6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Friday, June 7, 2013

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ... ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ...


 

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Ιούνη που καλούν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, ανοίγει την προοπτική να κλιμακώσουμε απεργιακά για να κερδίσουμε την χρηματοδότηση και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αναγκαία λειτουργία των νοσοκομείων.
Οι συνθήκες στα νοσοκομεία είναι εκρηκτικές, η κατάρρευση της λειτουργίας τους είναι θέμα χρόνου. Τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψαν οι Διοικήσεων των Νοσοκομείων με το Υπουργείο Υγείας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες, περιλαμβάνουν την ασφυκτική υποχρέωση να μην ξεφύγουν από τους τροικανούς στόχους. Με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς ήδη σε σχέση με πέρυσι, τα Νοσοκομεία ήδη εξάντλησαν την ετήσια επιχορήγηση και αδυνατούν να στηρίξουν βασικές λειτουργίες τους. Αναστέλλουν χειρουργεία, αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, προϊόντα διατροφής κ.α.
Οι γιατροί αλλά και οι υπόλοιποι υγειονομικοί σε Αθήνα και επαρχία παλεύουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των τροικανών που βάζουν λουκέτο σε κλινικές, τμήματα, κέντρα υγείας και νοσοκομεία, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές και πληθυσμούς χωρίς ιατρική κάλυψη και περίθαλψη, ενώ προετοιμάζουν τις μαζικές απολύσεις του Μανιτάκη. Ταυτόχρονα προχωρά η κινητικότητα του προσωπικού, με μετακινήσεις προς άλλες υγειονομικές μονάδες σε μακρινές αποστάσεις διαλύοντας οικογενειακούς και οικονομικούς προϋπολογισμούς.
Συνάδελφοι/σες ο αγώνας που δίνουμε έχει να υπερασπιστεί κατακτήσεις δεκαετιών, συλλογικά και αποφασιστικά χρειάζεται να αναμετρηθούμε νικηφόρα με την τροικανή κυβέρνηση, απαιτώντας εδώ και τώρα γενναία χρηματοδότηση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αναγκαία λειτουργία των νοσοκομείων. Ας κόψουνε το λαιμό τους να βρούνε τα λεφτά, κόβοντας ένα ελάχιστο κονδύλι από τα δις ευρώ που δίνουν στους τραπεζίτες, ας παγώσουνε μερικά δις ευρώ από αυτά που δίνουν στους τόκους, ας μην αγοράσουν πολεμικά αεροπλάνα και γερμανικά πολεμικά υποβρύχια από αυτά που οι μίζες τους πλουτίσανε ένα σωρό υπουργούς και παρατρεχάμενους.

Συνάδελφοι/σες

Ήρθε η ώρα να συντονιστούμε σε ένα νέο κύμα απεργιακής κλιμάκωσης, ήδη η ΕΙΝΑΠ προσανατολίζεται σε νέα 48ωρη απεργία για τα τέλη του μήνα, να πάμε όλοι μαζί σε αυτό το απεργιακό βήμα, με προοπτική να κλιμακώσουμε με επαναλαμβανόμενες απεργίες για να τσακίσουμε τον Λυκουρέντζο και τα σχέδιά του.
Τώρα είναι η ώρα για επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε καλύτερα τον κοινό ξεσηκωμό γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών.
Με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις να ξεσηκώσουμε κάθε συνάδελφο που ταλαντεύεται, να συσπειρώσουμε τον κλάδο στην προοπτική μιας απεργίας που θα πάει για να τα πάρει όλα, λεφτά και προσλήψεις.
Να οργανώσουμε απεργιακά ταμεία για την στήριξη των απεργών.

Ήδη με τους αγώνες μας έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε μέχρι τώρα ανοιχτά τα νοσοκομεία σε Αθήνα και επαρχία. Για όσους σκέφτονται ότι οι συνάδελφοι δεν θα ακολουθήσουν, ας θυμηθούνε τα μαζικά μπλοκ των υγειονομικών και πως ανταποκρίθηκαν οι συνάδελφοι στην μάχη για να σταματήσουμε τα μνημόνια. Ας δούνε το πως ανταποκρίθηκαν οι καθηγητές στο κάλεσμα μιας πραγματικής απεργίας διαρκείας, όταν πάνω από 20.000 στις πιο μαζικές συνελεύσεις, με το χαρτί της επιστράτευσης και τους μπάτσους να τους τρομοκρατούν ψήφισαν ναι στην απεργία, αυτοί που τελικά δεν ανταποκρίθηκε και έκανε πίσω ήταν η ηγεσία τους.
Στις συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακή συνέχεια, με βήμα την 48ωρη απεργία και ανοίγοντας την προοπτική με επαναλαμβανόμενες απεργίες να κερδίσουμε, λεφτά και προσλήψεις για την αναγκαία λειτουργία των νοσοκομείων. Μόνο ανοίγοντας αυτή την απεργιακή δυναμική θα συσπειρώσουμε αγωνιστικά όλους τους συναδέλφους, θα δώσουμε το μήνυμα ότι ανοίγει μια αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με την κυβέρνηση.
Σε αυτή την σύγκρουση δεν θα είμαστε μόνοι μας, αυτός ο αγώνας θα υπερασπίζει το δικαίωμα όλων στην δωρεάν πρόσβαση σε υγεία και περίθαλψη. Δίπλα στα απεργιακά νοσοκομεία να καλέσουμε τα σχολεία, τους δήμους, κάθε εργατικό χώρο που έδωσε και δίνει μάχη ενάντια στις περικοπές, τα μνημόνια και τις επιστρατεύσεις. Να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού, έτσι θα σπάσουμε τον ψεύτικο τσαμπουκά των προληπτικών επιστρατεύσεων Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη. Έτσι θα σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς και τις δουλειές μας. 



No comments: