6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Tuesday, July 24, 2012



Τα ζόμπι του μνημονίου ξανάρχονται. Η τρόικα ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΔΗΜΑΡ προεκλογικά υποσχέθηκε διαπραγμάτευση του Μνημονίου και τώρα κυνικά ετοιμάζεται να βάλει σε εφαρμογή μέτρα του μνημονίου σε ρυθμό πολυβόλου.

Οι μάσκες πέφτουν και σαν να μην άλλαξε τίποτα, κάνοντας πλάτες σε βιομήχανους και τραπεζίτες τα ΜΑΤ είναι η απάντηση της κυβέρνησης, σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται όπως οι εργάτες στην Χαλυβουργία και ο ηρωικό αγώνα τους, οι υγειονομικοί του Λοιμωδών έξω από το Υπ.Υγείας.

Η κυβέρνηση με τα νέα μέτρα βάζει στόχο να μαζέψει 11,5 δις ευρώ για την διετία 2013-2014 και 3 δις ευρώ για φέτος. Περικοπές και λιτότητα διαρκείας θα συνεχιστούν για εμάς παρά τα κούφια λόγια και τις υποσχέσεις. Όλα μπαίνουν στο πάγκο του τροικανού χασάπη μισθοί, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και κοινωνικές υπηρεσίες. Με τις ιδιωτικοποιήσεις ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τα πάντα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η εξαγγελία του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων. Το ίδιο και οι ανακοινώσεις για την επιτάχυνση συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών και μάλιστα από το Υπ. Υγείας ότι άμεσα μπαίνουν στο στόχο για να κλείσουν μια σειρά νοσοκομεία όπως το Ελπίς, το ΓΝ Πατησίων, το Σπηλιωπούλειο, το Αγ.Ολγα το Παίδων Πεντέλης κλπ.

Μπορούμε να τους νικήσουμε, έχουμε να συγκρουστούμε με την πιο αδύνατη κυβέρνηση, κι αυτό σημαίνει δυνατότητα να τους στριμώξουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Παλεύουμε για ένα καυτό καλοκαίρι και για ένα ακόμα πιο θερμό φθινόπωρο. Οι αγώνες σε Σκαραμαγκά, Δωδώνη, Χαλυβουργία, ΗΣΑΠ, νοσοκομεία, δείχνουν το δρόμο, είμαστε μόλις στην αρχή.


Το ίδιο και το εργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 Ιουλίου στη πλ. Κλαυθμώνος ενάντια στην Τρόικα και το πακέτο περικοπών της κυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ. Να βρεθούμε εκεί όλοι μαζί οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να στείλουμε ενωμένοι το μήνυμα ότι δεν θα περάσει τίποτα.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού Στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ, θα συγκεντρωθούν όλοι οι εργατικοί χώροι, όλα τα συνδικάτα πανελλαδικά, για να τους δείξουμε ποιος έχει τη δύναμη। Τώρα είναι η ώρα για να βγούμε στους δρόμους μαζί με τους Ισπανούς που έχουν ξεσηκωθεί μαζικά και πλημμυρίζουν όλες τις πόλεις, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σεβίλη, Βαλένθια। ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

No comments: