6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, March 28, 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ:ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 29/3, 6.00μμ στο αμφιθ. του ΑΓ.ΣΑΒΒΑ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε μια σειρά δύσκολες συγκρούσεις και απεργιακές μάχες για να σώσουμε το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία μας απο την κατάρρευση, αλλά και τις δουλειές, τους μισθούς,την κοινωνική ασφάλιση, τα ταμεία και τις συντάξεις μας.

Ο υπ.υγείας κ.Ξανθός στο ραντεβού με την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ ήταν αποκαλυπτικός.. Επέμεινε ότι η χρηματοδότηση των μονάδων υγείας και των Νοσοκομείων είναι αυξημένη την ίδια ώρα που η κατανομή των πιστώσεων στην υγεία και ειδικότερα στα Νοσοκομεία προβλέπει χρηματοδότηση, ύψους 1.156 εκατ. ευρώ χαμηλότερη ακόμα και απο τον πετσοκομένο προυπολογισμό του 2015 των σαμαροβενιζέλων
Για το ζήτημα των προσλήψεων, δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση για το πότε και εάν θα φτάσουν μόνιμες προσλήψεις στα Νοσοκομεία. 
Στο αίτημα για κατάργηση των εργολάβων και την προκήρυξη μόνιμων θέσεων η απάντηση στην ουσία ήταν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις ανάμεσα στα Νοσοκομεία και τους εργαζόμενους των συνεργείων.

Η αξιολόγηση είναι ξανά μπροστά- Οι μισθοί μας,οι κατακτήσεις μας, τα νοσοκομεία μας θα γίνουν ξανά στόχος για να κλείσουν οι δημοσιονομικές τρύπες που διημιουργούν η καπιταλιστική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές


Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΌΜΟΣ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ
Χρειάζεται να ενισχύσουμε την οργάνωση και το συντονισμό από τα κάτω. Να ξεκινήσουν ή να δώσουμε συνέχεια σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες όπως στην Ήπειρο που τα νοσοκομεία συντονίζονται με πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων της Πρέβεζας και προγραμματίζουν κινητοποιήσεις.
  • Γι αυτό σας καλούμε όλους και στην συνέλευση του συντονιστικού νοσοκομείων την Τρίτη 29/3 6'00μμ στον ΑΓ.ΣΑΒΒΑ για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά και πιο αποτελεσματικά τον αγώνα απο τα κάτω. Κάθε σωματείο, συνδικαλιστής συνδικαλίστρια, εργαζόμενος και εργαζόμενη που συμμερίζεται αυτό τον προσανατολισμό έχει θέση σε αυτή την προσπάθεια.
Μπροστά μας έχουμε στις 7 Απρίλη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ για να σταματήσουμε την κατεδάφιση την κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων μας, αυτή η απεργία πρέπει να πετύχει και για αυτό πρέπει να την πάρουμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι νοσοκομείο το νοσοκομείο.Δυστυχώς οι γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες (συνεπικουρούμενες και απο αριστερά δεκανίκια) μετά την μεγάλη γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη αντι να αρπάξουν την ευκαιρία και να κλιμακώσουνε, σέρνουνε την απόφαση για την νέα 48ωρη. Την πετάξανε αόριστα την ώρα της κατάθεσης (όταν το γενικευμένο αίτημα ήτανε η κλομάκωση για να μην τολμήσει ούτε να το φέρει στην βουλή), δίνοντας χρόνο σε κυβέρνηση και δανειστές να προετοιμάσουν την επίθεση. Γι αυτό καιμιά αυταπάτη για τα καλέσματα των ηγεσιών χρειάζεται να οργανώσουμε μια δυνατή απεργία στις 7 Απρίλη που θα ξαναφέρει την πίεση για άμεση απεργιακή κλιμάκωση, για ένα ΑΠΕΡΓΙΑΚΌ ΣΕΙΣΜΌ που θα αναγκάσει κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ και όλο το μνημονιακό μπλοκ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΠΟΤΑΜΙ ΕΚ σε γενικευμένη υποχώρηση.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ 
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


No comments: