6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, October 3, 2012

ΝΥΣΤΕΡΙ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/10

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Γενικές συνελεύσεις για κλιμάκωση
με 48ωρες επαναλαμβανόμενες

Πανεργατική σεισμός που τρόμαξε τους τροικανούς. Μέσα σε αυτό το απεργιακό τσουνάμι χιλιάδες υγειονομικοί συμμετείχαν μαζικά με τα πανό τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε μέχρι να σαρώσουμε τα μέτρα, την κυβέρνηση και την τρόικα.
Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ καλούν σε κινητοποιήσεις και αυτή την βδομάδα. Την Τετάρτη 3/10 2ωρες συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία. Την Πέμπτη 4/10 ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 11π.μ.–3μ.μ. και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας 12μεσ. Το Σάββατο 6/10 συναυλία στο σύνταγμα για την υγεία, 6μμ
Αυτά είναι βήματα συνέχειας που χρειάζεται να τα οργανώσουμε να είναι μαζικά και πετυχημένα, αλλά δεν αρκούν στις σημερινές συνθήκες. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πρέπει να βρεθούν στην εμπροσθοφυλακή του εργατικού κινήματος αποφασίζοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την ανατροπή. Ήδη ομοσπονδίες και σωματεία σπρώχνουν σε αυτή την κατεύθυνση. Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε 48ωρες επαναλαμβανόμενες και καλεί ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν και αυτές, αλλιώς θα προχωρήσει η ίδια σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες. Το ίδιο αποφάσισαν οι συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ,ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ). Στους Δήμους οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στο υπ. Οικονομικών, στις εφορίες και στα τελωνεία, προχωράνε σε απεργιακή κλιμάκωση. Παντού συντονισμένα σε κοινό απεργιακό αγώνα μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση και την τρόικα σε άτακτη υποχώρηση. Όπως και τον Οκτώβρη του 2011 με καταλήψεις και απεργίες ξεσηκωθήκαμε και ρίξαμε την κυβέρνηση ΓΑΠ, έτσι και τώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πρέπει να μπούμε μπροστά. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να σωθούν οι μισθοί, οι δουλειές και τα νοσοκομεία μας.
Να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις που να αποφασίσουν την κλιμάκωση με 48ωρες επαναλαμβανόμενες, καλώντας ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ να μπούνε μπροστά, αλλιώς να προχωρήσουμε συντονισμένα τα νοσοκομεία που αποφάσισαν.
Να φτιάξουμε σε κάθε χώρο απεργιακές επιτροπές αγώνα για να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στο πετσόκομμα των μισθών μας και την στάση πληρωμών από την μεριά της κυβέρνησης των Τροικανών. Ενάντια στην κατάργηση νοσοκομείων σαν το 7ο και 6ο ΙΚΑ, αλλά και τα άλλα 50 νοσοκομεία που έχουν ανακοινώσει ότι από 1 Γενάρη του 2013 δεν θα υπάρχουνε. Ενάντια στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την μαύρη εργασία, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τις μαζικές απολύσεις που ετοιμάζουνε.
Να διεκδικήσουμε, ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - Για ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΜΕΣΑ - Να ξαναπάρουμε πίσω, εδώ και τώρα τους ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΠΑΞΑΝ -Να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Στάση πληρωμών τώρα στους δανειστές, μονομερή διαγραφή τους χρέους. Ούτε ένα ευρώ να μην πάει σε τόκους και στο χρέος. Να κρατικοποιηθούνε οι τράπεζες με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Αγώνας μέχρι την νίκη.

ΠΟΕΔΗΝ - ΟΕΝΓΕ ΚΑΛΟΥΝ
Τετάρτη 3/10 - 2ωρες συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία
Πέμπτη 4/10 - Ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 11π.μ.-3μ.μ. και συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας 12μεσ
Σάββατο 6/10 - Συναυλία στο σύνταγμα για την υγεία, 6μμ

ΝΥΣΤΕΡΙ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

No comments: