοίμαζε το έδαφος για να φέρει στη βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο που τσαλακώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα των γιατρών.
Καταργούν το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών. Υπό την δαμόκλειο σπάθη των Διοικητών των Νοσοκομείων οι γιατροί θα αναγκάζονται να υπογράφουν τη ρήτρα συμφωνίας για την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασία από 48 ώρες που είναι τώρα σε 60 ώρες.
Αδιαφορούν για την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών και την αύξηση της πιθανότητας ιατρικού λάθους. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς από την τραγική υποστελέχχωση των Νοσοκομείων και την εργασιακή εξουθένωση. Πάνω από τις ζωές των ασθενών τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Προσπαθούν με το εν λόγο νομοσχέδιο να μπαλώσουν τα Νοσοκομεία την τραγική υποστελέχωση σε γιατρούς.
Πολλά Νοσοκομεία ειδικά στην Περιφέρεια εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες γιατρών ή οι κλινικές τους καλύπτονται στην καλύτερη των περιπτώσεων από έναν ή δύο γιατρούς. Οι εναπομείναντες ιατροί θα αναγκάζονται από τον Διοικητή να δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς να πληρώνονται.
Με έγγραφο του Διοικητή του Νοσοκομείου κλείνει η Παθολογική και Χειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Νάουσας για πολλές ημέρες το μήνα Νοέμβρη. Ίδια κατάσταση στο Διδυμότειχο, στη Φλώρινα, στη Λευκάδα, στην Άμφισσα, στη Λαμία, στο Μεσολόγγι, στην Αμαλιαδά, στην Κυπαρισσία, στα Νοσοκομεία των Νησιών και σε πολλά άλλα.
Η κυβέρνηση βρήκε τη λύση. Δεν θα κάνει προσλήψεις αλλά θα στύψουν τους εναπομείναντες ιατρούς.
Τα Νοσοκομεία καταρρέουν. Μειώνουν περαιτέρω τη κρατική χρηματοδότηση το έτος 2018 κατά 350 εκατ. Ευρώ και κάθε μέρα το προσωπικό μειώνεται από αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Πάνω από 500 γιατροί θα συνταξιοδοτηθούν τέλους του χρόνου επειδή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας. Ψεύτικες εξαγγελίες για προσλήψεις και τίποτα άλλο.
Δυστυχώς βουλιάζει το ΕΣΥ καταρρέουν τα δημόσια Νοσοκομεία.
Όλοι στη συγκέντρωση να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

No comments: