6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, October 7, 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ:Η 10 ΟΚΤΩΒΡΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ


ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΡΑ


για να τελειώνουμε με αξιολόγηση, επανέλεγχο συμβάσεων,
απολύσεις – διαθεσιμότητες, περικοπές, ιδιωτικοποιήσεις


Στις 10 Οκτώβρη απεργούμε μαζικά σε όλο το δημόσιο απο τις 8πμ έως τις 12μ και συμμετεχουμε στην συγκέντρωση στις 9πμ στο Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ). Εκείνη την ημέρα εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νόμο του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση και μιας σειράς ομοσπονδιών ενάντια στη διαθεσιμότητα. Διεκδικούμε απο τα σωματεία και τις ομοσπονδίες μας να μετατρέψουν την παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σε 24ωρη απεργία προκηρύσοντας τρίωρη στάση 12μ -3μμ. Η απεργία στις 10 Οκτώβρη χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση για να τελειώνουμε με το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ ,βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίσταση και ανυπακοή χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο, που καθυστέρησαν τα σχέδια του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση. Είναι απομονωμένη πολιτικά απο τους αγώνες που επιμένουν να συγκρούονται με τις απολύσεις όπως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, διαθέσιμοι υποργείων, εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Στους δήμους η ανυπακοή απλώνεται με κινητοποιήσεις και συμβολικές καταλήψεις που αναγκάζουν ακόμη και τους δημάρχους να λένε όχι στο σφαγείο των απολύσεων.
Η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσει χρόνο και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της. Εμείς χρειάζεται να απαντήσουμε με απεργίες για να ανατρέψουμε την βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης ΕΕ και ΔΝΤ. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ.
Πρόκειται για μια αδίστακτη και επικίνδυνη κυβέρνηση, που επιμένει στις επιθέσεις. Η εφαρμογή της αξιολόγησης και ο επανέλεγχος των συμβάσεων θα τους προσφέρει τη δεξαμενή των 6.500 απολύσεων που χρειάζονται. Εχουν ξαμολύσει τα παπαγλάκια τους να σπέρνουν ψέμματα, για τους «δημόσιους υπάλληλους με τα πλαστα πιστοποιητικά» που καλύπτονται πίσω απο την «ανομία». Επιμένουν με το νέο προσχέδιο του προυπολογισμού στο σφαγείο των περικοπών που διαλύουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, για μια ακόμη χρονιά. Γιαυτό επιμένουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
Ήδη έχουμε την εμπειρία απο την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το πώς στριμώξαμε σε συνεχείς υποχωρήσεις τους Σαμαροβενιζέλους με τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό μας. Το πρόβλημα δεν είναι στους συναδέλφους αλλά στη συνδικαλιστική ηγεσία που αντί να αξιοποιήσει την επιτυχία και να κλιμακώσει συνεχίζει να αρνείται αυτον το δρόμο και πρακτικά στηρίζει την κυβερνητική πολιτική.
Χρειάζεται να επιβάλλουμε απο τα κάτω την κλιμάκωση. Πρώτο βήμα είναι η επιτυχία της κινητοποίησης στις 10 Οκτώβρη η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και των σωματείων με τα πανώ τους στη συγκέντρωση. Να γυρίσουμε όλους τους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουμε και να οργανώσουμε τη συμμετοχή. Ομως χρειάζεται να συνεχίσουμε, με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν βήματα κλιμάκωσης. Nα ανοίξουμε το δρόμο για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μην αφήνοντας καμιά δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. 
Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες καλεί κάθε σωματείο να οργανώσει την συμμετοχή των εργαζόμενων στις 10 Οκτώβρη, τη μετατροπή της σε 24ωρη απεργία αλλά και την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9πμ, στο Συμβούλιο Επικρατείας (Παν/μιου)

No comments: