6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, November 2, 2015

ΠΡΕΒΕΖΑ:ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μαζικό συλλαλητήριο με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας», πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα. Μαζί με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Πρέβεζας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εκπρόσωποι συνδικάτων εργαζομένων, κοινωνικών φορέων, συνταξιούχοι και μαθητές. Διαδήλωσαν μαζικά στους δρόμους της πόλης ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας. 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων περιέγραψε την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως το προσωπικό του Νοσοκομείου δίνει τιτάνιο αγώνα, εργαζόμενο κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξαντλημένο, αρκετές φορές και απλήρωτο για να κρατήσει το Νοσοκομείο όρθιο.
«Κατά 115 εργαζόμενους μειώθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου τα τελευταία 5 χρόνια, αριθμός που ισοδυναμεί με πάνω από το 1/3 της συνολικής δύναμης που είχε το 2010. Απέναντι σ' αυτή την ακατάσχετη αιμορραγία, η Κυβέρνηση με δύο προκηρύξεις πρόσφατες 916 θέσεων πανελλαδικά έδωσε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μόνο 2 θέσεις, οι οποίες με τις καλύτερες των προϋποθέσεων θα έρθουν στο Νοσοκομείο στα μέσα του 2016 όταν μέχρι τότε θα έχουν αποχωρήσει από σήμερα άλλοι 15-20 εργαζόμενοι και αυτό το ονομάζουν τονωτική ένεση στο Νοσοκομείο, εμείς το λέμε κόλλυβα!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουγέλλης καλώντας την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα έχουμε την πλήρη λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου!




 Πηγή: atpreveza.gr

No comments: