6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Monday, May 13, 2013

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ --- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5, ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορνάρου & Ερμού. ---- ΤΡΙΤΗ 14/5 -24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ 10πμ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - - -ΠΕΜΠΤΗ 16/5 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 12μεσ έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30μμ στην πλ.Κλαυθμώνος.


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΙΡΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΑΠΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΦΩΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ


            Οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε απεργία διαρκείας για να σώσουν το δημόσιο σχολείο από τα αρπακτικά χέρια της τρόικας και της συγκυβέρνησης. Τα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση θα σημάνουν μαζικές απολύσεις. Ο Σαμαράς ενώ υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, επέλεξε να επιτεθεί σ΄ αυτό το χρόνο, λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία, γιατί φοβάται την κλίμακα και τη δυναμική των αντιδράσεών των εκπαιδευτικών. 
Η μάχη που δίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί για να μην περάσουν οι απολύσεις και η συρρίκνωση των σχολείων, είναι η ίδια μάχη που δίνουμε και εμείς οι εργαζόμενοι στην υγεία, ενάντια στις περικοπές και την δραματική έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης που διαλύουν τα νοσοκομεία και μας αφήνει απλήρωτους. Είναι ο ίδιος αγώνας ενάντια στις συγχωνεύσεις και  καταργήσεις οργανισμών, που βάζουν λουκέτο σε κλινικές, τμήματα, κέντρα υγείας και  νοσοκομεία, αφήνοντας ολόκληρες περιοχές και πληθυσμούς χωρίς ιατρική κάλυψη και περίθαλψη και ταυτόχρονα προετοιμάζουν τις μαζικές απολύσεις του Μανιτάκη.

Να “κάψουμε” την απειλή της επιστράτευσης
Η κυβέρνηση κάτω από την αποτυχία της να σταματήσει την απεργία προχωρά σε επιστράτευση. Δεν πιστεύει ούτε η ίδια ότι “ο κοινωνικός αυτοματισμός” και η μαύρη προπαγάνδα της μπορεί να  δουλέψει, έτσι ώστε “γονείς, κοινή γνώμη και μαθητές” να τσακίσουν την απεργία. Γι’ αυτό καταφεύγει στην επιστράτευση πριν καν βγει η απόφαση για απεργία.
            Η επιστράτευση είναι η τελευταία άμυνα της κυβέρνησης και μπορεί να ηττηθεί από την μαζική απάντηση των καθηγητών. Οι Ναυτεργάτες που είναι επιστρατευμένοι έχουν απεργήσει τουλάχιστον τρείς φορές το τελευταίο δίμηνο και η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει τίποτε ενάντιά τους. Οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι  στο ΜΕΤΡΟ έκαναν 4ωρη σταση εργασίας την Πρωτομαγια και η κυβέρνηση πάλι δεν τόλμησε να κάνει τίποτε.
Αν οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ είναι μαζικές και αποφασίσουν να αψηφίσουν την επιστράτευση και να κάψουν τα χαρτιά τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί με την πλάτη στο τοίχο, μια που είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν μπορεί να απολύσει 85.000 καθηγητές. Ακόμη και αν τολμήσει να απειλήσει σε απόλυση κάποιους για εκφοβισμό των υπόλοιπων, θα αναγκαστεί να κάνει πίσω αν η απάντηση των καθηγητών είναι “ή όλοι ή κανένας”.

Να απλώσουμε την απεργιακή φωτιά παντού, έτσι θα σπάσουμε τον ψεύτικο τσαμπουκά Σαμαρά Βενιζέλου και Κουβέλη

·      Ηδη η ΔΟΕ προσανατολίζεται στο να προκηρύξει το ίδιο απεργιακό πρόγραμμα με την ΟΛΜΕ.
·      Το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ στις 16 Μάη να πάρει απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Το ίδιο χρειάζεται να πιέσουμε να κάνει και η ΠΟΕΔΗΝ. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε και τα νοσοκομεία στον απεργιακό χορό, με συντονισμό και  απόφαση από τα κάτω, όλοι την Τρίτη 14/5 7μμ στον Αγ. Σάββα στο συντονισμό που καλούν, πολλοί συνδικαλιστές μέλη ΔΣ, επιτροπές αγώνα και υγειονομικοί από μια σειρά νοσοκομεία.
   Να επιβάλλουμε ότι η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ θα καλέσουν σε 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη και θα οργανώσουμε με όλη την εργατική τάξη την περιφρούρηση της απεργίας και των εξεταστικών κέντρων. Η απεργία των καθηγητών και η αλληλεγγύη σε αυτήν ανοίγει ένα νέο κύκλο αγώνων. Αυτή τη φορά μπορούμε όχι μόνο να γενικευτεί η σύγκρουση με πανεργατική απεργία αλλά να πάρει χαρακτήρα απεργιακού κύματος διαρκείας μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5, ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορνάρου & Ερμού.

No comments: