6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, November 2, 2015

ΑΤΤΙΚΟ :3/11 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ 2ΜΜ

Για τους συναδέλφους μας «επικουρικό προσωπικό» (νοσηλευτές, γιατρούς, διοικητικούς), τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ με σύμβαση ΚΕΕΛΠΝΟ & γενικά τους υγειονομικούς με ελαστικές σχέσεις εργασίας

ΟΛΟΙ στην κινητοποίηση στο Υπ. Υγείας
την Τρίτη 3 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι
(ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 13:00-15:00)

Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται 50 συμβασιούχοι συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων. Το αμέσως επόμενο διάστημα – δηλ. από τον τρέχοντα μήνα έως και 31 Δεκεμβρίου - λήγουν οι συμβάσεις τους! Δηλαδή, απολύονται! Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου.
Η έλλειψη μόνιμου προσωπικού έχει πλέον πάρει τέτοιες διαστάσεις που με την αποχώρηση μικρού αριθμού συμβασιούχων κλείνουν κρεβάτια, κλείνουν τμήματα! Αντίστοιχη κατάσταση φυσικά υπάρχει σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας με το συνολικό αριθμό αυτής της κατηγορίας (επικουρικούς, ΚΕΕΛΠΝΟ κλπ) να προσεγγίζει τους 1.000!! Επισημαίνουμε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνταξιοδοτηθούν αρκετές δεκάδες μόνιμου προσωπικού στο Αττικό και 2 - 3.000 πανελλαδικά. Οι νέες προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.
Ομόφωνο αίτημα μας είναι ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ αλλά και να μην υποχρεωθεί κανένας συνάδελφος να δουλέψει με το επαίσχυντο μπλοκάκι.
Πάγια θέση μας είναι να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άλλωστε με συγκεκριμένα τυπικά προσόντα έχουν προσληφθεί και ασκούν επάξια τα καθήκοντά τους τόσα χρόνια πλάι στους μόνιμους!

Ήδη αρκετά σωματεία υγειονομικών έχουν πάρει αποφάσεις, που καλούν στην κινητοποίηση. Καλούμε όλα τα σωματεία των νοσοκομείων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και φυσικά, όλους τους συμβασιούχους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. 

Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας!
Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό - Σταθερή δουλειά για όλους

No comments: