6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, November 5, 2015

5/11 ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Ππεντέλης

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Στις 5 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Αυτές οι εκλογές γίνονται σε μία κρίσιμη περίοδο για την δημόσια υγεία και το υγειονομικό κίνημα. Η κυβέρνηση μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, προχωρά σε νέο γύρο περικοπών, λιτότητας, κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης για να σώσουν τους τραπεζίτες και τα μεγάλα συμφέροντα.
Τα παραμύθια για την ανάπτυξη, που κάπου το 2016 έρχεται, μοιάζουν με το σαξές στόρι του Σαμαρά. Στην πραγματικότητα η οικονομία βουλιάζει σε μια ανθρωπιστική καταστροφή, με πολιτικές που αρπάζουνε τους μισθούς, τις συντάξεις και τις δουλειές μας, που διαλύουν την δημόσια υγεία.
Χρειάζονται άμεσα αγωνιστικές - απεργιακές πρωτοβουλίες, ώστε αυτά τα μέτρα - εκτρώματα να μείνουν στα χαρτιά και να ανοίξουμε το δρόμο για σπάσιμο των πολιτικών των μνημονίων και των περικοπών στην υγεία.
Αυτές οι πρωτοβουλίες στηρίζονται όχι μόνο στην πολιτική ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων μετά το σαρωτικό όχι του Ιούλη και το ανατρεπτικό 62% αλλά και στους απεργιακούς αγώνες των πανεργατικών και των μεγάλων πανυγειονομικών απεργιών των προηγούμενων χρόνων, που ακύρωσαν, αναβάλανε και ανασχέσανε μια σειρά προηγούμενων επιθέσεων.
Οι κινητοποιήσεις που έχουν ανοίξει σε μια σειρά νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία αλλά και συνολικά στους εργασιακούς χώρους σε εκπαίδευση, Δήμους, Λιμάνια ενάντια σε περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι προσπάθειες να συντονιστούν, είναι τα πρώτα βήματα οργάνωσης της εργατικής αντίστασης, που μπορεί να σαρώσει παλιά και νέα μνημόνια!
Η επιτυχία της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη μπορεί να ενώσει όλα τα επιμέρους βήματα αντίστασης, που έχουν αρχίσει να ξετυλίγονται και να δώσει ώθηση και αυτοπεποίθηση για κλιμάκωση και συντονισμό.Για τους υγειονομικούς η απόκρουση των επιθέσεων, που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο, είναι ζωτικής σημασίας για να επιβιώσουν τα νοσοκομεία.
Γι αυτό να πάρουμε στα χέρια μας την οργάνωση από τα κάτω της ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη, αλλά και της πανελλαδικής πανυγειονομικής 24ωρης απεργίας, που έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ σαν επόμενο βήμα στην υγεία. Περιοδείες, συγκρότηση-ενεργοποίηση απεργιακών επιτροπών, συνελεύσεις, απεργιακή περιφρούρηση, μαζικά κατεβάσματα με τα πανό των σωματείων είναι απαραίτητα για την επιτυχία αυτών των απεργιών, ώστε να μην είναι απλά καλέσματα.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, Καθώς βαδίζουμε προς την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, οφείλουμε να αναλογιστούμε όλοι μας, τί πραγματικά περιμένουμε από το Σωματείο και τους εκπροσώπους που θα εκλεγούν στο Δ.Σ.
Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κατάσταση της αδράνειας και της παθητικότητας, να παλέψουμε για την αντεπίθεση του υγειονομικού κινήματος, για χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας ενάντια στις περικοπές, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στην διάλυση που φέρνουν οι πολιτικές του παγώματος των προσλήψεων, των ελαστικών επισφαλών σχέσεων εργασίας, των εργολαβικών συνεργείων.
Καμιά συρρίκνωση δομών (μαγειρεία), καμία μείωση προϋπολογισμού. Γενναία και επαρκής χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας. Το νοσοκομείο δεν είναι επιχείρηση, αλλά κοινωφελής οργανισμός που υπηρετεί την υγεία και τον άνθρωπο, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, φυλής. Χωρίς καθόλου και κανένα εισιτήριο σε εξωτερικά ιατρεία ή αλλού. Δημόσια και δωρεάν για τον καθένα, εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο, άστεγο, μετανάστη, πρόσφυγα.
Αλλά και συνολικά αγώνας για να επιβάλουμε την εργατική εναλλακτική προοπτική: να μην αναγνωριστεί κανένα χρέος και να υπάρχει πλήρης και οριστική μονομερής διαγραφή του,έξοδο από ευρώ/ευρωζώνη και ΕΕ, εθνικοποιημένες τράπεζες υπό τον έλεγχο και τη διαχείριση των εργαζομένων της, καθώς και εργατικό έλεγχο σε όλες τις στρατηγικές δομές και τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Χρειαζόμαστε σωματείο που να οργανώνει με αυτό τον προσανατολισμό και να στηρίζει τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από την συστηματική οργάνωση γενικών συνελεύσεων και την ενεργοποίηση επιτροπών αγώνα για κάθε επιμέρους πρόβλημα. Να πάρουμε την κατάσταση ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ στα χέρια μας, με συνελεύσεις, συντονισμένους και καλά οργανωμένους αγώνες, με την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο σωματείο μας αλλά και συνολικά στο υγειονομικό και εργατικό κίνημα.

Γι αυτό το ΝΥΣΤΕΡΙ με τον συνάδελφο Πάνο Λιαπόπουλο, νοσηλευτή ΜΕΘ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ και ΣΤΗΡΙΖΕΙ την Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Π.Πεντέλης 

No comments: