6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Wednesday, March 21, 2012

Αγώνας διαρκείας για να τους σταματήσουμε

Δεν θα περάσουν κλεισίματα, περικοπές και απολύσεις

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ - ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Λοβέρδο ότι δεν θα περάσουν τα λουκέτα και οι περικοπές στα νοσοκομεία. Από το Σωτηρία, τον Αγ. Σάββα και τα νοσοκομεία στις γειτονιές της Αθήνας στα κάτω Πατήσια, μέχρι την Κρήτη, το Αίγιο και το Μεσολόγγι οργισμένοι εργαζόμενοι και κάτοικοι πολιορκούνε νοσοκομεία και διοικητές για να σταματήσουν τα λουκέτα.

Απλήρωτοι γιατροί και υγειονομικοί προχωράνε σε κινητοποιήσεις. Οι μαζικές επισχέσεις ειδικευομένων γιατρών είναι χιονοστιβάδα που παρασέρνει δεκάδες νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Με την πλήρη υποστήριξη στα περισσότερα σημεία των υπόλοιπων υγειονομικών και συνολικά των σωματείων των εργαζομένων όπως στον Άγιο Σάββα. Και είναι μόνο η αρχή γιατί μια σειρά συνελεύσεων γιατρών και σωματείων είναι προγραμματισμένες για αυτή τη βδομάδα σε όλη την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει έρθει η ώρα για μαζική απεργιακή δράση μέσα στα νοσοκομεία και συντονισμό. Το γεγονός ότι οι ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ κωφεύουν στο κάλεσμα των εργαζομένων δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Η τακτική τους για αγώνα με «ανοιχτά» νοσοκομεία έχει ήδη ξεπεραστεί από τα κάτω. Συντονισμοί νοσοκομείων όπως αυτός με κέντρο τον Άγιο Σάββα έχουν βγάλει ακόμα και 48ωρες απεργίες και έχουν σύρει και τις ομοσπονδίες μας στο δρόμο. Οι επισχέσεις και οι καταλήψεις μας έχουν πυροδοτήσει έναν νέο γύρο γενικών συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία, το υπουργείο υγείας καθημερινά πολιορκείται από τους υγειονομικούς. Με λίγα λόγια τα νοσοκομεία είναι η αιχμή του δόρατος στην τεράστια μάχη όλων των εργαζομένων ενάντια στην Τρόικα και την ξεφτιλισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η τρόικα προχωρούν να ολοκληρώσουν το αντεργατικό έγκλημα που ονομάζουν «διάσωση της Ελλάδας». Συμφώνησαν μεταξύ τους για τα δισεκατομμύρια που θα μοιράσουν στους τραπεζίτες και θέλουν να σιγουρέψουν ότι θα καταφέρουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους την πληρωμή του λογαριασμού για πολλά-πολλά χρόνια.

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι να εξαφανίσει πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται επιπλέον περικοπές στις εφημερίες, στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και στις αμοιβές του υγειονομικών. Ενώ με διακηρυγμένο στόχο 150.000 απολύσεις μέχρι το 2015 και 15.000 για φέτος, προετοιμάζεται το έδαφος για μαζικές απολύσεις και στην υγεία.

Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε ήσυχοι, για να συνεχίζουν να περνάνε μέτρα μέσα σε μια «ήρεμη» προεκλογική περίοδο γελάστηκαν. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου είναι αδύναμη και το εργατικό κίνημα είναι πολύ δυνατό. Οι απεργίες και οι αγώνες μας έχουν αποτελέσματα. Τον Οκτώβριο ρίξαμε την κυβέρνηση του Παπανδρέου. Τον Φλεβάρη με τις μεγάλες κινητοποιήσεις και απεργίες οδηγήσαμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να γίνουν κομμάτια και θρύψαλα, να βουλιάξουν στην κρίση και την διάσπαση.

Συνάδελφοι πιστεύουμε πως χρειάζεται να ενισχυθεί μια άλλη λογική μέσα στα νοσοκομεία. Με άπλωμα του συντονισμού των νοσοκομείων να δυναμώσουμε τον συνολικό αγώνα που δίνει το υγειονομικό κίνημα, να ενώσουμε τις διάσπαρτες αντιστάσεις από τα κάτω. Με επιτροπές αγώνα ανοιχτές σε όλους και προσανατολισμό να παλέψουμε για μια αποφασιστική νικηφόρα αναμέτρηση με τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση Παπαδήμου. Να συμμετέχουμε μαζικά

Την Τετάρτη 21 Μάρτη στη συγκέντρωση νοσοκομείων στην πλατεία Κοραή 11:30πμ και όλοι μαζί μετά στην κινητοποίηση των γιατρών στο υπ υγείας.

Στις 24-25 Μάρτη στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στις παρελάσεις

Την Τετάρτη 29 Μάρτη στην 4ωρη στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ 11:00-15:00 και στην συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη 11:30πμ και στην πορεία στον ΕΟΠΥΥ.

Παλεύουμε να βγάλουμε αποφάσεις στις συνελεύσεις μας για απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας, με αφετηρία την πρόταση του συντονισμού για 48ωρη απεργία 5-6 Απρίλη, με πανυγειονομική πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Απρίλη και γύρο συνελεύσεων την επόμενη μέρα για κλιμάκωση. Ζητάμε από ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τις απεργίες μας και να βγάλουν και αυτοί αντίστοιχο απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού άμεσα και μισθούς στο επίπεδο τουλάχιστον του 2009.

Όχι άλλη αναμονή, αγώνας μέχρι την νίκη.





No comments: