6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 30, 2017

ΕΑΠ-ΠΓΝΠ:ΠΗΡΑΝΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Χαιρετίζουμε αγωνιστικά όλους εκείνους τους εργαζόμενους που στην πράξη κατάργησαν την προσπάθεια αξιολόγησης από την πλευρά της Διοίκησης του νοσοκομείου.
Η οργάνωση των εργαζομένων από τα κάτω και η κινητοποίηση των δυνάμεων του Νυστεριού, της Ε.Σ.Υ και της τριμερής των γιατρών, είχε ως αποτέλεσμα την οπισθοχώρηση της Διοίκησης στο θέμα της αξιολόγησης του προσωπικού του νοσοκομείου.
Αποδείξαμε ότι ενωμένοι κόντρα σε κάθε μορφή αυταρχισμού, μπορούμε να ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, κάθε μέτρο που μας θίγει ως εργαζόμενους, κάθε σχέδιο αντιδραστικού χαρακτήρα.
Καταδικάζουμε την στάση των τριών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΡΜΑ, του Δ.Σ Εργαζομένων, που όχι απλά συναίνεσαν αρχικά με την σιωπή τους στην κίνηση της Διοίκησης αλλά στην πορεία διαχωρίστηκαν για μια ακόμη φορά από τα συμφέροντα των εργαζομένων και βρέθηκαν απέναντι.
Οι μεν συνδικαλιστές του «Όλοι μαζί» διατείνονταν ότι τα συγκεκριμένα έντυπα δεν ήταν αξιολογήσεις αλλά ερωτηματολόγια ικανοποίησης ενισχύοντας έτσι την θέση της Διοίκησης, οι δε τομεάρχισες του ΣΥΡΙΖΑ αφού αρχικά διαχώρισαν την θέση τους λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας (!), κατόπιν ισχυρίστηκαν ότι δεν είναι αντίθετες σε όλου του είδους τις αξιολογήσεις.
Αν πιστεύουν όλοι αυτοί ότι καταλαμβάνοντας τις καρέκλες του Δ.Σ του Σωματείου με την στάση τους, θα στρώσουν ανενόχλητοι τον δρόμο σε Υπουργείο και Διοίκηση για την επιβολή εργασιακής ζούγκλας, είναι όλοι τους πολύ μακριά νυχτωμένοι. Την πρώτη απάντηση ήδη την πήραν.
Συνάδελφοι,
Οι ανάγκες μας δεν ταυτίζονται σε καμιά περίπτωση ούτε με τους στόχους του Υπουργείου και της Διοίκησης, ούτε με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο νοσοκομείο. Καμιά υποχώρηση δεν βοήθησε, αντίθετα κάθε υποχώρηση έκανε την εργοδοσία πιο επιθετική. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ.
Ούτε βήμα πίσω ξανά.

Οργανωνόμαστε όλοι από τα κάτω και ενωμένοι απαντάμε σε κάθε επίθεση. 

ΠΓΝΠ

No comments: