6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, June 3, 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 10 π.μ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΡΑ! - Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου

 ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
 ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ AIDS  ΚΑΤΑ 200%
ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΤΑ 60%


- Μία ακόμη θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα της ανάπτυξης.

- ΔΝΤ, μνημόνια, τοκογλύφοι, πλούσιοι “εθνοσωτήρες”, και η δήθεν ελληνική κυβέρνηση, εξοντώνουν το λαό.

Ως πότε;

Μια ακόμη τουριστική περίοδος στη χώρα του “ιατρικού τουρισμού”, με τα δημόσια νοσοκομεία στα πρόθυρα κατάρρευσης.

Ρεθυμνιώτη,

Έχεις το θλιβερό προνόμιο ν’ απολαμβάνεις τις πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Κρήτη. Έχεις το θλιβερό προνόμιο οι δημόσιες δομές υγείας του νομού να κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις των ελλείψεων πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι ανευθυνοϋπεύθυνοι σε καθυσηχάζουν για μια ακόμη φορά χωρίς ίχνος ντροπής.

Η τρικομματική κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στο νομό έχουν καταντήσει τον οργανισμό μνημείο πολιτικής εξαπάτησης. Η πρόταση του νοσοκομείου πηγαινοέρχεται μεταξύ ΔΥΠΕ, υπουργείου και πολιτικών μαγειρείων, για να επιστραφεί με τη σφραγίδα του “απορρίπτεται” τρεις φορές. Κάθε φορά οι αρμόδιοι ζητούν επιπλέον περικοπές. Κάθε φορά ο πήχης κατεβαίνει και πιο χαμηλά. Μέχρι που τελικά, μέσα από την κλίνη του Προκρούστη, να προκύψει το νοσοκομείο ουράς που οραματίζονται για το Ρέθυμνο.

Για μια ακόμη φορά εκφράζεται ξεδιάντροπα η προειλημμένη απόφαση για το νομό μας, που δεν είναι άλλη από τη διαρκή υποβάθμιση για τους κατοίκους αυτού του τόπου, και την παραχώρηση των δυνητικά κερδοφόρων νοσοκομειακών τμημάτων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για ιατρικό τουρισμό.

Η αλήθεια είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν είχαμε στηρίξει τις ελπίδες μας σε μια πολιτική που παραδίδει οριστικά τη δημόσια υγεία στην επιχειρηματική δραστηριότητα, την ώρα που η κοινωνία αιμορραγεί.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: δημόσια δωρεάν υγεία ποιότητας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση για όλους. Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση για τους λειτουργούς της δημόσιας υγείας; Βασικός και απαράβατος όρος του συστήματος.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και για τη θέση κάθε διοικητή νοσοκομείου που σέβεται τον εαυτό του και το ρόλο του ως λειτουργού της δημόσιας υγείας. Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση. Η παράνομη επιλογή του διοικητή κ. Ξυπολυτά να διατηρεί παράλληλα θέση βασικού επενδυτή σε ιδιωτική ιατρική επιχείρηση στην οποία έχει εντάξει και το ιατρείο του, τον αφήνει έκθετο στα μάτια της κοινωνίας.
Περιμένουμε από τον κ. Λυκουρέντζο να πράξει το αυτονόητο.

Συμπολίτες,
Ο επόμενος σταθμός στη διαρκή κινητοποίηση υγειονομικών και λαού για το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια είναι η Παρασκευή 7 Ιούνη.
Μέρα πανυγειονομικής κινητοποίησης. Μέρα 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους στις δημόσιες δομές υγείας. Μέρα που η παραμελημένη Ελλάδα (Ικαρία, Λήμνος) κατεβαίνει στην Αθήνα. Μέρα που η κοινωνία συναντιέται και πάλι με τους εργαζόμενους, στο δρόμο του αγώνα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 10 π.μ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΩΡΑ!

Ένωση Γιατρών Ε.Σ.Υ Ρεθύμνου

No comments: