6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, April 27, 2015

ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Να σπάσουμε την κοροιδία της απληρωσιάς. Την ώρα που η κυβέρνηση χαρίζει μισό δις ευρώ στα στρατιωτικά αεροπλάνα που χρειάζονται οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και που πληρώνει το ΔΝΤ μέχρι τελευταίο ευρώ συνεχίζουμε να είμαστε απλήρωτοι για όλους τους μήνες του 2015. Στην απεργιακή συγκέντρωση της ΕΙΝΑΠ και στην συνάντηση με τον υπ. Ξανθό δεν πήραμε τίποτα άλλο απο αόριστες υποσχέσεις και καλές θελήσεις, λόγια δηλαδή που δεν πληρώνουν τα έξοδα για την στοιχειώδη επιβίωσή μας.Φτάνει πια να σπάσουμε την απληρωσιά. Απαιτούμε το στοιχειώδες δικαίωμα να πληρωνόμαστε για την εργασία μας.
  • Να προχωρήσουμε άμεσα σε γύρο συνελεύσεων σε κάθε νοσοκομείο, να αποφασίσουμε επίσχεση εργασίας παντού και επιτροπές αγώνα για να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υγεία.
  • Να προχωρήσουμε σε κοινό αγώνα μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.
  • Να στηρίξουμε το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ για να απλώσουμε, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε, να διεκδικήσουμε πληρωμή των δεδουλευμένων, λεφτά και προσλήψεις για την δημόσια υγεία. Μπροστά μας είναι η πανεργατική απεργία της 1Μάη που θα διαδηλώσουμε ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και η οργάνωση της πανυγειονομικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για το δευτερο δεκαπενθήμερο του Μάη.
Με τους αγώνες μας ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές, που απο την μια πετσοκόβουνε τα λεφτά για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και απο την άλλη δίνουνε δις ευρώ σε δανειστές για τόκους και χρέος. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απο την διαπραγμάτευση με τους εκβιαστες και υποκριτές της ΕΕ που σπέρνουν παντού φτώχεια, ρατσισμό και πολεμικές επεμβάσεις. Που απο την μιά δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό και απο την άλλλη χτίζουν φράχτες και πνίγουν μαζικά τους πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου, που τρέχουν για να σωθούν απο τις πολεμικές επεμβάσεις και την καταστροφή που οι ίδιοι στηρίζουν. Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά και δεν ξηλώνει, αντίθετα συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων. Η επιδρομή στα αποθεματικά για να πληρώνονται αυτοί οι εκβιαστές είναι πρόκληση.
Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή, να κερδίσουμε με τους αγώνες μας λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Στους εκβιασμούς τους να απαντήσουμε με την διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια. Να βγούμε απο την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, να κρατικοποίησουμε τις τράπεζες με εργατικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε λεφτά για τα νοσοκομεία μας, για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη.

  • 1ΜΑΗ να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή μας, ενάντια στους εκβιασμούς και στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Όλοι/ες στην προσυγκέντρωση που καλούν στο Μουσείο 10πμ μια σειρά σωματείων, επιτροπές αγώνα νοσοκομείων και στην διαδήλωση που θα ενωθεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
  • Στις 7 Μάη συνεχίζουμε, διαδηλώνουμε αντιφασιστικά μετά την μαζική επιτυχία στις 20 Απρίλη που στρίμωξε τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που θέλανε να περάσει η δίκη στα μουλωχτά και κάτω απο την τρομοκρατία των τραμπουκισμών τους. Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν ξανά σε απεργιακή κινητοποίηση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7Μάη.
  • 20 Μάη διεκδικούμε απο όλες τις ομοσπονδίες της υγείας να προχωρήσουν συντονισμένα σε πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.


No comments: