6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 3, 2013

ΣΥΣΚΕΨΗ καλεί το συντονιστικό νοσοκομείων για την οργάνωση της Απεργίας στις 7 Ιούνη και τη συνέχεια που πρέπει να δώσουμε

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ 
ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ 7μμ, αμφιθέατρο ΑΓ.ΣΑΒΒΑ
Η κατάσταση στα νοσοκομεία επιδεινώνεται! Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά έχουν φέρει τα νοσοκομεία και το προσωπικό σε οριακή κατάσταση.Προσωπικό που παραμένει επί μήνες απλήρωτο, που δε μπορει να πάρει άδειες – ρεπό.

Την ίδια στιγμή οι εφημερίες στα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε πραγματική κόλαση με τις αναμονές και τα ράντζα ενώ 2.000.000 ανασφάλιστοι, φτωχοί, μετανάστες αποκλείονται καθημερινά από την πρόσβαση τους στα δημόσια νοσοκομεία, με τους φραγμούς και τα ολοένα αυξανόμενα χαράτσια που επιβάλλει το υπουργείο υγείας.

Μέσα σε όλα αυτά η τρόικα εσωτερικού έρχεται να ανακοινώσει περαιτέρω περικοπές στη χρηματοδότητση του ΕΣΥ και νέους οργανισμούς που στην ουσία οδηγούν στο κλείσιμο όλα τα μικρά νοσοκομεία, υποβαθμίζουν τα μεγαλύτερα, μειώνουν κλίνες και οργανικές θέσεις.Είναι ξεκάθαρο πως προετοιμάζουν και στα νοσοκομεία τις απολύσεις βάζοντας επιπλέον και τους επιθεωρητές να κάνουν βόλτες ξεσκονίζοντας καταστάσεις προσωπικού για να κατασκευάσουν επίορκους.

Η απάντηση των εργαζομένων στα νοσοκομεία πρέπει να είναι ώς εδώ! Για να σώσουμε τα νοσκομεία, τις δουλειές μας, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και περίθαλψης στο ΕΣΥ πρέπει να κλιμακώσουμε απεργιακά με πρώτο σταθμό τις 7 Ιούνη, την 24ωρη Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία, όπου πρέπει να βρεθούν μαζικά τα νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας στο υπουργείο υγείας.
Η συνέχεια πρέπει να δοθεί άμεσα. Ηδη η ΕΙΝΑΠ στο ΔΣ στις 29-5-13 προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία στα τέλη του Ιούνη. Βήμα που πρέπει να γίνει και από την ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ.

Για την οργάνωση της Απεργίας στις 7 Ιούνη και τη συνέχεια που πρέπει να δώσουμε σας καλούμε στις 4 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Αγίου Σάββα 7:00μμ για να συντονίσουμε από τα κάτω τα βήματά μας σε κάθε νοσοκομείο.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ,
ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

No comments: