6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, October 24, 2012

ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 1/11, 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 1/11, 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (11π.μ.- 3μμ)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30π.μ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ 48ΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ


Συναδέλφισσες-οι
Όλοι στην απεργία και την κινητοποίηση την Πέμπτη 1/11 στις 11.30πμ στο Υπ. Υγείας. Να πλημμυρίσουμε μαζικά ξανά τους δρόμους στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν θα περάσουν τα μέτρα των μνημονίων ότι και να κάνουν οι τροικανοί στην βουλή. Μετά την μαζική μας συμμετοχή στις πανεργατικές και τα συλλαλητήρια, βρισκόμαστε μπροστά σε μία κρίσιμη καμπή. Καλούμαστε να αποδεχτούμε τα μέτρα του Σαμαρά και των φίλων του (Τρόικα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) τάχα για να "σωθεί η εθνική οικονομία", να πάρουμε την πολυπόθητη δόση και όλοι μαζί να βγούμε σε μερικά χρόνια από την κρίση.
Τα μέτρα όμως, για αυτή όπως και για τις προηγούμενες δόσεις, απλά βοηθάνε και σώζουν μόνο τους τραπεζίτες και τους υπόλοιπους καπιταλιστές. Και όχι μόνο δεν πρόκειται να μας σώσουν, αλλά όπως απέδειξε η σύγκρουση των οικονομολόγων με τους υπουργούς οικονομικών της Ευρώπης στην διάσκεψη του ΔΝΤ στο Τόκιο, είναι και άχρηστα, γιατί απλά βαθαίνουν και άλλο την κρίση οδηγώντας ολοταχώς σε περαιτέρω ύφεση και στασιμότητα.
Παρόλα αυτά, οι τροϊκανοί επιμένουν και άμεση προτεραιότητα τους είναι η πλήρης διάλυση του Ε.Σ.Υ. και των κατακτησεών μας. Πετσοκόβουν τους μισθούς μας και την χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, προχωρούν σε συγχωνεύσεις και κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων υγείας- πρόνοιας, επιβάλουν χαράτσια και νέα οικονομικά βάρη για την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, απογυμνώνοντάς τις από το αναγκαίο προσωπικό με την ουσιαστική απαγόρευση των προσλήψεων, εκχωρώντας και νέους τομείς σε ιδιώτες.

Τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Να υλοποιήσουμε και να απλώσουμε αυτό που αποφάσισαν στην γεν συνέλευση των εργαζόμενων στον Αγ.Σάββα, που προτείνει ο συντονισμός των νοσοκομείων, σωματεία και ομοσπονδίες όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δηλαδή την κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Είναι ώρες ιστορικής ευθύνης για ΟΕΝΓΕ –ΠΟΕΔΗΝ- ΑΔΕΔΥ. Τι περιμένουν για να κλιμακώσουν;
Γνωρίζουμε ότι τελειώνουν τα περιθώρια για την συγκυβέρνηση να ψηφίσει τα μέτρα αλλά και ότι όλοι ετοιμάζονται για γενικό ξεσηκωμό, που δεν σταματάει ακόμα και αν καταφέρουν να τα ψηφίσουνε, οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν υποσχεθεί νέα πανεργατική .
Ήδη καλούν στις 14/11 σε απεργιακή κινητοποίηση συντονισμένα με τον νότο της Ευρώπης.Η απεργία στις 14 Νοέμβρη είναι δείγμα ότι η αντίσταση απλώνεται παντού, μία μέρα πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ξανά απεργούμε. Η διαφορά αυτής της απεργίας από όλες τις άλλες είναι ότι μαζί με την εργατική τάξη στην Ελλάδα, θα απεργούν και όλα τα συνδικάτα της Ισπανίας ,της Πορτογαλίας και από ότι φαίνεται της Κύπρου και της Μάλτας. Αυτό δεν ξανάγινε για πολλές δεκαετίες και αντανακλά ότι η απεργιακή σύγκρουση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όχι μόνο ήταν έμπνευση για όλους αλλά και ότι η κρίση του καπιταλισμού βαθαίνει και ξεσηκώνει πανευρωπαϊκά την αντίσταση. 
Τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει σε κάθε νοσοκομείο να φτιάξουμε απεργιακές επιτροπές αγώνα ώστε από τα κάτω να ξεπεράσουμε τον συντηρητισμό των ηγεσιών, να οργανώσουμε όλα τα βήματα, όπως της 4ωρης στάσης εργασίας την Πέμπτη 1 Νοέμβρη που προσπαθούμε να την ξεχειλώσουμε σε 24ωρη απεργία προσθέτοντας στάση εργασίας και να κατεβάσουμε μαζικά τα νοσοκομεία μας στην συγκέντρωση. Αλλά να μην μείνουμε μόνο εκεί. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις, νοσοκομείο το νοσοκομείο να πάρουμε αποφάσεις για κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, πιέζοντας και τις ηγεσίες προς τα εκεί. Και στο βαθμό που κωφεύουν να προχωρήσουμε με συντονισμό των νοσοκομείων μας από τα κάτω για να σώσουμε τα νοσοκομεία, τους μισθούς από τα αρπακτικά των αγορών και τις κυβερνήσεις τους.

No comments: