6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, May 10, 2017

ΠΓΝΠ:ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ- ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ -ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η Διοίκηση του νοσοκομείου επέλεξε λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της ημέρας της νοσηλεύτριας, να διανείμει με την μορφή Ερωτηματολογίου Ικανοποίησης, έντυπο το οποίο ο ασθενής θα συμπληρώνει και θα καταθέτει κατά την έξοδό του. Στο έντυπο αυτό καλείται να αξιολογήσει από τον χρόνο που χρειάστηκε να εξυπηρετηθεί στην αντιμετώπιση κάποιου προβλήματος από την νοσηλεύτρια, την συμπεριφορά και την στάση του προσωπικού απέναντι στον ίδιο και τους συνοδούς, μέχρι την επιστημονική επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, τις γνώσεις-δεξιότητες του νοσηλευτικού προσωπικού κι όλα αυτά κάτω από τον μανδύα της μέτρησης των στόχων του Π.Ο.Υ.
Η αλήθεια είναι πως κάθε ειλικρινής προσπάθεια από την πλευρά της Διοίκησης για την καλυτέρευση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών θα μας έβρισκε πραγματικά αλληλέγγυους. Πως θα γινόταν άλλωστε διαφορετικά όταν ως εργαζόμενοι από την αρχή λειτουργίας αυτού του νοσοκομείου καταθέσαμε όλη μας την ψυχή στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας που χρήζουν παροχής φροντίδας υγείας;;!!
Απόδειξη για αυτό αποτελούν τα δεκάδες χιλιάδες οφειλόμενα repo χρέη και ημέρες κανονικών αδειών του προσωπικού, τα παράνομα ωράρια που εξυπηρετούμε εν γνώσει μας για να παραμείνει ανοιχτό στον λαό της Πάτρας το νοσοκομείο, απόδειξη γι αυτό αποτελούν τα δεκάδες προβλήματα υγείας που μας ταλανίζουν λόγω της υπερεντατικοποίησης της δουλειάς.
Το συγκεκριμένο έντυπο έρχεται όμως με την μορφή της αξιολόγησης των εργαζομένων σε μια εποχή που η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως όχημα την αξιολόγηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στους μισθούς μας με την σύνδεση αξιολόγησης-μισθού δημιουργώντας τις μελλοντικές συνθήκες για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Μιας αξιολόγησης με τους χειρότερους όρους, η οποία αποκρύπτει τα πιο ουσιώδη ζητήματα, καθώς πουθενά δεν ενημερώνεται ο πολίτης ούτε για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οι οποίες σαφώς και χειροτερεύουν τις συνθήκες νοσηλείας του, αλλά ούτε για το γεγονός ότι έρχεται αντιμέτωπος με το προσωπικό ενός νοσοκομείου που είναι ομοίως γερασμένο και εξουθενωμένο από τις απανωτές βάρδιες και τα εξαντλητικά ωράρια πολλών χρόνων έως και σήμερα.

Πουθενά δεν αναφέρεται στον πολίτη ότι οι μόνιμες περικοπές στην χρηματοδότηση της υγείας σημαίνουν όχι μόνο έλλειψη εργαζομένων αλλά και ανεπάρκεια υλικών και φαρμάκων, όπως επίσης ότι στην Ελλάδα τα κενά των νοσηλευτών ξεπερνούν τις 25.000 θέσεις, ότι ενώ στην Ευρώπη αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 9,1 νοσηλευτές σε 1000 κατοίκους εδώ το ποσοστό είναι μόλις 3,6.
Θα προτείναμε λοιπόν στην Διοίκηση εφόσον αποβλέπει στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το νοσοκομείο μας, να απαιτήσει από τους πολιτικούς της προϊστάμενους προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, προκειμένου να στελεχωθούν οι νοσηλευτικές μονάδες στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά πρότυπα τα οποία τόσο αρέσκεται η ίδια να αναφέρει, συσκοτίζοντας το γεγονός ότι απαιτεί Ευρωπαϊκού επιπέδου παροχή νοσηλευτικής φροντίδας μέσα στο τριτοκοσμικό εργασιακό περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι πολιτικές του άκρατου οικονομικού νεοφιλελευθερισμού που ασπάζεται και η ίδια..
Απαιτούμε από την Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων να πάρει τώρα θέση και να καταδικάσει την στάση της Διοίκησης, ματαιώνοντας στην πράξη τον σχεδιασμό Διοίκησης και κυβέρνησης για αξιολόγηση του προσωπικού με αντιδραστικό χαρακτήρα. Να μαζέψει τώρα τα χαρτιά της αξιολόγησης και να τα πετάξει εκεί που ανήκουν, στον κάλαθο των αχρήστων.
Συναδέλφισσες Συνάδελφοι
Η φετινή 12η Μάη μας βρίσκει μπροστά σε νέα σειρά μέτρων σφαγής για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Κυβέρνηση Ε.Ε και ΔΝΤ επιδίδονται σε νέο μπαράζ αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Μια σειρά εργασιακοί χώροι ξεσηκώνονται απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας θέλει φτηνούς και αναλώσιμους και μας και τα παιδιά μας για να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους τραπεζίτες και βιομήχανοι.
Σας καλούμε σε μαζικό ξεσηκωμό μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε ματαιώνοντας στην πράξη το νέο μνημόνιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ 

 

No comments: