6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, May 21, 2013

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΕΝΓΕ ΠΟΕΔΗΝ


7 IOYNH ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ


Η  πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση στις 7 Ιούνη που καλούν ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ, παίρνει την σκυτάλη από τους εκπαιδευτικούς,ανοίγει την προοπτική να κλιμακώσουμε απέναντι στην ετοιμόρροπη κυβέρνηση των προληπτικών επιστρατεύσεων.
Οι συνθήκες στα νοσοκομεία είναι εκρηκτικές. Οι γιατροί αλλά και οι υπόλοιποι υγειονομικοί σε Αθήνα και επαρχία παλεύουν ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που βάζουν λουκέτο σε κλινικές, τμήματα, κέντρα υγείας και  νοσοκομεία, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές και πληθυσμούς χωρίς ιατρική κάλυψη και περίθαλψη και ταυτόχρονα προετοιμάζουν τις μαζικές απολύσεις του Μανιτάκη.
Ήρθε η ώρα οι αντιστάσεις για τα απλήρωτα, οι μάχες ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, η κόντρα με τις περικοπές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και χρηματοδότηση της αναγκαίας λειτουργίας των νοσοκομείων, να συντονιστούνε σε ένα νέο κύμα απεργιακής κλιμάκωσης με αφετηρία την απεργία στις 7 Ιούνη, για να τσακίσουμε τον Λυκουρέντζο και τα σχέδιά του.
Τώρα είναι η ώρα για επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο, για να οργανώσουμε καλύτερα τον  κοινό ξεσηκωμό γιατρών και υπόλοιπων υγειονομικών. Με γενικές συνελεύσεις, περιοδείες, συζητήσεις να οργανώσουμε την επιτυχία των απεργιακών ραντεβού. Στις συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακή συνέχεια με επαναλαμβανόμενες απεργίες. Να κατέβουμε μαζικά, όλοι μαζί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 Ιούνη στο υπουργείο Υγείας και στις υγειονομικές περιφέρειες στην επαρχία.
Να συντονιστούμε σε ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων που θα είναι και ο τελευταίος για την κυβέρνηση Σαμαρά. Δίπλα στα απεργιακά νοσοκομεία να καλέσουμε να βρεθούνε συντονισμένα τα σχολεία, οι δήμοι κάθε εργατικός χώρος που έδωσε και δίνει μάχη ενάντια στις περικοπές, τα μνημόνια και τις επιστρατεύσεις. Να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού, έτσι θα σπάσουμε τον ψεύτικο τσαμπουκά των προληπτικών επιστρατεύσεων Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη. Θα είναι μαζί μας οι 20.000 καθηγητές που με το φύλλο πορείας στο χέρι, τσαλάκωσαν την «επιστράτευση» της τρικομματικής συμμορίας. Το ίδιο και οι χιλιάδες εργαζόμενοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων, μαθητές, φοιτητικοί σύλλογοι, που βγήκαν μπροστά για να στηρίξουν τη μάχη των καθηγητών δηλώνοντας την διάθεσή τους να μπούμε ενωμένα σε απεργιακό αγώνα. ενάντια στους τροικανούς.
Δεν έχουν λύση βυθίζονται στα αδιέξοδα τους. Οι εγγυήσεις και οι υποσχέσεις της τροικανής κυβέρνησης, για τους επενδυτές που θα φέρουν την ανάπτυξη, πότε από το Κατάρ και πότε από την Κίνα είναι απλά παραμύθια. Τα αδιέξοδα  της πολιτικής των μνημονίων μόνο καταστροφή έχουν να μας προσφέρουν. Μας θέλουν χωρίς μισθούς, δουλειά, συντάξεις, σχολεία, νοσοκομεία, υγεία και περίθαλψη για να συνεχίζουν να στηρίζουν τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών.
Μοναδική εναλλακτική λύση, να ξηλώσουμε τα μνημόνια, να επιβάλουμε με τους αγώνες μας το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα για την διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και εργατικό έλεγχο, την σύγκρουση με την παγίδα του ευρώ και της ΕΕ. Αφετηρία για αυτό να ξεδιπλώσουμε αγώνες που θα κερδίσουν λεφτά και προσλήψεις για τα νοσοκομεία, για να σταματήσουμε την εξελισσόμενη ανθρωπιστική καταστροφή που σπέρνουν οι πολιτικές των μνημονίων. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

No comments: