6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, April 23, 2015

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΙΣ 24/4 ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 1ΜΑΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10ΠΜ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΠ 24/4, 11-3 συγκέντρωση Υπ.Υγείας 12μεσ

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ - ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1ΜΑΗ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΟ 10πμ
            Την ώρα που αφήνει απλήρωτες τις εφημερίες και τις υπερωρίες στους γιατρούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα νοσοκομεία στενάζουν από τις περικοπές και την έλλειψη προσωπικού, η κυβέρνηση κάνει επιδρομή στα αποθεματικά και τα διαθέσιμα των νοσοκομείων για να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ.
            Να σπάσουμε την κοροϊδία της απληρωσιάς. Οι υποσχέσεις για την πληρωμή μέχρι το Δεκέμβρη του 2014 δεν αρκούνε, συνεχίζουν μέχρι τώρα να είναι απλήρωτοι όλοι οι μήνες του 2015, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση χαρίζει μισό δις ευρώ στα στρατιωτικά αεροπλάνα που χρειάζονται οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ.
            Η απεργιακή κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ να γίνει αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε τους αγώνες μας. Αυτό το αγωνιστικό βήμα θα έπρεπε να στηριχθεί, να απλωθεί και να συνεχισθεί από κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο και κάθε υγειονομικό. Μπροστά μας είναι η πανεργατική απεργία της 1Μάη που θα διαδηλώσουμε όλοι μαζί και η οργάνωση της μαζικής επιτυχίας της πανυγειονομικής απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη. Να προχωρήσουμε άμεσα σε γύρο συνελεύσεων σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υγεία. Με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε πληρωμή των δεδουλευμένων, λεφτά και προσλήψεις για την δημόσια υγεία. Να συμμετέχουμε στην συνέλευση  που καλεί το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ στις 28/4 6:30μμ στον ΑΓ. ΣΑΒΒΑ για να συντονίσουμε και να οργανωθούν οι κινητοποιήσεις μας.
            Με τους αγώνες μας ξεφορτωθήκαμε τους Σαμαροβενιζέλους. Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστούν οι πολιτικές,  που απο την μια πετσοκόβουνε τα λεφτά για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία και από την άλλη να δίνουνε δις ευρώ σε δανειστές για τόκους και χρέος.
            Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από την διαπραγμάτευση με τους εκβιαστές και υποκριτές της ΕΕ που σπέρνουν παντού φτώχεια, ρατσισμό και πολεμικές επεμβάσεις. Που από την μια δολοφονούν με τις μνημονιακές επιλογές και τον οικονομικό στραγγαλισμό και από την άλλη χτίζουν φράχτες και πνίγουν μαζικά τους πρόσφυγες στα νερά της Μεσογείου, που τρέχουν για να σωθούν από την καταστροφή που προκαλούν σε ολόκληρες χώρες και κοινωνίες οι βάρβαρες πολεμικές επεμβάσεις που στηρίζει η ΕΕ.
            Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο  βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά και συνεχίζει την πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς τους όνομα. Η επιδρομή στα αποθεματικά για να πληρώνονται αυτοί οι εκβιαστές είναι πρόκληση. Είναι ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων μας, για να σταματήσουμε την καταστροφή, να κερδίσουμε με τους αγώνες μας λεφτά για τα απλήρωτα, χρηματοδότηση για την υγεία και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
ñ    Όλοι/ες την Τρίτη 28/4 στην συνέλευση του συντονιστικού νοσοκομείων στις 6:30μμ στον Αγ. Σάββα (μετρό Αμπελόκηποι)
ñ     1ΜΑΗ να οργανώσουμε την μαζική συμμετοχή των εργαζόμενων, ενάντια στους εκβιασμούς και στη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας λεηλάτησαν οι Σαμαροβενιζέλοι. Καλούμε τις ομοσπονδίες να σπάσουν την υποβάθμιση της απεργιακής κινητοποίησης της 1Μαη που έγινε την περίοδο των μνημονίων από συμβιβασμένες ηγεσίες και να οργανώσουν μαζική συγκέντρωση και πορεία που να ξεδιπλωθεί στο κέντρο της Αθήνας. Όλοι/ες στην προσυγκέντρωση που καλούν στο Μουσείο 10πμ μια σειρά σωματείων, επιτροπές αγώνα νοσοκομείων και στην διαδήλωση που θα ενωθεί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
ñ     Στις 7 Μάη συνεχίζουμε, διαδηλώνουμε αντιφασιστικά μετά την μαζική επιτυχία στις 20 Απρίλη που στρίμωξε τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που θέλανε να περάσει η δίκη στα μουλωχτά και κάτω απο την τρομοκρατία των τραμπουκισμών τους. Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν ξανά σε απεργιακή κινητοποίηση και συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 7Μάη.


Στους εκβιασμούς τους να απαντήσουμε με την διαγραφή του χρέους, να σταματήσουμε να πληρώνουμε από το μόχθο μας τόκους και χρεολύσια. Να βγούμε από την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ, να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες με εργατικό έλεγχο για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες μας και όχι τους δανειστές, να βρούμε λεφτά για τα νοσοκομεία μας, για δημόσια δωρεάν υγεία και περίθαλψη. 

No comments: