6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 30, 2016

ΓΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ:ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το πρωί της Τρίτης 29 Μάρτη τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί και μία νοσηλεύτρια του νοσοκομείου μας, εν ώρα εργασίας, με το βανάκι του Γεννηματά και οδηγό του ΕΚΑΒ επισκεφτήκαμε τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στον προβλήτα 3 , σημείο στο οποίο δεν είχε πατήσει μέχρι στιγμής γιατρός..



Το "ιατρείο" μας στήθηκε έξω από την Ε3 με ράντζο που πήραμε από την Ά παθολογική κλινική του νοσοκομείου .Φάρμακα δεν χρειάστηκε να πάρουμε αφού στο "φαρμακείο" της Ε1 υπάρχουν άφθονα λόγω του ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί να τα χωρηγήσουν...
Εξετάσαμε κάτω από τον ήλιο πάνω από 30 ασθενείς ,παραπέμψαμε 3 από αυτούς σε δημόσιο νοσοκομείο, χορηγήσαμε φαρμακευτική αγωγή σε περίπου 20.








Τα συμπεράσματα μας είναι τα εξής:
- Χρειάζεται άμεσα να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός και φυσικά το υπουργείο υγείας ώστε οργανωμένα και να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς δομές οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και να έχουν την υγειονομική κάλυψη που τους αξίζει μέσα και έξω από τα δημόσια νοσοκομεία.
- Χρειάζεται και τα υπόλοιπα νοσοκομεία να προβούν σε παρόμοιες πρωτοβουλίες -επισκέψεις στο λιμάνι, το Ελληνικό την Ειδομένη και όπου αλλού βρίσκονται οι πρόσφυγες.Στο Γεννηματά η πρωτοβουλία μας έγινε κάτω από την αιγίδα του Σωματείου εργαζομένων και την παρολίγο ομόφωνη θετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.
- Χρειάζεται άμεσα να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ γιατρών ,νοσηλευτών ,μεταφραστών και για να αντιμετωπίσουμε την κρίση των μνημονίων αλλά και την κρίση του νέου ρατσιστικού μνημόνιου που υπέγραψε η κυβέρνηση με Μέρκελ , Ερντογάν και ΝΑΤΟ...
Το θέμα των προσφύγων είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και όχι των ΜΚΟ , της Βαρδινιγιάννη και του Πατούλη...
Αργύρης Χρίστος, ειδικ. ακτινοδιαγνώστης, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων και της επιτροπής ΕΙΝΑΠ του ΓΝ Γεννηματά

No comments: