6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Thursday, October 2, 2014

ΝΥΣΤΕΡΙ:ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10/10

Νυστέρι ανακοίνωση 1/10


Συνεχίζουμε, εμπρός για νέα απεργία 

στις 10 Οκτώβρη

και να κλιμακώσουμε απεργιακά

για να τελειώνουμε με αξιολόγηση, απολύσεις, περικοπές, 

ιδιωτικοποιήσεις

και την κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου

Η 24ωρη πανυγειονομική απεργία της 2/10 απο όλες τις ομοσπονδίες της υγείας, χρειάζεται από τώρα να έχει συνέχεια με νέα 24ωρη απεργία στην υγεία αλλά και σε όλο το δημόσιο στις 10 Οκτώβρη. Ούτε βήμα πίσω από τον απεργιακό βηματισμό με στόχο να κλιμακώσουμε απεργιακά και να τελειώνουμε με το καταστροφικό έργο μιας ετοιμόρροπης αλλά και αδίστακτης κυβέρνησης. Ανοίγοντας το δρόμο για μαζικές μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία και την αναγκαία χρηματοδότηση για δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη απο τον κρατικό προυπολογισμό.

Η κυβέρνηση βρίσκεται πανικόβλητη μπροστά στα αδιέξοδά της και στο τσουνάμι αντίστασης και ανυπακοής χιλιάδων εργαζόμενων στο δημόσιο, αλλά και στους αγώνες που επιμένουν να συγκρούονται με τις απολύσεις (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι της ΕΡΤ) και να κάνουν αφόρητη την ζωή της κυβέρνησης. Στους δήμους η ανυπακοή απλώνεται με κινητοποιήσεις και καταλήψεις που αναγκάζουν και τους δημάρχους να λένε μαζικά όχι στο σφαγείο των απολύσεων. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τα ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ χτυπήματα σε μια αδύναμη κυβέρνηση που παραπαίει και όχι να μαζέψουμε τις κινητοποιήσεις για αργότερα όπως προτείνουν μια σειρά παρατάξεις στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Μια αδύναμη αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση, επιμένει με το νέο προσχέδιο του προυπολογισμού στο σφαγείο των περικοπών και των απολύσεων και για την επόμενη χρονιά. Η μάχη για την αξιολόγηση και την προώθηση μαζικών απολύσεων σκληραίνει. Μα σειρά αντιδραστικές επιθέσεις στα συνδικάτα και την δημοκρατία στους χώρους δουλειάς, είναι προ των πυλών. Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι συντάξεις είναι στο στόχο.
Την ίδια ώρα στην υγεία με τιμονιέρη τον Βορίδη, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Δίπλα στις περικοπές και τα κλεισίματα, προχωρά μια σειρά απο αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της. Στα μουλωχτά και χωρίς καμιά συζήτηση, ψήφισε την ίδρυση ανώνυμης εταιρείας για την διαχείριση των πόρων της υγείας, την ΕΣΑΝ ΑΕ (Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων). Πρόκειται για μια σημαντική τομή που θα βάλει ταφόπλακα στα απομεινάρια του ΕΣΥ και θα επιταχύνει την λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια των δημόσιων νοσοκομείων (λέγε με ανταποδοτικότητα υπηρεσιών), την προώθηση ακόμα μεγαλύτερων περικοπών και την σύνδεση κάθε αναγκαίας υγειονομικής λειτουργίας και ιατρικής πράξης, των αμοιβών, των συνθηκών εργασίας μας, με το κριτήριο του κέρδους. Ο στόχος είναι τα νοσοκομεία να γίνουν πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση.

Συνάδελφοι/σες μπορούμε να τους νικήσουμε. Ήδη έχουμε την εμπειρία απο την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση, το πώς στριμώξαμε σε συνεχείς υποχωρήσεις την κυβέρνηση με τον αγωνιστικό απεργιακό ξεσηκωμό μας. Η απόφαση για νέα απεργία στις 10/10 μπορεί να ανοίξει το δρόμο για κλιμάκωση με απεργία διαρκείας Με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθεί.
Η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσει λίγο ακόμα χρόνο, εμείς θα τις δώσουμε απεργίες για να την στείλουμε στα σκουπίδια της ιστορίας μαζί με όσους ρίξαμε με τους αγώνες μας τον Καραμανλή, τον ΓΑΠ και τον Παπαδήμο.


Καλούμε τις ηγεσίες ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ, αλλά και της ΑΔΕΔΥ να σημάνουν γενικό ξεσηκωμό, να αποφασίσουν την οργάνωση 24ωρης απεργίας στις 10/10, για να ανοίξουμε το δρόμο για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μην αφήνοντας καμιά δυνατότητα στην κυβέρνηση να ανασυντάσσεται την ώρα που βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Είναι ώρα να μετατρέψουμε τα αδιέξοδα της σε άτακτη υποχώρηση και κατάρρευση.

No comments: