6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 28, 2014

ΑΓ.ΟΛΓΑ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Την Τρίτη στις 4 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στο σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ.ΟΛΓΑ για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Το Νυστέρι στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της πρωτοβουλίας αντίστασης και πάλης. 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ

Στις 4 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του σωματείου μας για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Πραγματοποιούνται την ώρα που η κυβέρνηση με εντολή των ΕΕ και ΔΝΤ ετοιμάζονται με το νέο προϋπολογισμό του 2015 και την νέα συμφωνία-μνημόνιο, για νέο γύρο περικοπών, λιτότητας, λουκέτων σε υγειονομικές μονάδες και μαζικών απολύσεων.
Θα συνεχίσουμε να κουβεντιάζουμε μέσα στα νοσοκομεία οτιδήποτε «χαλαρό» σαν αγχολυτικό χωρίς να ανοίγουμε την συζήτηση για τα προβλήματα που μας απασχολούν; Θα περιμένουμε να μας αξιολογήσουν (ο νόμος αυτός ή κάποιος επόμενος είναι εδώ) για να απεγκλωβιστούμε(;;) από την φτώχια του μισθού μας; Θα αποδεχτούμε την νέα πειθάρχηση- υποταγή, τις νέες δεξαμενές απολύσεων, το κλείσιμο και την κατηγοριοποίηση νοσοκομείων; Θα βλέπουμε τον ένοχο στον άλλο κλάδο με το μικρόβιο της διάσπασης να «μολύνει» τις συνειδήσεις μας ζητώντας να πληρώσουν οι άλλοι για να την «γλυτώσουμε» οι ίδιοι; Θα συνεχίσουμε το καθημερινό αγκομαχητό για να βγουν οι καθημερινές υποχρεώσεις ή για να αποκτήσουμε τίτλους σπουδών θεωρώντας ότι κάνουμε το καλύτερο για την ζωή μας; Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε τα πράγματα να τα ορίζουν και να τα καθορίζουν τα αφεντικά του τόπου (ΕΕ-ΔΝΤ) και τα ντόπια κυβερνητικά ανδρείκελα;
Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που δεν αναφέρθηκαν συμπυκνώνονται τελικά στο ερώτημα αν θα αποδεχτούμε, θα προσαρμοστούμε-παραδοθούμε στη βαρβαρότητα ή θα της φράξουμε το δρόμο για να ζήσουμε;
11 νοσοκομεία κλειστά, 25 χιλιάδες λιγότεροι εργαζόμενοι στην υγεία, περικοπές που υπονομεύουν την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ που θα βάλει ταφόπλακα στα απομεινάρια του ΕΣΥ και θα επιταχύνει την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων, την προώθηση ακόμα μεγαλύτερων περικοπών και την σύνδεση κάθε αναγκαίας υγειονομικής λειτουργίας και ιατρικής πράξης, των αμοιβών, των συνθηκών εργασίας μας, με το κριτήριο του κέρδους. Ο στόχος είναι τα νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση. Τα παραμύθια για την ανάπτυξη δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικές που αρπάζουνε μισθούς, συντάξεις και τις δουλειές μας, κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν χιλιάδες οικογένειες, συνταξιούχους και ασθενείς χωρίς ασφάλιση και πρόσβαση στο φάρμακο και την θεραπεία.
Χρειάζεται να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, κόντρα σε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ οι οποίες υπερασπιζόμενες την κυβέρνηση μας έβαλαν στο περιθώριο λέγοντάς μας ότι δεν είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε. Ακόμα και αριστερές παρατάξεις μας ψεκάζουν με εκλογικές αυταπάτες και αναχωρήσεις για αριστερές κυβερνήσεις και λαϊκές εξουσίες παρακάμπτοντας τον αγώνα για τα προβλήματα μας. Φυσικό επακόλουθο να ριζώνει η απογοήτευση και η ανημποριά. Η υπονόμευση του αγώνα της απεργίας και η δήθεν αναζήτηση άλλων μορφών πάλης ανοίγει τον δρόμο για την κυβερνητική επέλαση και συντριβή των δικαιωμάτων μας.
Το δρόμο δείχνουν η αντίσταση χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά και οι αγώνες που επιμένουν να συγκρούονται με τις απολύσεις (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι της ΕΡΤ), οι αγώνες που συγκρούονται με τα αφεντικά σε αφάνταστα πιο δύσκολες συνθήκες από εμάς όπως στην COSCO (που ακόμη και χωρίς σωματείο κέρδισαν!) και στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Ας αναρωτηθούμε πως 500 καθαρίστριες δημιουργούν με την συγκινητική πάλη τους πολιτικό γεγονός;
Εμείς δεν μπορούμε να αγωνιστούμε; Θέλουν να μας πείσουν πως δεν μπορούμε γιατί μας θέλουν εκτός από ψηφοφόρους και διάδικους να τρέχουμε στα δικαστήρια.
Ήδη πολλοί από εμάς βρεθήκαμε μαζί στην προσπάθεια να οργανώσουμε από τα κάτω την αντίσταση και στο νοσοκομείο μας. Συμμετείχαμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις νοσοκομείων. Συντονιστήκαμε με άλλα σωματεία, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενους νοσοκομείων. Στηρίξαμε τις δράσεις ενάντια στα χαράτσια, τις κινητοποιήσεις για να μην κλείσουν νοσοκομεία στην Αθήνα και την επαρχία, να μην απολυθούν συνάδελφοι, για να μην περάσει η αξιολόγηση σφαγείο. Μπήκαμε μπροστά στον αντιφασιστικό αγώνα για να μην περάσουν οι νεοναζί της χρυσής αυγής στα νοσοκομεία και στις γειτονιές μας.
Το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Να στείλουμε μήνυμα αγωνιστικής κλιμάκωσης, να ανατρέψουμε την αδράνεια και της παθητικότητα, να δυναμώσουμε την προσπάθεια για την αντίσταση του υγειονομικού κινήματος, να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την αναγκαία χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία μας και ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και περίθαλψης για όλους και για όλες. Ο απεργιακός αγώνας με διάρκεια είναι ο πραγματικός δρόμος για εμάς. Αυτόν τον αγώνα φοβούνται και γι’ αυτό η κυβέρνηση φέρνει νόμο που ουσιαστικά καταργεί την απεργία. Πρέπει γοργά να συγκροτηθούμε. Σ’ αυτήν την προοπτική καλούμε όλους όσους όπως και εμείς ασφυκτιούν από την καταθλιπτική σιγή νεκροταφείου δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Να πάρουμε το βάρος για να υπάρξει αγωνιστική, μαζική και μαχητική απάντηση.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ

ΨΗΦΙΣΤΕ –ΣΤΗΡΙΞΤΕ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ

No comments: